No własnie jak napotkałam to zdjęcie to zauroczyło mnie zapisałam go do moich "ogrodowych inspiracji" i tak zaglądam i podziwiam Płotek co prawda nie ma tego białego kolorku no ale co tam ! Spróbuję skopiować hihihih
Donice M kupił mi w tamtym roku cieszyłam się z nich jak dziecko hihihi
Ja też jestem ciekawa już raz kupiłam róże na opakowaniu były różowe i pnące a okazało się że są zupełnie inne!!! W sumie to taka niespodzianka nie tylko dla was hihihiale ale i dla mnie!!
Buziaki
100 g świeżych drobno poszatkowanych liści jaskółczego ziela wraz z łodygami wsyp do pojemnika z 2 l bardzo ciepłej wody. Po całkowitym wystygnięciu preparat gotowy już jest do użycia. Opryskuj tylko miejsca najczęściej odwiedzane przez ślimaki oraz zamgławiaj rośliny po deszczu lub wieczornej rosie.
Biopreparat należy używać i traktować w podobny sposób jak wszystkie fungicydy.
Wczoraj w ogrodzie była śmierdząca sprawa hihihi dostałam trochę obornika więc musiałam się nim zając ! Teraz na niego pada więc chyba zapaszek troszkę zginie
Beatko, w tym roku ja szaleję z naparstnicami Pewnie nie będę miała takich imponujących ilości, jakie były u Ciebie, ale już się cieszę na te naparstnicowe widoki
Pozdrawiam ciepło.
Pokaż swój piękny, majowy ogród