Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Betka 23:49, 20 cze 2015

MartaR napisał(a)
Witam wszystkich ! Nie posiadam się z radości, że natrafiłam na ten wątek. To co Pani stworzyła, Pani Beato, to raj na ziemi! Zakupiliśmy z mężem w tym miesiącu działkę z rowem, w którym płynie dość czysta woda. Wymarzyłam sobie i postanowiłam , że stworzę z niego właśnie piękny strumyk. Ten teren jest od wielu lat bardzo zaniedbany, ale moim zdaniem pełen potencjału. Dziękuję, że dzieli się Pani swoim doświadczeniem i ciężka pracą, bo nabrałam nadziei ,że u nas też powstanie coś pięknego. W wolnej chwili zamieszczę zdjęcia naszego przyszłego strumyka i będę wdzięczna za rady. Najpierw znajdę czas i prześledzę wszystkie Wasze wpisy i postęp prac. Pozdrawiam Marta

Witaj
Cieszę się że podoba ci się ogród. Wątek to taki mój pamiętnik co i jak robiliśmy, faktycznie pracy było bardzo dużo za to teraz wiem po co tak się męczyłam (męczyliśmy ) hihihi

Tak jak zapewne czytałaś na początku byłam zagubiona i nie wiedziałam jak to wszystko poukładać. Pomógł mi wątek Naturalny strumień,ciek wodny,rów w ogrodzie I się zaczęło i tak to koło toczy się do dziś i toczyć się będzie dalej
Nie wiem czy widziałaś - Wizytówka - Mój Świat- śliczny ogród i też z wodą. Załóż własny wątek wtedy będziesz mogła zamieszczać tam pytania itp. Jeśli o mnie chodzi to jak najbardziej mogę pomóc oczywiście jeśli będę potrafiła Najwięcej rad znajdziesz w tym wątku który ci podałam o naturalnych ściekach wodnych to taka mini ściąga dla początkujących . Dobór roślin to najtrudniejsze zadanie ,co z czym posadzić tam jest bardzo dużo zdjęć które podpowiedzą Ci jak stworzyć własną oazę spokoju Trzymam kciuki bo faktycznie miejsce ma potencjał i to ogromny. Czekam na Twój wątek i napisz mi jak będziesz go miała bo ostatnio kiepsko z czasem u mnie i mogę przeoczyć .
PS Beata jestem nie pani
Magdalenka 07:27, 21 cze 2015

Beatko, bardzo, bardzo proszę o zdjęcia Twojego przepięknego ogrodu. Chcę zobaczyć, jak w tym roku wygląda naparstnicowy raj
Ja wysiałam ich całe mnóstwo, ale zakwitła tylko część. Reszta idzie w liście, albo kwiaty są niskie i mizerne. Czy w przyszłym roku te niekwitnące zakwitną?
Pozdrawiam
Benia 17:10, 21 cze 2015

Ślicznie!!! Ślicznie i jescze raz... PIĘKNIE
Aż się chce drzeć murawę i tepić chwaściory żeby osiągnąć taki rewelacyjny widok.
Widać,że ciężka praca nie poszła na marne
MartaR 22:26, 21 cze 2015

Ahhh no właśnie jestem początkująca tutaj i dopiero teraz miałam wiecej czasu , żeby się tutaj we wszystko dokładnie wczytać (już prawie cały Twój wątek przeczytany) i widzę , że mnie poniosło z tymi pytaniami. Super miło tu u Was i pełno cennych informacji . Chętnie założę własny wątek, chociaż prace bedą szły u mnie wolno , bo jeszcze tam nie mieszkamy.

Gdzieś na pierwszych stronach Twojego wątku ktoś napisał, że trzeba cierpliwosci , bo przecież ogrodu w dwa lata sie nie zrobi...a tu pokazałaś, że można! aż się uśmiechnelam pod nosem ja daje sobie 5
także witam - dzięki za odpowiedz i będę Ci tu kibicować i wertować Twoje posty !
Betka 22:43, 22 cze 2015

Witam wszystkie duszyczki które nie zapomniały o Betce

Długo mnie nie było niestety wolny czas nie jest moim sprzymierzeńcem i jakoś nie mam kiedy usiąść i po podpatrywać waszych ogrodowych poczynań!
Ubolewam nad tym bardzo tym bardziej jest mi miło kiedy otwieram wątek a tam są wpisy dziękuję Wam za to bardzo!!!!
U mnie spore zmiany mam nowe rabaty i plac wypoczynkowy!!!! ( taki mój cieszę się jak dziecko hihihi )
Z chęcią pokażę Wam jak to wszystko robiliśmy ale póki co net coś szwankuje i nie mogę wgrać zdjęć

Magdalenko

Naparstnic mam mało chyba je wypieliłam :\ a myślałam że się nie da !!? Twoje dadzą czadu w przyszłym sezonie - będziesz królową naparstnic
Beniu co do murawy to faktycznie drę ile się da!!! Nowe rabaty już są gotowe tylko zdjęć nie mogę wkleić ?! Problemy z netem Dziękuję Ci bardzo za tak miłe słowa
Marta R
Czekam na Twój wątek i jak najbardziej jeśli będę mogła jakoś pomóc to pomogę !! Dobór roślin nie jet prosty zwłaszcza na początku ....z O na pewno będzie Ci łatwiej Bardzo mi miło że czytasz mój wątek od początku - jestem pozytywnie zaskoczona Dziękuję

Pozdrawiam serdecznie!!!
amelia_b 05:05, 23 cze 2015

Jestem , świetny masz już ogródek, jak trochę to jeszcze porośnię to niezły busy będzie muszę i ja zapominać na seledynowe zurawki. A co to masz takie czerwone kupki znaczy kuleczki?
Betka 10:53, 23 cze 2015

Amelio dziękuję . Czerwone kuleczki to berberys
Zeta 14:39, 23 cze 2015

Ślicznie się u Ciebie robi.....a co tam masz w korze????
Betka 15:49, 23 cze 2015

Zetko dziękuję
O które miejsce (zdjęcie) pytasz ?
Betka 19:58, 23 cze 2015

Pochodziłam po O i wszzędzie śliczne zdjęcia!! Chciałam i ja pokazać co ciekawego u mnie się działo
Tydzień temu spełniło się moje marzenie a wyglądało to tak :

Oto miejsce w którym chciałam mieć placyk taki nie za duży na stół i krzesła. Ze względów finansowych plany przeciągały się w czasie aż tu nagle placyk spadłnam z nieba ( nowy ) moja wdzięczność dla "Św. Mikołaja " nie ma końca !!!
Moje marzenie zaczeło się spełniać

Przymiarka miało być półkole a z drugiej części drugi placyk w innym miejscu . Zostało na drugim wariancie