Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Betka 00:09, 12 maj 2016

Anetko zapraszam na zakupy w moim towarzystwie Moja siostra twierdzi że w moim towarzystwie dobrze sie wydaje pieniążki wiec wiesz jakby cos to wal jak w dym !
Pozdrawiam
amelia_b 00:22, 12 maj 2016

Betka napisał(a)
Moje kiwi z ktorym nie wiem gdzie się podziać

I mini sadek ale bez jabłoni jabłonie są na innej działce

Beatko kiwi to chyba pnące jest co nie? I razem muszą rosnąć? Masz egzemplarz męski i damski? jak patrzę na mini sadek to stwierdzam że u ciebie zdecydowanie ciepłej jest,u mnie dopiero kwiatostany,owoców nie widać co do miłorzęba mój rośnie 4 metry,wiem że za blisko, więc będę go musiała w przyszłości ciąć
mirkaka 11:31, 13 maj 2016

Pięknie, aż dech zapiera Widok z okna strychowego cudny, włożyłaś ogrom trudu w ten ogród ale opłaciło się
Mnie też tej ściany szopki z oknem szkoda, tworzyło to niepowtarzalny klimat. A może by tę ścianę w całości zamocować na nowym garażu? Tak go z zewnątrz obłożyć tymi starymi deskami i byłoby po staremu?
dominka 09:00, 14 maj 2016

Beatka ja u Ciebie również byłam
Niezapomniane wrażenie ogrodu o sielskim wyglądzie, niebieska okiennica, most Okiennice jak na Ukrainie, właśnie wybieram się jutro.
Zaintrygowałaś mnie uprawą kiwi, będę zaglądać
sylwia_slomc... 09:19, 14 maj 2016

Betka napisał(a)

Je to czasem czuje ze tez sie w tym wszystkim gubię na przykład dzisiaj posadziłam miłorzęba a teraz tak sobie mysle ze to jednak złe miejsce
Miłorząb to piękne drzewo ale duże narazie jego rozmiar mnie nie przeraża ale jak będę musiała go ciąć bo nad nim są limie wysokiego napięcia to to właśnie zmienia wszystko ....i zaczyna sie myślenie!

Miłorzęby rosną wolno może nim urośnie będą wszystkie linie ziemią szły technika idzie do przodu , a w razie gdyby to zawsze delikatne cięcie kosmetyczne góry można mu wykonać, albo od razu fajnie poprowadzić
Betka 23:41, 14 maj 2016

amelia_b napisał(a)
Beatko kiwi to chyba pnące jest co nie? I razem muszą rosnąć? Masz egzemplarz męski i damski? jak patrzę na mini sadek to stwierdzam że u ciebie zdecydowanie ciepłej jest,u mnie dopiero kwiatostany,owoców nie widać co do miłorzęba mój rośnie 4 metry,wiem że za blisko, więc będę go musiała w przyszłości ciąć

Amelio mam męską i żeńską kiwi. Poczytałam w necie i stwierdzam że na kolejną pergolę jakoś nie mam miejsca Muszę je chyba przetrzymać w donicach i pomyśleć co to z nimi zrobić ?! Nie chcę posadzić tak bezmyślnie po to żeby rosło musi to być przemyślana decyzja .... nie wierzę że to piszę przecież wszystkie moje decyzje są na wariackich papierach i te dotyczące ogrodu i życia osobistego hihihih
Mini sadek też mnie zaskoczył nie spodziewałam się przede wszystkim takiej ilości agrestu !! No będzie co podjadać podczas plewienia
Miłorząb jakoś mi tam pasuje - przynajmniej mi się tak wydaje ?! Póki co tak zostaje a co będzie dalej to zobaczę .

Betka 23:49, 14 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Pięknie, aż dech zapiera Widok z okna strychowego cudny, włożyłaś ogrom trudu w ten ogród ale opłaciło się
Mnie też tej ściany szopki z oknem szkoda, tworzyło to niepowtarzalny klimat. A może by tę ścianę w całości zamocować na nowym garażu? Tak go z zewnątrz obłożyć tymi starymi deskami i byłoby po staremu?

Witaj
Bardzo dziękuję za miłe słowa . Ogrom pracy przyniósł widok który cieszy moje oko ...to taka moje perełka !!!
Co do ściany to fajny pomysł sama się nad tym zastanawiałam muszę po negocjować z eMem i kto wie hihihi Za placykiem ma stanoć altana która będzie przechodziła w garaż. Chciałabym to okno jakoś użyć bo wydaje mi się że to taka charakterystyczna część mojego ogrodu . Gdyby się nie udało to będę musiała pomyśleć o czymś innym
Betka 23:51, 14 maj 2016

dominka napisał(a)
Beatka ja u Ciebie również byłam
Niezapomniane wrażenie ogrodu o sielskim wyglądzie, niebieska okiennica, most Okiennice jak na Ukrainie, właśnie wybieram się jutro.
Zaintrygowałaś mnie uprawą kiwi, będę zaglądać

Witaj
Dziękuję za miłe słowa. Kiwi dostałam od znajomego i muszę gdzieś się z nimi podziać ..przemyślę temat i na pewno o tym napiszę
Pozdrawiam
Betka 23:55, 14 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Miłorzęby rosną wolno może nim urośnie będą wszystkie linie ziemią szły technika idzie do przodu , a w razie gdyby to zawsze delikatne cięcie kosmetyczne góry można mu wykonać, albo od razu fajnie poprowadzić

Hahahahaha może i masz rację Jakoś on pasuje mi w tym miejscu i na razie tam zostania . Z tym prowadzeniem to wiesz cały czas się uczę mam forsycję i pęcherznicę które wyprowadziłam i wyglądają zadowalająco może i z miłorzębem się uda !
Betka 00:43, 15 maj 2016

Zachód słońca i Rudy