Faktycznie dobrze jej u mnie zwłaszcza że na wiosnę potraktowałam ją piłką do drzewa podział musiał nastąpić a nie było łatwo szpadel nie zdał egzaminu !!!!
Ja też spotkałam się pierwszy raz z taką akcją . Cieszę się bo myślałam nad zakupem wrzosów a tu taka niespodzianka zresztą jeżówek i trawki też nie planowałam kupować no ale jak zobaczyłam że w takiej cenie to ....nie powstrzymałam się i musiałam kupić
dzięki a jak dosadzę tam jeszcze jeżówki to dopiero będzie !!!
Sylwia dzięki za podpowiedzi mam wykopać taką rynienkę i w niej posadzić wrzosy w torfie ...ale dobrze mówisz trzeba wymieszać z czymś bo inaczej przesuszą się . Trociny mam ale czy one są przekompostowane ? czy ja wiem? leżą już spory czas więc może i nadały by się . Dokupiłam korę co by od razu obsypać. Nie wiem kiedy znajdę czas na to ...może jakoś między czasie
Amelia akcja fajna mam nadzieję że ją powtórzą bo jeszcze coś by się znalazło Klamotów u mnie pod dostatkiem hihihi
A co zrobić z tawulami ? Zostawić ? Ta miedzy dużymi kulami to nie przeszkadza ale jak ta mniejsza przesadzę to kształt rabaty sie zepsuje?! Piszcie może mi rozwiejecie moje " ale"
Beatko a ja bym się zastanowiła czy nie wykopać stąd tawuł a latem posadzić pomiędzy np. stipę albo pomyśleć o jakiś trawach zimujących ale takich które by nie zasłoniły kul. Może jakieś molinie - one mają liście usytuowane nisko a tylko kwiatostany na długich pędach i są takie zwiewne i nie zasłaniające roślin za nimi.