Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Betka 18:35, 20 wrz 2016

Takie dzisiejsze
Marga 19:30, 20 wrz 2016

Rozplenica to powinna medal dostać
lojalna_ 19:39, 20 wrz 2016

Super masz prezenty i zakupy , u mnie w Casto chyba nie maja takiego dobrego zwyczaju.

Rozchodniki i rozplenica wymiatają u Ciebie )))))
sylwia_slomc... 22:07, 20 wrz 2016

Pięknie z tymi wrzosami
Pamiętaj ziemię wymieszać z kwaśnym torfem i paskiem( zamiast torfu ja daję przekompostowane trociny
amelia_b 22:18, 20 wrz 2016

Beatko fajna akcja z tymi wrzosami, miałam nadzieję że zdjęcia podglądam ale coś mi się dzisiaj słabo otwierają pozdrawiam
Betka 23:02, 20 wrz 2016

Marga napisał(a)
Rozplenica to powinna medal dostać

Faktycznie dobrze jej u mnie zwłaszcza że na wiosnę potraktowałam ją piłką do drzewa podział musiał nastąpić a nie było łatwo szpadel nie zdał egzaminu !!!!

lojalna_ napisał(a)
Super masz prezenty i zakupy , u mnie w Casto chyba nie maja takiego dobrego zwyczaju.

Rozchodniki i rozplenica wymiatają u Ciebie )))))

Ja też spotkałam się pierwszy raz z taką akcją . Cieszę się bo myślałam nad zakupem wrzosów a tu taka niespodzianka zresztą jeżówek i trawki też nie planowałam kupować no ale jak zobaczyłam że w takiej cenie to ....nie powstrzymałam się i musiałam kupić
dzięki a jak dosadzę tam jeszcze jeżówki to dopiero będzie !!!

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie z tymi wrzosami
Pamiętaj ziemię wymieszać z kwaśnym torfem i paskiem( zamiast torfu ja daję przekompostowane trociny

Sylwia dzięki za podpowiedzi mam wykopać taką rynienkę i w niej posadzić wrzosy w torfie ...ale dobrze mówisz trzeba wymieszać z czymś bo inaczej przesuszą się . Trociny mam ale czy one są przekompostowane ? czy ja wiem? leżą już spory czas więc może i nadały by się . Dokupiłam korę co by od razu obsypać. Nie wiem kiedy znajdę czas na to ...może jakoś między czasie

amelia_b napisał(a)
Beatko fajna akcja z tymi wrzosami, miałam nadzieję że zdjęcia podglądam ale coś mi się dzisiaj słabo otwierają pozdrawiam

Amelia akcja fajna mam nadzieję że ją powtórzą bo jeszcze coś by się znalazło Klamotów u mnie pod dostatkiem hihihi

Betka 08:13, 22 wrz 2016

Zaczęłam robić.....na razie tylko zaczęłam hihihi moze w przerwie obiadowej cos jeszcze zrobię

Muszę jeszcze kule bukszpanowa przesadzić bo niby tam jest a jej nie widac .
Betka 08:19, 22 wrz 2016

A co zrobić z tawulami ? Zostawić ? Ta miedzy dużymi kulami to nie przeszkadza ale jak ta mniejsza przesadzę to kształt rabaty sie zepsuje?! Piszcie może mi rozwiejecie moje " ale"
Gocha 11:34, 22 wrz 2016

Beatko a ja bym się zastanowiła czy nie wykopać stąd tawuł a latem posadzić pomiędzy np. stipę albo pomyśleć o jakiś trawach zimujących ale takich które by nie zasłoniły kul. Może jakieś molinie - one mają liście usytuowane nisko a tylko kwiatostany na długich pędach i są takie zwiewne i nie zasłaniające roślin za nimi.
Gocha 11:36, 22 wrz 2016

Albo jakbyś chciała mieć kolor podobny do tawuł to może rozplenica Hameln Gold. Ona jest chyba sporo mniejsza od Hameln a ma piękny złoty kolor liści.