Witam serdecznie
Tyle razy się zbieram żeby coś napisać i zawsze coś stoi na przeszkodzie Dziś mam wolny wieczór więc jestem
Ogromne wyrazy uznania za wkład w ogród i osiągnięty efekt Ciek wodny przecinający działkę nie jest łatwym tematem bo rzadko się komu tak trafia ale Wam się udało ten problem perfekcyjnie rozwiązać ba zamienić w atut
Widzę że rabata się tworzy Ja jestem za trawami na obwódce Tak jak Kamilka mówi hakone żółte w paski będzie pasowało albo coś obecnie bardzo na czasie wrzosy
Cieszę się że do mnie zajrzałeś. Bardzo dziękuję za słowa uznanie muszę przyznać że szczególnie miło jest czytać taki wpis od osoby która ma tak wyjątkowy ogród !
Teren faktycznie łatwy nie był powiedzmy że sobie jakoś poradziłam choć cały czas coś poprawiam , uczę się na swoich błędach i jakoś leci
Zamierzenie było takie żeby wydobyć piękno z tej naszej rzeczki ... W tym roku doszłam do wniosku że byliny przy wodzie nie są najlepszym rozwiązaniem przynajmniej w takiej ilości co jest u mnie dlatego posadziłam trochę zimozielonych roślin . Mam nadzieję że ułatwi mi to trochą pracą
Przy bukszpanach posadzę Hakonechloa
Alba striata mam już spore kępy więc je wykorzystam.
W mej pamięci cały czas widniej obraz lasu kwitnących naparstnic wzdłuż rowu któregoś sezonu, chyba dwa lata temu Od tamtej chwili zapragnąłem mieć naparstnice w swym ogrodzie bo ich nie miałem Tak wiec jestem za tą inspirację bardzo wdzięczny
Hakonechloa można by czymś wzbogacić na przemian sadząc ale dumam czym ?
Tak to było dokładnie dokłądnie dwa lata temu kiedy to naparstnice królowały . Cieszę się że moje przypadkowe nasadzenie było dla ciebie inspiracją . Pamiętam że tak się wysiała że było jej pełno wszędzie !!! Chcąc ujarzmić jakoś rabaty potraktowałam ją gracką z myślą że pewnie coś zostanie potem były upały i co? nic!!! Zostało tylko kilka roślinek .... które rozsiewam nad wodą ale chyba tam nie mogą dać sobie rady ...zbyt duży busz tam panuje.
Tak sobie pomyślałam że werbenę patagońską tam bym dała ? bo mam jeszcze jeżówki ale chyba dam je gdzie indziej. o rety chyba spać nie będę a może mi sie gotowiec przyśni