Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

janina_zawada 15:51, 02 lip 2013

Winobluszcz jak się zakorzeni to może puszczać pod ziemią nawet metrowe korzenie a każde przerwanie pobudza do nowego kiełkowania nowej roślinki .. Jak nie chcesz się mordować po zburzeniu szopy z korzeniami to lepiej posadź go w dużej donicy . U mnie rośnie w dziurawym 10 litrowym wiadrze
Bogdzia 16:47, 04 lip 2013

Betka napisał(a)
Okienko ukazało moją osobę

powiększam i powiększam i tylko kapelusz widze.
Joku 22:07, 04 lip 2013

Olbrzymie wrażenie zrobił na mnie przede wszystkim twój zapał i pracowitość. Siedzi w tobie artystyczna dusza. O tym że stworzyliście piękne miejsce już dużo osób pisało, zgadzam się z tym w zupełności. Wyobrażam sobie jak te rabaty będą wyglądać za rok, dwa. Bardzo spodobał mi się pomysł stworzenia rabaty pod tą drewnianą stodołą (?) Pięknie będzie wyglądać z pnącą różą..
Najszczersze gratulacje.
Betka 21:24, 05 lip 2013

janina_zawada napisał(a)
Winobluszcz jak się zakorzeni to może puszczać pod ziemią nawet metrowe korzenie a każde przerwanie pobudza do nowego kiełkowania nowej roślinki .. Jak nie chcesz się mordować po zburzeniu szopy z korzeniami to lepiej posadź go w dużej donicy . U mnie rośnie w dziurawym 10 litrowym wiadrze

Janinko już zrobiłam tak tak mi pisałaś Posadziłam w 10 l donicy Dziękuję że mi o tym powiedziałaś.
Betka 21:31, 05 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

powiększam i powiększam i tylko kapelusz widze.

hihihihi niestety moją osobę można zobaczyć tylko przypadkiem , zdjęcia robię sama i pracuję w ogrodzie sama więc na zdjęciach mnie nie ma
W niedzielę byłąm z rodzinką na spacerku i mam fotkę z moją osóbką ....i mężulkiem
Trochę pokracznie, z uśmiechem na twarzy ...... to cała ja hahaha

Betka 21:39, 05 lip 2013

Joku napisał(a)
Olbrzymie wrażenie zrobił na mnie przede wszystkim twój zapał i pracowitość. Siedzi w tobie artystyczna dusza. O tym że stworzyliście piękne miejsce już dużo osób pisało, zgadzam się z tym w zupełności. Wyobrażam sobie jak te rabaty będą wyglądać za rok, dwa. Bardzo spodobał mi się pomysł stworzenia rabaty pod tą drewnianą stodołą (?) Pięknie będzie wyglądać z pnącą różą..
Najszczersze gratulacje.

Dziękuję Ci bardzo za tak miły wpis z takich miłych komentarzy czerpię siłę i chęć do tworzenia dalej Dzięki
janina_zawada 21:49, 05 lip 2013

Mnie nikt nie podpowiedział że winobluszcz rośnie nie tylko wysoko ale i głęboko i do dzisiaj się morduję z korzeniami .. Nad ziemią szybko zlikwidowałam ale w ziemi trudniej ,nawet oprysk marnie działa na korzenie ,, Jednak do zasłonięcia nie ma szybszego pnącza ..
Betka 22:10, 05 lip 2013

Kilka dni byłam nie obecności ale to wcale nie znaczy że próżnuje Upał doskwiera ale jak się da to coś tam robię Po wzejściu trawy pozostałe nasionka( które jeszcze nie wykiełkowały) niestety spłynęły z deszczem i urosły tam gdzie ich nie chciano chwastów nie ma za to jest trawa!! Więc pielenie mnie nie ominie i tak po woli kiedy słońce "maleje" ja idę i działam

Dzisiaj na przykład odbyło się coś czego nigdy nie robiłam!!!!
Formowałam bukszpany w stożek .... co prawda malutkie są no ale to zawsze coś hahaha

a tawuły w kulki

Betka 22:43, 05 lip 2013

Zdjęcia z przed ogródka

a na wysepce też jest kolorowo
Chciałabym ją jakoś zmienić bo nie koniecznie mi się podoba lecz nie wiem jak

betigorka 22:48, 05 lip 2013

Biegnę się przywitać. Jestem zauroczona Twoim kawałkiem raju. Kawał roboty dziewczyno. Będę tu częstym gościem