Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

Milka 13:35, 27 sty 2017

yolka napisał(a)

wiesz jak przyciągać ludzi wrócimy do tematu po zimie

Ok
Milka 13:37, 27 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
laurowiśnie odradzam, nawet po wielu zimach potrafią wymarznąć....sąsiad ma szpaler wyższych ode mnie z 10 lat rosły i nic im nie było teraz pół szpaleru zmarzło

A ja uważam, że nie masz racji, bo po cięciu odbijają gubią tylko liście, zresztą Sylwia pomyśl ile sama roślin sadzisz, nie z naszego klimatu i dają radę
yolka 16:47, 27 sty 2017

Milka napisał(a)
Namioty jednak chronią

Albo inaczej - osłaniają i zasłaniają
yolka 16:49, 27 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
laurowiśnie odradzam, nawet po wielu zimach potrafią wymarznąć....sąsiad ma szpaler wyższych ode mnie z 10 lat rosły i nic im nie było teraz pół szpaleru zmarzło

Pomyślę jeszcze, mojej koleżance w Bydgoszczy w 2012 zmarzły, ale wszystkie puściły ponownie z pąków śpiących na zdrewniałych częściach.
yolka 16:51, 27 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)

Jola , niemożliwa jesteś .
A ja bombki na choinkę robię, szydełkowe . Za rok będą jak znalazł. Coś trzeba robić żeby szybciej ta zima zleciała

a ja już mam ćwierć rękawka kiedyś zaczynałam od tyłu , a teraz od rękawa, jak to się ludzie zmieniają
yolka 16:55, 27 sty 2017

Milka napisał(a)

A ja uważam, że nie masz racji, bo po cięciu odbijają gubią tylko liście, zresztą Sylwia pomyśl ile sama roślin sadzisz, nie z naszego klimatu i dają radę

Pisałam powyżej jak u koleżanki odbiły. Ten w Kruszwicy widziałam. Bez szwanku wytrzymał -13 przy cyklonie Dieter (nie osłonięty). U mnie na Kujawach rzadko jest powyżej -15 stopni, a jeśli już to są to przeważnie 2-3 dni. 2012 był wyjątkiem - było - 21, ale tylko jednej nocy. Nie pamiętam większych mrozów, a tochę żyję - jedynie w zimie stulecia, ale chyba bardziej wtedy dokuczył śnieg niż mróz
yolka 16:58, 27 sty 2017

Basilikum napisał(a)
hihi mi sie namiot ze stanikiem kojarzy odpowiednich rozmiarow
ja sie za wyszywanie wzielam

Te dwa namioty mam raczej standardowe w porównaniu z masą ogólną. Problem stanowi torba z przodu
yolka 17:00, 27 sty 2017

Nikita napisał(a)
Jola, cudne te twoje fotki z nad jeziora...drzewa wyglądają jak białe obłoki, łabędzie urocze...piękna zima!
Ja w oczekiwaniu na wiosnę wzięłam się za robienie porządków w komputerze...nie używane programy poszły precz, potrzebne dokumenty zgrane na pen-drive, zaczynam robić porządek w plikach ze zdjęciami... Teraz jest chwila wolna - zaraz przyjdzie wiosna to znowu nie będzie czasu na takie porządki.

No byś mi sie przydała bardzo na spacer nad jeziorkiem i przy kompie, mój niedługo pęknie, mam dysk i nie mogę sie zmotywować żeby zrobić porządek. Zgrywam tylko pracę, bo gdyby to padło ... szkoda gadać
Ewa777 21:25, 27 sty 2017

Jolu, a może osłonki na rośliny będziemy robiły na drutach?
GorAna 22:17, 27 sty 2017

yolka napisał(a)

Te dwa namioty mam raczej standardowe w porównaniu z masą ogólną. Problem stanowi torba z przodu

Jola, leżę i ryczę
No żeby się w torbacza zmieniać w pewnym wieku....pierwsze słyszę
Buziaki