Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

GorAna 20:44, 09 lip 2017

Widzę nową ławkę
Jolu, ogród robi się coraz bardziej dojrzały, cudnie!
Pozdrawiam niedzielnie
malkul 15:15, 11 lip 2017

yolka napisał(a)
serio? takie łby? to anabelle czy stron anabelle? jaki dajesz nawóz? jak często?
yolka 21:44, 11 lip 2017

malkul napisał(a)
serio? takie łby? to anabelle czy stron anabelle? jaki dajesz nawóz? jak często?

To anabelle, wyłożone po burzy dlatego jedna na drugiej Daję powszechnie dostepne nawozy np agrekol dla hortencji, zgodnie z zaleceniem, mam dość dobrą ziemię i dołki do sadzenia zaprawiałam : ziemia rodzima, wasny torf, kompost i przekompostowana ściółką spod dębów. Wodę leję wiadrami to południowa ściana, niestety kwitną krócej
paniprzyroda 23:06, 11 lip 2017

Jolu, z tą przekompostowaną ściółką spod dębów z nieba mi spadłaś, choć gdzieś już to czytałam, ale uciekło. Liście moich hortek słabo wybarwione, dębów u mnie nie brakuje, chyba nazbieram kilka worów i rozsypie jesienią, bo teraz juz się do nich nie dostanę
an_tre 23:09, 11 lip 2017

yolka napisał(a)
W picowniku

W picowniku coraz bardziej kolorowo
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
sylwik69 11:19, 12 lip 2017

Jola przybiegam od Rytli,proszę pokaż Twoje winoroślą plisss kupiłam Arkadię,a jakie polecasz odmiany o fioletowych owocach/ nie na wino,tylko do kosztowania/ i jak przygotowujesz im podłoże?
yolka 20:03, 12 lip 2017

sylwik69 napisał(a)
Jola przybiegam od Rytli,proszę pokaż Twoje winoroślą plisss kupiłam Arkadię,a jakie polecasz odmiany o fioletowych owocach/ nie na wino,tylko do kosztowania/ i jak przygotowujesz im podłoże?

Polecić cokolwiek nie potrafię, nie mam wiedzy, moje zakupy przypadkowe.
Ja mam granatową Kodriankę, jest pyszna z czekoladowym posmakiem,zółta to Palatina o smaku lekko muskatowym, równie pyszna, ale w opisach informują, że nie dla amatorów i do uprawy raczej pod osłonami, u mnie narazie się trzymają. Na zimę podstawę kopczykuję, a 2 jednoroczne łoży, które będą owocować są prowadzone na podwójnym Guyocie okrywam agrowłókniną.Cały czas wyrywam krótkopędy co wyrastają przy liściach, Końcówki też już ucięłam tak za około 12 liściem. Jak juz zaczynają dojrzewać czyli zmieniają kolor wycinam liście tak aby do gron dochodziło słońce. Te różowe mam od brata nie wiem jak się nazywają, są smaczne, ale maja twarde skóry- nie polecam,

podłoże to rozłożony 2-3 letni obornik (wiadro duże na dołek + rodzima ziemia

Tak wygląda moja winnica

Tu widać jak mam wyprowadzone łozy do podpięcia na drucie

yolka 20:12, 12 lip 2017

Coś z dzisiaj
Przedogródek

Zaogródek

babka 20:12, 12 lip 2017

Ale widoki na ogród zapodałaś, zachwyciłam się. Bardzo lubię szerokie kadry bo wtedy widać rzeczywiste rozmiary i formy roślin. Bo ja to raczej słabą wyobraźnię mam
Anabel piękna, moje dopiero zaczynają ale i tak nie powalą ilością kwiatów jak Twoje
Rytla 20:19, 12 lip 2017

ach i o! super!