Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

jankosia 21:49, 02 maj 2018

yolka napisał(a)

Oooo, dziękuję bardzo, a już myslałam, że gaura wyleciała bo te suche badylki przy mikołajkowych liściach też od gaury, mikołajek chyba nie był planowany, albo nie pamiętam, cieszę się bardzoliatra ma się dobrze, jedna trwaka też, drugą niestety zajął się eM, gorliwie-łopatą...

A to łobuz patrz! Nie wiem co brałaś za trawki, na pewno kopałam wtedy tą siną turzyc ę 'Blue Zinger', ale co jeszcze to nie pamiętam. Ten mikołajek mógł się ode mnie przyplątać, bo to jest takie, że sieje się na potęgę, a że ja nie pielę za dużo to on znowu się sieje i tak w kółko Z liatry mam dywanik siewek tak więc jakby Ci było mało to pisz śmiało
yolka 21:54, 02 maj 2018

jankosia napisał(a)

A to łobuz patrz! Nie wiem co brałaś za trawki, na pewno kopałam wtedy tą siną turzyc ę 'Blue Zinger', ale co jeszcze to nie pamiętam. Ten mikołajek mógł się ode mnie przyplątać, bo to jest takie, że sieje się na potęgę, a że ja nie pielę za dużo to on znowu się sieje i tak w kółko Z liatry mam dywanik siewek tak więc jakby Ci było mało to pisz śmiało

Ta co eM wydziabał łopatą rosła pod dużymi drzewami w cieniu i taka trochę wędrująca, dobra do zadarniania, a tę drugą jutro pokażę
AsiaK_Z 08:33, 03 maj 2018

Hej Jolu ogród pięknie się prezentuje. Lubię to
Kiedyś na YT trafiłam na 15 minutowy program ogrodniczy, który prowadzi inżynier ogrodnictwa z wieloletnim stażem. Chyba jest instruktorem na ROD... nie ważne. W każdym razie w jednym z odcinków opowiadał o wisterii, pierwsze kwitnienie po iluś latach. Kwitnieniu pomaga przecięcie korzeni szpadlem.

Znalazłam
https://youtu.be/OcOe5mdAKu4
Kindzia 10:47, 03 maj 2018

Kowal, u którego robiliśmy bramy i balustradę ma wielkie wisterie...matko co za widok, co za zapach...tylko te podpory na takiego olbrzyma...ale to kowal przecież

Cudownie wygląda ten krzew, masz się z czego cieszyć

U nas w Zabrzu przy supermarkecie są wielkie pergole obsadzone wisteriami. Muszę zobaczyć, po przyjeździe, jak się mają.

Pozdrawiam
yolka 19:16, 03 maj 2018

Rasputin zaczyna i inne: Haga, Nova Zembla

yolka 19:17, 03 maj 2018

yolka 19:21, 03 maj 2018

A teraz moja gwiazda wczoraj myślałam, że jej pąki pachną a to był bez u sąsiadki, dziś dostałam bukiet. szkoda było zrywać, ale sąsiadka ma gospodarskie podejście do bzu
i jeszcze moja lampa tarasowa co nie świeci

jolanka 19:28, 03 maj 2018

Lampa tarasowa przepiękna świetny pomysł, hmm podoba mi się
Dlaczego ja nie mam żadnego bzu?
Mala_Mi 20:23, 03 maj 2018

Gospodrskie podejście do bzu ... leżę .. kwicze
Basilikum 20:32, 03 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)
Gospodrskie podejście do bzu ... leżę .. kwicze

ja tez
a mi szkoda kazdej galazki

a lampa fajna. Podlacz ja do pradu