Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

MariaJ 16:47, 05 sie 2018

Cześć Jolka

Kujawska ziemia służy Twoim roślinom. Miłego gościa miałaś w Twoim ogrodzie. Pani Hani nie znam.

Pozdrawiam
hanka_andrus 18:50, 05 sie 2018

MarioJ, zapraszam do mojego wątku, otwarty codziennie przez 24 godziny.

Jolu, serdecznie dziękuję za miłą gpościnę i prezenciki. Już w ziemi, ale jeszcze nie na docelowym miejscu. Dziś musiałam zająć się dobrostanem w ogrodzie. Póki co zwiozłam wszystko do domu, to co spadło i urosło. Teraz lecę działać do kuchni.

Rano popadało, ale po obiedzie już było znów sucho. Teraz czarne chmury na horyzoncie, ale ja już bez nerwów. Mam zajęcie co najmniej na 2 kolejne dni.Ogórków 2 wiadra, pomidorów drugie tyle, brzoskwinie garnek 5 litrów po obraniu owoców.

Borówka czeka na zerwanie. Ale na raz się nie da wszystkiego obrobić. Co to znaczy przerwa w doglądaniu dojrzewania. Wystarczył tydzień nieobecności i już prawie jak kataklizm.

an_tre 21:17, 18 sie 2018

Czytałam u Bogdzi, że nadal wnuczkujesz, pociesz się ja od jutra ponowne wnuczkowanie bis ale tym razem wymykam na wybrzeże
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 08:05, 19 sie 2018

Jolu, sierpień ma się ku końcowi, wkrótce odetchniesz, a i pogoda będzie znośniejsza! Pozdrawiam
gosika67 12:19, 19 sie 2018

Spotkanie udane, a Hania jest blisko Ciebie czy spory kawałek musiała przebyć?
yolka 18:28, 19 sie 2018

hanka_andrus napisał(a)
Jolu, sierpień ma się ku końcowi, wkrótce odetchniesz, a i pogoda będzie znośniejsza! Pozdrawiam

Haniu, ledwie zipię, jeszcze 10 dni. Cieszą wnuki ale z sił wyzbywają człowieka zupełnie, ledwie zipię.
Bardzo Ci dziękuje, że zechciałaś wstąpić do mojego ogrodu, dla mnie niezapomniane godziny wspomnień, historii, opowieści, można Ciebie słuchać bez końca, mam nadzieję na więcej, o ile zechcesz jeszcze odwiedzić Kujawy.
Gdyby roślinki padły, daj znać, upały to trudny czas na rozmażanie flory
O liliowcach pamiętam, ale chyba o czymś zapomniałam co miało być na wiosnę, przypomnij
yolka 18:29, 19 sie 2018

gosika67 napisał(a)
Spotkanie udane, a Hania jest blisko Ciebie czy spory kawałek musiała przebyć?

Gosiu, Hania ze środkowego wybrzeża ma kawał drogi, ale na Kujawy przybyła rodzinnie, a do mnie wstąpiła przy okazji
yolka 18:31, 19 sie 2018

MariaJ napisał(a)
Cześć Jolka

Kujawska ziemia służy Twoim roślinom. Miłego gościa miałaś w Twoim ogrodzie. Pani Hani nie znam.

Pozdrawiam

Hanię trzeba poznać koniecznie, zwłaszcza, że rodzinnie bywa w naszych stronach, choć nie wiem z jakiej części Kujaw jesteś?
yolka 18:32, 19 sie 2018

an_tre napisał(a)
Czytałam u Bogdzi, że nadal wnuczkujesz, pociesz się ja od jutra ponowne wnuczkowanie bis ale tym razem wymykam na wybrzeże

Wiem, wiem, widziałam u Ciebie kwiaty lata, nie mam czasu na dłuższe bywanie na wątkach
yolka 18:34, 19 sie 2018

Margarete napisał(a)
A jeszcze zapomniałam dodać że fajnego gościa miałaś
A i ciebie ledwo poznałam, młodziej wyglądasz, włosy urosły ci i jakieś takie jaśniejsze.
Kolejna Blondi ?
Ale jest super!

Hanie gościć można codziennie, miałabyś bardzo mocna konkurencję w opowieściach Cudowna, ciepła a jak opowiada.eM zakochany