Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

renatamama3 08:35, 09 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Cudowny ten Twój tarasik Małym nakładem finansowym można stworzyć idealne miejsce do wypoczynku Nawet jak na niego patrzę to sie już relaksuję Mobilny dach jest strzałem w dziesiątkę Na zimę zwijasz, pierzesz i gotowy na nowy sezon

Ech pięknie ......

Przemku ,dzięki ,a wiesz ,że małym ,bo drzewo na konstrukcje zostało nam z dachu ,tylko kupiliśmy coś tam do wymalowania plus śruby plus płótna max 200 zł .Lubię na nim siedzieć czy się bujać na hamaku.pozdrawiam
renatamama3 08:37, 09 lip 2014

Ewa4 napisał(a)

Dzięki Renatko różowe odpadają chociaż mam bo na bazarku kupowane i trafiły się różowe a miały być żółte zapisze sobie i przejrze cos wybiore .

Ewuś ,zdarzają się pomyłki szczególnie jak NN.Sprawdź,może ,któraś wpadnie Ci w oko .pozdrawiam
renatamama3 21:32, 09 lip 2014

U mnie,znowu leje ,rano cudna pogoda a od 12 ulewa potem poprawa ,potem przejściowe opady,a od jakiegoś czasu ulewa.
Rano pojechałam na targ,kupiłam 2 przetaczniki różowe ,oraz 2,5 kg wiśni ,wyszło 7 słoików dżemu ,w piątek pojadę i kupię porzeczki czarnej i też będą dżemiki.
pozdrawiam wieczorowo
JoannA 21:57, 09 lip 2014

renatamama3 napisał(a)
U mnie,znowu leje ,rano cudna pogoda a od 12 ulewa potem poprawa ,potem przejściowe opady,a od jakiegoś czasu ulewa.
Rano pojechałam na targ,kupiłam 2 przetaczniki różowe ,oraz 2,5 kg wiśni ,wyszło 7 słoików dżemu ,w piątek pojadę i kupię porzeczki czarnej i też będą dżemiki.
pozdrawiam wieczorowo

Jak leje deszcz to ogrodniczki przetwory robią Też fajnie Renatko.
U nas dzisiaj zero deszczu, biedne roślinki dzisiaj oklapły. Było podlewanie a komary cięły jak wściekłe.
pozdrówka
monteverde 11:19, 12 lip 2014

renatamama3 napisał(a)

Witaj Renata, masz w bardzo pięknym miejscu położony ogród, taras bardzo gustowny, ale ja chcialam się zapytać o Novalis, bo też mam od wiosny, czy jesteś zadowolona z niego bo ja nie może musi się zaaklimatyzować ale na razie jestem nim rozczarowana co innego Edenka ta jest super, pozdrawiam
renatamama3 12:44, 12 lip 2014

JoannA napisał(a)

Jak leje deszcz to ogrodniczki przetwory robią Też fajnie Renatko.
U nas dzisiaj zero deszczu, biedne roślinki dzisiaj oklapły. Było podlewanie a komary cięły jak wściekłe.
pozdrówka[/quote

Asiu,właśnie trzeba zamknąć ,trochę lata w słoikach ,zrobię jeszcze drzem porzeczkowy ,morelowy ,ogórki i ogórki w zalewie curry no i kilka słoików leczo i tyle chyba .Komary dają popalić w tym roku.pozdrawiam
renatamama3 12:48, 12 lip 2014

monteverde napisał(a)

Witaj Renata, masz w bardzo pięknym miejscu położony ogród, taras bardzo gustowny, ale ja chcialam się zapytać o Novalis, bo też mam od wiosny, czy jesteś zadowolona z niego bo ja nie może musi się zaaklimatyzować ale na razie jestem nim rozczarowana co innego Edenka ta jest super, pozdrawiam

Aniu,dziękuję ,wiesz Novalis to najnowszy zakup i tak jak pisałam była na liście od wiosny ,a dopiero teraz do mnie trafiła ,bo się wahałam ,szukając o niej opinii trafiłam tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75693 czy nie cudna i właścicielka tej ją kocha .pozdrawiam
JoannA 12:52, 12 lip 2014

renatamama3 napisał(a)

Od rana pada i wyraźnie się ochłodziło. Boję się o anabelki bo kwiaty mimo podpórek poległy pod ciężarem.
U mnie w spiżarni pełno przetworów z ubiegłego roku. W tym zrobię tylko ogórki i finito bo miejsca brak. A jak będą grzyby to te z ubiegłego roku rozdam żeby miejsce na nowe zrobić bo przyjemności chodzenia po lesie sobie nie odmówię. Narazie osczędzam kolano i cieszę się że jest mała poprawa.
U Ciebie dzieciaczki chętnie dżemiki skonsumują.
pozdrawiam
monteverde 21:49, 12 lip 2014

renatamama3 napisał(a)

Aniu,dziękuję ,wiesz Novalis to najnowszy zakup i tak jak pisałam była na liście od wiosny ,a dopiero teraz do mnie trafiła ,bo się wahałam ,szukając o niej opinii trafiłam tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75693 czy nie cudna i właścicielka tej ją kocha .pozdrawiam

Obejrzałam zdjęcia i wiem, że mam prawdziwego Novaliska, musi mieć czas, bo jest z wiosny, ale zdjęcia takie same jak u mnie po deszczu zwiesza kwiat, płatki rdzawe jest bardziej delikatna niż moja następna Lugdunum(francuzka)sztywne łodygi liście błyszczące, kwiaty olbrzymie no i ślicznie pachnie, polecam zobaczymy co pokaże na następny rok Novalis
renatamama3 10:29, 16 lip 2014

monteverde napisał(a)

Obejrzałam zdjęcia i wiem, że mam prawdziwego Novaliska, musi mieć czas, bo jest z wiosny, ale zdjęcia takie same jak u mnie po deszczu zwiesza kwiat, płatki rdzawe jest bardziej delikatna niż moja następna Lugdunum(francuzka)sztywne łodygi liście błyszczące, kwiaty olbrzymie no i ślicznie pachnie, polecam zobaczymy co pokaże na następny rok Novalis

Aniu,każda róża ,każda roślinka potrzebuje czasy, my ogrodnicy o tym wiemy.A ,minusy mi nie przeszkadzają bo mam też Gartentraume ,która po deszczach też brzydka ,ale jej zapach rekompensuje mi te minusy .Minus jest taki jeszcze,że w tym kolorze ,dostępnych jest mało róż.pozdrawiam