Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

JoannA 14:24, 17 lip 2013

Renatko,
idziesz jak burza
Powiem krótko, cudnie jest!
Kanciki miodzio!
grazyna 14:45, 17 lip 2013

Oglądam kawał dobrej roboty ! Efekty są piękne ! Zapytam w sprawie kancików : jak wyrywasz, wycinasz odciętą trawę ? I co z nią robisz ?

Ja mam szpadelek od Danusi, i po odcięciu kantu, nim podważałam (oj ja niemądra) trawę do usunięcia. I co ? Prawie nie złamałam szpadelka. M. mi naprostował i zabronił wymachiwać tylko odcinać

A jak u Ciebie Renatko ?
popcorn 15:00, 17 lip 2013

hmm Grażynko, ja odginam, nic się nie dzieje... jak nie odginasz, to dajesz radę to cholerstwo wyrwać?? z moim szpadelkiem nic się nie dzieje od tego (fiskars)

pozdrawiam!
popcorn 15:01, 17 lip 2013

Renatko, jak będzie busz, nie będzie chwastów
kanciki świetne Lawenda przy oczku? myślę że nie będzie dobrze rosła, nie lubi wody... może więcej traw, irysy?

pozdrawiam!
martaibartek 15:11, 17 lip 2013

Renatko super idą ci prace ogrodowe. Roślinki coraz większe to i widok ogólny coraz ładniejszy.
Pozdrawiam serdecznie
renatamama3 15:23, 17 lip 2013

JoannA napisał(a)
Renatko,
idziesz jak burza
Powiem krótko, cudnie jest!
Kanciki miodzio!

Asiu ,dzięki ,jak burz dobre ,w tym miejscu co ma być oczko ,a jest betoniara jak tylko zniknął piach ,tydzień temu M zrobił (zalał ostatnie 4 słupki na płot) postanowiłam posprzątać ,czytaj wyrwać chwasty,wyrównać teren ,strasznie mnie to miejsce drażniło ,bo widzę z tarasów ,kuchni ,jadalni ,teraz musi się zlitować i usunąć betoniarę ,zawieść ją do moich rodziców ewentualnie wstawić do blaszaka.
Oczko pewnie powstanie w przyszłym roku ,ale chcę zrobić zarys rabaty ,w koło oczka ,a miejsce na oczko ,będzie czekać .
pozdrawiam
renatamama3 15:30, 17 lip 2013

grazyna napisał(a)
Oglądam kawał dobrej roboty ! Efekty są piękne ! Zapytam w sprawie kancików : jak wyrywasz, wycinasz odciętą trawę ? I co z nią robisz ?

Ja mam szpadelek od Danusi, i po odcięciu kantu, nim podważałam (oj ja niemądra) trawę do usunięcia. I co ? Prawie nie złamałam szpadelka. M. mi naprostował i zabronił wymachiwać tylko odcinać

A jak u Ciebie Renatko ?

Grażynko ,Witaj u mnie.Ja ma szpadelek z LM jakiś polski produkt ,Romanik.
Ja idę szpadelkiem po linii nacinając ,potem wracam podważam i obracam ,trawą w ziemię ,otrzepuje ziemię ile się da a trawę na kompostownik.
pizdrawiam
renatamama3 15:32, 17 lip 2013

popcarol napisał(a)
Renatko, jak będzie busz, nie będzie chwastów
kanciki świetne Lawenda przy oczku? myślę że nie będzie dobrze rosła, nie lubi wody... może więcej traw, irysy?

pozdrawiam!

Karola ,tak z tym ,że dość daleko od kałuży(oczka) będzie na na brzegu rabaty .
eda 20:03, 17 lip 2013

witam Renatko ales się nadrapała pięknie to wyszło żeby tak dłuuuugo było jak znam życie (przynajmniej u mnie tak jest )zaraz się zazieleni ale dobrze że uwiecznione robota potwierdzona slicznie buuuuziole
renatamama3 20:40, 17 lip 2013

martaibartek napisał(a)
Renatko super idą ci prace ogrodowe. Roślinki coraz większe to i widok ogólny coraz ładniejszy.
Pozdrawiam serdecznie

Martuś ,dzięki ,już bliżej niż dalej żeby był jakiś zarys .Roślinki rosną ale chwaściory też .A jak tam u Ciebie?