Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Tosi

Ogród Tosi

atena35 18:27, 27 mar 2014

Sebek napisał(a)
Jasne, że tnij - w podusie

Sebek, dziękuję. Chyba do soboty mogą zaczekać muszą
agam 18:41, 27 mar 2014

Jejku ja też brąz widzę. Ale mebelki miodzio, mlaskamy z eM.
Lawende ciachaj.
ewa004 18:48, 27 mar 2014

Tosiu a jaka farba malujesz te donice ?
Ja myślałam żeby swoje gliniane przemalować na szaro ,muszę jakoś je specjalnie potraktować czy mogę od razu malować na szaro?
atena35 18:50, 27 mar 2014

agam napisał(a)
Jejku ja też brąz widzę. Ale mebelki miodzio, mlaskamy z eM.
Lawende ciachaj.

Miło mi, że się podobają Ja też trochę mlaskałam zanim nabyłam
atena35 19:03, 27 mar 2014

ewa004 napisał(a)
Tosiu a jaka farba malujesz te donice ?
Ja myślałam żeby swoje gliniane przemalować na szaro ,muszę jakoś je specjalnie potraktować czy mogę od razu malować na szaro?

Wiesz, ja zrobiłam tak:
poszłam w Castoramie na stoisko z farbami i powiedziałam, że chcę pomalować plastikową doniczkę.
Miły Pan zaprowadził mnie do półki i pomógł wybrać
Potem w domu robiłam próbę na dnie doniczki, okazało się, że kupiłam "srebrzankę" więc kupiłam ciemny szary i znowu próba.
Ostatecznie najlepiej podobało mi się tam gdzie srebrzankę pokryła ciemnoszara farba. Więc dzisiaj pomalowałam srebrem, jutro dam warstwę ciemno szarą

Na etykiecie pisze tak:
"do drewna, metalu, szkła, kamienia, kartonu, papieru, eternitu, porcelany i wielu tworzyw sztucznych" więc myślę, że glinianej donicy też da radę - jedyna wątpliwość, że doniczka dużo "wpije"

to te:

AGUSIA_M 19:06, 27 mar 2014

atena35 napisał(a)

Sebek one w każdym świetle inne, ale masz rację ważne, że pasują i tego się trzymajmy
O 18.10, z lampą błyskową:

Witaj Tosiu,
przeglądam Twój wątek od poczatku...pięknie urządziłaś ogród, rezultaty twojej pracy dają mi siłę i przekonują mnie że warto...przede mną masa pracy zaczynam dopiero aranżacje swojego ogrodu.
Czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie zakupiłaś metalizowane błyszczące kule, które widać w oddali??
atena35 19:13, 27 mar 2014

AGUSIA_M napisał(a)

Witaj Tosiu,
przeglądam Twój wątek od poczatku...pięknie urządziłaś ogród, rezultaty twojej pracy dają mi siłę i przekonują mnie że warto...przede mną masa pracy zaczynam dopiero aranżacje swojego ogrodu.
Czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie zakupiłaś metalizowane błyszczące kule, które widać w oddali??

Witaj Agusiu z okolic Leżajska - miasta moich dziecięcych wakacji.

Kule kupuję sukcesywnie jak spotkam i cena mi odpowiada
Akurat te na zdjęciu są z "tych mniejszych" i kupiłam je w pobliskim centrum ogrodniczym (po 16,5zł), kiedyś kupiłam tu:
http://www.impresjawnetrz.pl/Kule-dekoracyjne_Kule-dekoracyjne-metalowe(2,585,).aspx

Wpisz może w google "metalowe kule ogrodowe" może natrafisz na jakąś okazję
Madzenka 19:18, 27 mar 2014

atena35 napisał(a)

Przez tę wygodę to nie zdążyłam w sobotę zdjęć zrobić - tak siedziałam, patrzałam ale bezmyślnie , piłam kawkę
Do nocy pod kocem tak siedziałam

I to są najpięknijsze chwile. A gdy zaczną cykać świersze, rechotać żaby, zapalisz lampiony i w ręku dobre winko wieczorem, ah chce się zyć Po to tworzymy ogrody aby spędzać takie chwile

Lecę czytać dalej
Madzenka 19:22, 27 mar 2014

atena35 napisał(a)

Mam jednego Rohana Obeliska, ale chyba usechł w ubiegłoroczne letnie upały - jeden weekend był niepodlany, zrzucił liście i amen. Miałam nadzieję, że odbije ale chyba nie.
Natomiast byłam w Świerklańcu u Ż... i tam też jeszcze nic nie ma listeczków, buki też nie
Jak widać Agam potwierdza

U mnie podobno cieplej a buki jeszcze śpią w ogrodzie i centrach ogrodniczych.
atena35 19:23, 27 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

I to są najpięknijsze chwile. A gdy zaczną cykać świersze, rechotać żaby, zapalisz lampiony i w ręku dobre winko wieczorem, ah chce się zyć Po to tworzymy ogrody aby spędzać takie chwile

Lecę czytać dalej

Dziękuję, że o mnie pamiętasz