Tosiu a jaka farba malujesz te donice ?
Ja myślałam żeby swoje gliniane przemalować na szaro ,muszę jakoś je specjalnie potraktować czy mogę od razu malować na szaro?
Wiesz, ja zrobiłam tak:
poszłam w Castoramie na stoisko z farbami i powiedziałam, że chcę pomalować plastikową doniczkę.
Miły Pan zaprowadził mnie do półki i pomógł wybrać
Potem w domu robiłam próbę na dnie doniczki, okazało się, że kupiłam "srebrzankę" więc kupiłam ciemny szary i znowu próba.
Ostatecznie najlepiej podobało mi się tam gdzie srebrzankę pokryła ciemnoszara farba. Więc dzisiaj pomalowałam srebrem, jutro dam warstwę ciemno szarą
Na etykiecie pisze tak:
"do drewna, metalu, szkła, kamienia, kartonu, papieru, eternitu, porcelany i wielu tworzyw sztucznych" więc myślę, że glinianej donicy też da radę - jedyna wątpliwość, że doniczka dużo "wpije"
Witaj Tosiu,
przeglądam Twój wątek od poczatku...pięknie urządziłaś ogród, rezultaty twojej pracy dają mi siłę i przekonują mnie że warto...przede mną masa pracy zaczynam dopiero aranżacje swojego ogrodu.
Czy mogłabyś mi powiedzieć gdzie zakupiłaś metalizowane błyszczące kule, które widać w oddali??
I to są najpięknijsze chwile. A gdy zaczną cykać świersze, rechotać żaby, zapalisz lampiony i w ręku dobre winko wieczorem, ah chce się zyć Po to tworzymy ogrody aby spędzać takie chwile