Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Tosi

Ogród Tosi

izabela75 11:20, 31 mar 2014

Witam, przeleciałam Twój wątek jednym tchem. Masz ogród w moim stylu i bardzo mi się podoba.Meble na tarasie mamy prawie identyczne tylko poduchy mam jasne.Teraz już regularnie Cię będę nawiedzać.
atena35 12:00, 31 mar 2014

Selly napisał(a)

Ja ostatnio też jakoś gorzej sypiam ...
Pozdrawiam i życzę cudownych pomysłów oraz szybkich realizacji

Ja tylko jak nerwowa jestem
Dziękuje, nawzajem
eda 12:05, 31 mar 2014

atena35 napisał(a)
Cieplutka sobota i ogród znów bardziej uporządkowany. Jeszcze dużo do zrobienia, bo chwasty atakują, a cięcie jednak ważniejsze
Kulki bukszpanowe podcięte. Razem 15 sztuk, każda następna ładniejsza - jak doszłam do wprawy to kulki mi się skończyły

Jakoś przestają mi się podobać krokusy w żwirowej - bajzelek się zrobił, jakby trawa

Atenka suuuper jak wszystko podrosło i tarasik miodzio mucha nie siada Pięknie
Pozdrówka zostawiam
atena35 12:16, 31 mar 2014

izabela75 napisał(a)
Witam, przeleciałam Twój wątek jednym tchem. Masz ogród w moim stylu i bardzo mi się podoba.Meble na tarasie mamy prawie identyczne tylko poduchy mam jasne.Teraz już regularnie Cię będę nawiedzać.

Iza - Styl podobny, ale do Twojego wykonawstwa to jeszcze mi brakuje i to sporo
Zapraszam na stałe
atena35 12:17, 31 mar 2014

eda napisał(a)

Atenka suuuper jak wszystko podrosło i tarasik miodzio mucha nie siada Pięknie
Pozdrówka zostawiam

Edyta ty to zawsze tylko chwalisz Dziękuję
baraga1904 12:22, 31 mar 2014

...wspaniale u Ciebie...przejrzałam i zakupy i dylematy różane...z pozostałościąmi po krokusam mam to samo - juz bym te liście cieła ale jeszcze poczekam ...
nicol21 12:39, 31 mar 2014

Tosiu, pieknie u Ciebie!! oczywiscie juz nie moge sie doczekac kolejnej porcji zdjec
a te kulki na pniu zamiast roz beda swietne. Lubie roze, ale w tym miejscu kulki beda swietnie sie prezentowac na tle elewacji! a szczypior i te inne sa ladnie ukryte za bukszpanowym zywoplotem jakos te roze tak wprowadzaly troche balaganu do tego wywazonego ogrodu.

krokusiki botaniczne sa bardzo ladne! ciekawe ile im zajmie zgubienie lisci i czy ewent ciachniecie lisci spowoduje gnicie cebulek? nie mam zadnych doswiadczen w tej gestii.

a stipa ... dobrze miala - na sloncu, w korze osloniona, wiec sie odwdziecza teraz w ogole myslalam ze wiekszosc traw dobrze zimuje......
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gocha 12:43, 31 mar 2014

Witaj Tosiu. Jeśli pozwolisz to będę wpadać do Twojego ogródka i podziwiać. Fajnie masz. I te męble na tarasie i ten taras super. Ja też w tamtym roku robiłam taras ale malutki i taki bardziej wiejski z drewnianymi meblami. Wstawię u siebie fotę jak jakąś znajdę. Pozdrawiam.
ewakatowice 14:32, 31 mar 2014

Bukszpany z tulipanami owszem ale nie w żwirku. To taka trochę "wiocha" jak na moje oko

Żwirowe czyli kamulkowe rabaty powinny być proste i eleganckie... ze smakiem. Im mniej tym lepiej.

Tośka, zasłoń palusiami na monitorze tulipany... Jak lepiej???
ale

co ja tam wiem

zielona amatorka

atena35 18:08, 31 mar 2014

baraga1904 napisał(a)
...wspaniale u Ciebie...przejrzałam i zakupy i dylematy różane...z pozostałościąmi po krokusam mam to samo - juz bym te liście cieła ale jeszcze poczekam ...

liści krokusich trochę wycięłam, ale tak myślę, że reszty nie będę cięła, tylko za uszy wyszarpię i w inne miejsce zakopię