Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Kacha123 17:37, 15 mar 2015

polinka napisał(a)

Kasiu, przy weekemdzie spokojnie się zrobiło. Od poniedziałku zapraszam do planowania wrzosowiska

Mam już trochę wrzosów posadzonych, nie wyglądają u mnie zbyt pięknie, a chciałabym je przesadzić pod brzozy. Chętnie zobaczę jak będzie u Ciebie.
Toszka 17:46, 15 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Polinko czy wiesz coś może w tym temacie:
- w szkólkach ostatnio pojawiły się takie drzewka wierzby, bardzo ozdobne, na ok 120 cm wysokie, z wierzbowymi kotkami. Czy jest to coś warte??? Czy warto kupić czy to tylko marketingowy zabieg.

Te wierzby pięknie wyglądają teraz, potem łapią grzyba, liście czernieją i klapa... ogólnie wierzby nie warte są miejsca w ogrodzie. Wiele osób na O. prędzej czy później pozbywa się wierzb (w tym hakuro)
Dorotka 17:57, 15 mar 2015

Toszka napisał(a)

Te wierzby pięknie wyglądają teraz, potem łapią grzyba, liście czernieją i klapa... ogólnie wierzby nie warte są miejsca w ogrodzie. Wiele osób na O. prędzej czy później pozbywa się wierzb (w tym hakuro)

No to juz wszytsko jasne. Dziękuję
martika 20:47, 15 mar 2015

polinka napisał(a)
Dzisiaj czyli prawie po roku ma ok.2m i cały czas od dołu wyrastają nowe gałązki

Reniu, jak widzisz posadzony jest między smaragdami w bardzo bliskiej odległości.

Super sie pnie, mój posadzony 2 sezony temu jakos sie niemozewspiąć na mur, czy trzeba go jkaos przyczepic, no nie wiem, chciałabym aby w tym sezonie juz sie przyczepł..????
polinka 06:54, 16 mar 2015

Gabrysia_ napisał(a)

To tak jak ja

Gabrysia, szczerze zazdroszczę...Jak widzę u siebie na budziku 5.30 to się trzęsę i nie mówiąc o rannych myślach jak budzik zadzwoni
polinka 06:55, 16 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Polinko czy wiesz coś może w tym temacie:
- w szkólkach ostatnio pojawiły się takie drzewka wierzby, bardzo ozdobne, na ok 120 cm wysokie, z wierzbowymi kotkami. Czy jest to coś warte??? Czy warto kupić czy to tylko marketingowy zabieg.

Dorotka, mam podobne zdanie jak Juziek
polinka 06:57, 16 mar 2015

ren133 napisał(a)

Chętnie zajrzę w sprawie wrzosowiska

Nie miałam jakoś natchnienia przez weekend na planowanie i pewnie dzisiaj też nic mądrego nie wymyślę...
polinka 06:58, 16 mar 2015

Kacha123 napisał(a)

Mam już trochę wrzosów posadzonych, nie wyglądają u mnie zbyt pięknie, a chciałabym je przesadzić pod brzozy. Chętnie zobaczę jak będzie u Ciebie.

Właśnie u mnie też te wrzosy jakieś brzydkie i zastanawiam się nad zmianą tej rabaty na nie wrzosową
polinka 07:02, 16 mar 2015

martika napisał(a)

Super sie pnie, mój posadzony 2 sezony temu jakos sie niemozewspiąć na mur, czy trzeba go jkaos przyczepic, no nie wiem, chciałabym aby w tym sezonie juz sie przyczepł..????

Marta i tu pojawia się największy problem...Kiedyś długo zastanawialiśmy się u Jagody jak to jest z tą czepnością bluszcza... Powinien sam się zacząć się wspinać wtedy wiadomo, że wytwarza te "chwytniki" i będzie się czepiał muru. Ja wbijam gwożdziki w ścianę i przywiązuję gałązki ale wiem, że to nie do końca dobry sposób
siakowa 07:14, 16 mar 2015

bry