Toszka
16:42, 29 sie 2015
Everillo udało mi się wyczekać po przecenie w Obi. W listopadzie. Z 56 (albo 65) zł przecenili na 12
Dwie doniczki jeszcze zostały, to je biegusiem zgarnęłam. Dzielę i przesadzam w... kwietniu! Potem dzielone słabo przyrastają. Dziwolągi. Rośnie bez problemu, przyrasta bez problemu. Nie rozpieszczam wodą (mam ciężką gliniastą ziemię płytko przekopaną z korą i kompostem). Nawet bym powiedziała, że maja ekstremalnie sucho. Te na patelni od nasady, do połowy są limonkowe, wyżej żółte, ale też z takim przebijającym limonkowym odcieniem. Te w półcieniu są limonkowe. Mam też takie wsadzone z braku miejsca w totalnym cieniu, od słońca skutecznie zakrywa hochla. Też są soczyście limonkowe.
Frosty - mają u mnie sucho jak kaktusy. I tak już 5 rok. Jestem pewna, że decydujące jest podłoże. One stanowczo lubią luźne, sypkie. Wrzosowisko najlepiej im odpowiada, podobnie jak stipie. A wrzosowisko u mnie to na podwyższeniu 50cm ziemi kwaśnej, torfowo-korowo-igłowo-obornikowo-liściaście. Suuuucho!!! Nie mam nawadniania. Tu Everillo wegetuje i ma totalnie pełne słońce.
Ice Dancery moje mają sucho jak kaktusy. Ziemia w tym miejscu jest kompostowo-piaszczysta. W tym miejscu walczę z nimi, bo wrastają mi w korzenie wąskich cisów. Ale z mojego doświadczenia ID są niewybredne - daj im kawałek ziemi, a tańczą po rabacie już w drugim roku.

Frosty - mają u mnie sucho jak kaktusy. I tak już 5 rok. Jestem pewna, że decydujące jest podłoże. One stanowczo lubią luźne, sypkie. Wrzosowisko najlepiej im odpowiada, podobnie jak stipie. A wrzosowisko u mnie to na podwyższeniu 50cm ziemi kwaśnej, torfowo-korowo-igłowo-obornikowo-liściaście. Suuuucho!!! Nie mam nawadniania. Tu Everillo wegetuje i ma totalnie pełne słońce.
Ice Dancery moje mają sucho jak kaktusy. Ziemia w tym miejscu jest kompostowo-piaszczysta. W tym miejscu walczę z nimi, bo wrastają mi w korzenie wąskich cisów. Ale z mojego doświadczenia ID są niewybredne - daj im kawałek ziemi, a tańczą po rabacie już w drugim roku.