Ok Ja też dawałam kompost z piaskiem pod evegoldy i AM ... szkoda, że red baronom pozałowałam ... ale się poprawię w tym sezonie bo pewnie będę musiała je przesadzić
Red Barona czasami wcale nie trzeba ciac, bo sie wykrusza. A czasami trzeba - wazne by uchwycic moment zanim wystartuje, bo potrafi dosc szybko startowac.
Iwonka, mój póki co sztywno się trzyma. Nawet dzisiaj próbowałam pociągnąć go trochę ale zero kruszenia. Prawdopodobnie będę wycinać.
I teraz pytanie? Miskanty czyli Gracilimusy i ML będę ścinać pod koniec lutego (jeśli dalej pogoda się taka utrzyma). Czy Red Barona też wtedy ciąć czy czekać z nim dłużej? W tamtym roku wszystkie miskanty wycięłam 27.02.
teraz przed wyjazdem (bo w domu mnie nie ma) scielam ML i troche pozalowalam - zielony i zywy byl w srodku. I teraz sie martwie, czy nie pozbawilam go naturalnej oslony. Tu gdzie jestem i bywam od wielu lat zawsze 1 miesiac wczesniej startuje wegetacja. Zawsze! A tym razem nic - mokro, buro i ponuro. W zeszlym roku forsycje juz startowaly, a teraz ciszaaaa
Boje sie, ze cieplo wcale tak szybko nie przyjdzie.
Trawy zwyczajowo tne w polowie kwietnia procz SC i stipy. Te dopiero z poczatkiem maja.
W zeszłym tygodniu obcięłam dwie najgorsze kępki, zobaczę czy odbiją.
Daje im jeszcze czas
Poli dobry nastrój ogrodowiskowych twarzyczkę z pewnością Ci się przyda w Poznaniu dla zwieńczenia dzieła efektem Zamiast myśleć i się martwić musisz sie śmiać. Psychika jest baaaardzo ważna.niekiedy nie doceniamy jak to co sie dzieje w głowie wpływa na nasz organizm.
Zatem szykuj sie na Gardenię. Mam nadzieje, ze z Wrocławia przyjedzie wesoły pociąg