Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Majowo nie tylko w maju

Majowo nie tylko w maju

Loosiuu 15:47, 10 maj 2014

Pomiędzy tulipanowcem, a świerkiem serbskim widziałbym miskanta 'Variegatus' albo 'Cabaret' Fajnie by rozjaśnił to miejsce? I może pod świerkiem żurawki 'Southern Comfort'. Ciemno masz tam trochę, ale jest ślicznie
akanta 15:48, 10 maj 2014

Mila napisał(a)

Coś na wesoło ..bez obrazy ...bo przecież sadzi się zielonym do góry ..czyż nie tak?Ale mi się podoba ta wiśnia ...mmmmm.
Mila 20:35, 10 maj 2014

akanta napisał(a)

Coś na wesoło ..bez obrazy ...bo przecież sadzi się zielonym do góry ..czyż nie tak?Ale mi się podoba ta wiśnia ...mmmmm.

Hahahaha chyba u mnie tulipany rosną do góry nogami - albo do góry zielonym. Jak to się stało? Ne wiem
Mila 20:46, 10 maj 2014

Loosiuu napisał(a)
Pomiędzy tulipanowcem, a świerkiem serbskim widziałbym miskanta 'Variegatus' albo 'Cabaret' Fajnie by rozjaśnił to miejsce? I może pod świerkiem żurawki 'Southern Comfort'. Ciemno masz tam trochę, ale jest ślicznie

Za tulipanowcem rosła tuja, dopiero co ją usunełam bo było suuuuper ciasno.
Kiedyś za tą dużą kulką posadziłam któregoś miskanta ale chyba nie miał gdzie ulokować korzeni i był taki chabyziek.
Może spróbuje jeszcze raz a może powtórzyć ilex golden gem? Mam 3 szt. jeszcze nie posadzone i przeznaczone do posadzenia za buksokowym "murkiem" ale jutro zrobie przymiarkę i obfoce.

No a za ławką są 3 Limki jak zakwitną zrobi się jaśniej - mam nadzieję

Mila 21:10, 10 maj 2014

Na zimowej focie widać, przy tulipanowcu były nawet 2 tuje.
Mila 22:54, 14 maj 2014

Ooooo jakoś nie zajarzyłam, że ńie wtawiłam zdjęć z przymiarek "ciemnego zakątka"
Ale to później bo foty są na innym sprzęcie

Nie wiem jak w waszych ogrodach ale w naszym (choć nie duży) co i rusz odbywają się różnego rodzaju rozgrywki sportowe. Skok w dal z miejsca - miarka z deski na stałe leży przy domu, skok wzwyż, zawody judo, fikołki, nauka stania na rekach itd.
Dzisiaj na tapecie piłka nożna (u starzego syna w klasie moda na zbieranie kart z piłkarzami).
Bramki ustawione, można grać. Tylko jak tu sie wyluzować i skupiać na golach kiedy piłka co chwilę trafia w Bogu ducha winne żurawki, buksikowy murek, piwońie, a rozpędzeni Messi i Ronaldo gnają po piłkę która wpadła za choinkę.
Ale kierunek RÓŻE mnie pokonał. Małe stópki tuż obok wschodzącej werbeny wywołały dziwny niepokój. Edukuje towarzystwo za każdym razem: uwaga na róże, lawendę bo dopiero ruszyła, to trawsko to werbena - nie wyrywac, gałązki kiku-shidare to nie liany choć tak zachęcająco zwisają.
No nic....... Zrobiłam zapore z krzeseł i ciśnienie opadło.... na chwilę
Mecz wygrałam ja z Messim, Tata z Ronaldo przegrali.

Spokój do kolejnych rozgrywek,
Spokojnej nocy
gusiarz 09:21, 15 maj 2014

Fajne są takie chwile... ... u nas też sportowo, ale ja w piłę nie gram, bo mi eM z synem nogi korkami siekają... a tu klapeczki letnie zaraz trzeba będzie włożyć i jak człowiek będzie wyglądać? Syn też karty zbiera , choć jeszcze jest w zerówce. Fryzura na Ronaldo, koszulka z Messim ... Dobrze, że córka balet ćwiczy... to szkód w ogrodzie nie czyni.... i nawet roślinkami razem ze mną się opiekuje i plewi...
U nas na szczęście do grania w piłkę mają łąkę, ale i tak niektóre strzały przelatują w ogród
Mila 13:02, 15 maj 2014

Mój też w zerówce tylko ze w szkole. No i u nas baletnicy brak, są dwa siuśki
Mila 23:01, 15 maj 2014

gusiarz napisał(a)
Najlepiej w preparat, który działa systemicznie - czyli krąży w sokach rośliny i zabija mszyce. Takim preparatem można zrobić oprysk lub drzewo podlać (to wygodniejsze przy większych egzemplarzach). Poczytaj tu o zdobniczce bukowej - klik

No patrz.... no i mam dziada, paskudny jest, włochaty, zaraza jedna ((
zawitka 19:10, 04 cze 2014

Witaj Mila właśnie chciałam napisać że jesteś jedyną Ogrodniczką na Ogrodowisku u którj tulipany cudne rosną do góry nogami ha ha Może dlatego sa takie cudne .Piękne przemiany buczek rewelacja Pozdrawiam cieplutko no i może będzie więcej w grupie warszawskiej