Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 21:21, 09 sty 2022

Joku napisał(a)
Podziękowania dla eMa, też za bardzo nie kumam . Będę dalej zgłębiać temat. Do wiosny trochę czasu zostało .
Bardzo ładne panoramiczne zdjęcia. Masz spore drzewa w ogrodzie. Tamaryszki super.

A pewnie że tak Jolcia
Dziękuję za tamaryszki a wiesz drzew nie mam dużo więcej krzewów ale jeszcze tulipanowiec
świerki
thuje
nowe drzewko czy krzew to Dereń kwiecisty na miejsce sumaka wsadzony czekam na kwiaty
a mam dwa drzewa jeszcze ...byyły trzy ...ale słabo rosną chyba trafiliśmy żle korzeniami bo w tym miejscu dom zabudowania były ...ciągle przez tyle lat naszej bytności wykopuje cegły różnej wielkości .Chyba mam nazwę na początku wątku....

znalazłam nazwę w głowie miałam - koja , choja a okazało się że choina kanadyjska
eda 21:47, 09 sty 2022

Kasiek napisał(a)
Tak sobie teraz mysle...ze fajnie wygladaloby, gdybys pod bialego tamaryszka, podsadzila cos w kolorze purpury...Tak jak po drugiej stronie to drzewo...To perukowiec, czy sie myle?

Kasiunia ty to naprawdę przesadziłaś ... wiesz kocham cię haaaa
Tamaryszki tak wyglądają bo to drzewo łamliwe i takie małpi gaj a u mnie trzeba koło nich przejść to są na nóżkach eksperymentalnie tyle przeszły i po latach bardzo się cieszę że się podobają
Perukowiec masz rację też wielgachny i podcinany i wiesz tam to już na coś dodatkowo to nie ma miejsca bo wjazd jest pod wiatę ale fajnie by było .Wiesz w tym sezonie koło perukowca będzie bardziej bordowo bo wsadziłam tam Pęcherznicę Diabolo ciemna i ciemierniki ciemne i jasne zobaczymy jak to się zgra
zmiana to ta środkowa fotka z trzech

eda 21:50, 09 sty 2022

Gardenarium napisał(a)
Ten biały tamaryszek z daleka wygląda jak glicynia.

Danusiu on co roku kwitnie inaczej zależy jak go podetnę zaskakuje zawsze
eda 21:57, 09 sty 2022

Kasiu ostatnie to różowy

sylwia_slomc... 22:39, 09 sty 2022

Pięknie im wyprowadziłaś korony Może i mnie się uda podobnie poprowadzić nasz krzaczor.... miał być tak prowadzony, ale jak był mały bażant go połamał na samym środku i teraz jest problematyczny w kształcie
Basieksp 23:05, 09 sty 2022

Ale masz ładne te tymaryszki, piękne, szczególnie ten biały mi się podoba przyznam się, białego nie widziałam jeszcze, bardzo ładny perukowiec też okazały, ja mam u siebie takie maluszki
Kasiek 23:09, 09 sty 2022

eda napisał(a)
Kasiu ostatnie to różowy

]
Kiedys mi pokazywalas zdjecie bialego..Chyba po deszczu...Wygladdal jak bialy paw...
Masz moze jeszcze te fotke?
eda 23:26, 09 sty 2022

Kasiu to będzie problem ale jest do zrobienia tu na Ogrodowisku bo na pewno ta fotka jest na moim wątku tylko pytanie w którym roku hiii ja wróciłam sobie latam jestem na 84 stronie i jeszcze małe są ale chyba można wpisać i wyszukać
eda 23:29, 09 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie im wyprowadziłaś korony Może i mnie się uda podobnie poprowadzić nasz krzaczor.... miał być tak prowadzony, ale jak był mały bażant go połamał na samym środku i teraz jest problematyczny w kształcie

Dzięki bardzo Sylwuś było trochę kombinacji ale trzeba systematycznie ja nawet grube gałęzie wycinałam smarowałam farbą plakatową żeby nie kaleczyć i obrywam wszystkie odrosty tam gdzie nie chcę do tej pory
eda 23:32, 09 sty 2022

Basieksp napisał(a)
Ale masz ładne te tymaryszki, piękne, szczególnie ten biały mi się podoba przyznam się, białego nie widziałam jeszcze, bardzo ładny perukowiec też okazały, ja mam u siebie takie maluszki

Dziękuję Basiu biały jest trudny do uprawy bo delikatniejszy i problem z rozmnażaniem bo często wychodzi domieszka różowego i wtedy nie będzie kwitł na biało perukowiec szybko urośnie zobaczysz lubi skorupki po jajach pod korzenie