Widok na kościół też bardzo lubię.
Kulka grabowa super, sami uformowaliśce? Czy to jakaś odmiana grabu wolno rosnąca?
Wypatrzyłam jeszcze bardzo ładny szpaler z derenia, sporą kępę żeleźniaka oraz fajne żwirowe ścieżki. No i bardzo się zagęściło w ogrodzie.
Dziękuję
Sylwuś rozchodnik to pierwsza bylina która mnie zachwyciła mówiłam na niego kapustka ogrodowa ma małą kolekcję i super wygląda rodzinnie i ten łan sprawdzony jest kwitnie naj później w roku i ma najmocniejszy kolor różu i będę robić szczepki bo nikt nie może przejść chodnikiem obojętnie i już są zapisy haaaa na rozdanie )
mam jeszcze jeden krótszy łan rozchodnika o ciemnych łodygach kwitnie pierwszy
ten kwitnie ostatni w roku
ten pierwszy startuje jesienią już czarnieje
ten też bliżej jesieni ma jasno zielone łodygi liście prawie żółte i delikatne różowe kwiatki
mam jeszcze z łodygami zielono żółtymi ale bardzo po woli rośnie i ciągle szukam mu dogodnego miejsca ostatni raz (tak sobie mówię )przesadziłam go koło perukowca i zobaczymy ...
Cieszę się tworzy klimat i kamień to coś dla mnie
Grabowa kulka przypadkiem wyszła chcąc ład zaprowadzić i formujemy chyba trzy razy w sezonie ...to już wiesz że lubię szpalery dereń łysy zimą i wczesną wiosną ale później super zakrywa jest coraz gęściejszy tniemy boki i równamy górę
rośnie rośnie wszystko cieszy mnie ten busz zobaczymy co następny sezon przyniesie
Sądząc po wielkości rabat i ilości kwiecia, to ogród masz z pewnością ogromny , no i z gumy, ba tam wszystko się mieści w ilościach hurtowych...Rabaty piekne...
Haaa ale fajnie napisałaś nie nie jest ogromny to tak się wydaje Eliska dziękuję bo wiesz wszystko mi się podoba jeszcze bym wciskała powiększała rabaty ale już kres wszystkiego więc przyszedł czas zmian jak coś się starzeje lub marnieje i wtedy jest kawałeczek miejsca to coś dosadzam albo to co jest rozciągam Rozniosłam tak ciemierniki i rozchodniki