Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

sylwia_slomc... 21:12, 17 sty 2022

Ale masz łan rozchodnika Fajny ten kościółek w tle, wspominki świetne
Joku 21:23, 17 sty 2022

Widok na kościół też bardzo lubię.
Kulka grabowa super, sami uformowaliśce? Czy to jakaś odmiana grabu wolno rosnąca?
Wypatrzyłam jeszcze bardzo ładny szpaler z derenia, sporą kępę żeleźniaka oraz fajne żwirowe ścieżki. No i bardzo się zagęściło w ogrodzie.
eda 18:00, 18 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale masz łan rozchodnika Fajny ten kościółek w tle, wspominki świetne

Dziękuję
Sylwuś rozchodnik to pierwsza bylina która mnie zachwyciła mówiłam na niego kapustka ogrodowa ma małą kolekcję i super wygląda rodzinnie i ten łan sprawdzony jest kwitnie naj później w roku i ma najmocniejszy kolor różu i będę robić szczepki bo nikt nie może przejść chodnikiem obojętnie i już są zapisy haaaa na rozdanie )
mam jeszcze jeden krótszy łan rozchodnika o ciemnych łodygach kwitnie pierwszy

ten kwitnie ostatni w roku

ten pierwszy startuje jesienią już czarnieje

ten też bliżej jesieni ma jasno zielone łodygi liście prawie żółte i delikatne różowe kwiatki

mam jeszcze z łodygami zielono żółtymi ale bardzo po woli rośnie i ciągle szukam mu dogodnego miejsca ostatni raz (tak sobie mówię )przesadziłam go koło perukowca i zobaczymy ...
eda 18:05, 18 sty 2022

Joku napisał(a)
Widok na kościół też bardzo lubię.
Kulka grabowa super, sami uformowaliśce? Czy to jakaś odmiana grabu wolno rosnąca?
Wypatrzyłam jeszcze bardzo ładny szpaler z derenia, sporą kępę żeleźniaka oraz fajne żwirowe ścieżki. No i bardzo się zagęściło w ogrodzie.

Cieszę się tworzy klimat i kamień to coś dla mnie
Grabowa kulka przypadkiem wyszła chcąc ład zaprowadzić i formujemy chyba trzy razy w sezonie ...to już wiesz że lubię szpalery dereń łysy zimą i wczesną wiosną ale później super zakrywa jest coraz gęściejszy tniemy boki i równamy górę
rośnie rośnie wszystko cieszy mnie ten busz zobaczymy co następny sezon przyniesie

eda 19:59, 18 sty 2022

Wspomnienie do 2022

Rabata z różami lawendą i pigwowcem

Rumianka 21:30, 18 sty 2022

Sądząc po wielkości rabat i ilości kwiecia, to ogród masz z pewnością ogromny , no i z gumy, ba tam wszystko się mieści w ilościach hurtowych...Rabaty piekne...
eda 22:12, 18 sty 2022

Rumianka napisał(a)
Sądząc po wielkości rabat i ilości kwiecia, to ogród masz z pewnością ogromny , no i z gumy, ba tam wszystko się mieści w ilościach hurtowych...Rabaty piekne...

Haaa ale fajnie napisałaś nie nie jest ogromny to tak się wydaje Eliska dziękuję bo wiesz wszystko mi się podoba jeszcze bym wciskała powiększała rabaty ale już kres wszystkiego więc przyszedł czas zmian jak coś się starzeje lub marnieje i wtedy jest kawałeczek miejsca to coś dosadzam albo to co jest rozciągam Rozniosłam tak ciemierniki i rozchodniki
eda 22:34, 19 sty 2022

pogoda zmienną jest najpierw przymrozek

deszcz

i słońce

teraz wieje...

Basieksp 23:56, 19 sty 2022

U nas tylko słońca zabrakło, a rano ma padać śnieg, teraz deszcz uff, ale damy radę, do wiosny już niedaleko
eda 11:10, 20 sty 2022

Pewnie Basiu , że damy radę to nas trzyma