Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 23:18, 28 mar 2026

Basieksp napisał(a)
Wybaczamy Za te piękne kwiaty

cieszę się
eda 23:21, 28 mar 2026

hankaandrus_44 napisał(a)
Kochani, nie było światła na nowe kwiatki. innym razem może będzie lepiej. Temperatura była akuratna ale moje kwiatki jeszcze były przysypane. Dopiero hortensje z suchego posprzątałam,
a ile jeszcze traw do przycięcia.

Zapóźniona jestem w tym roku, ale za zdrowie się wzięłam, to też mi wybaczcie. Nie jest u nas tak, że idziesz i masz wszystko po kolei z marszu, trzeba albo odczekać, albo odsie1dzieć.
A jeszcze animozje między doktorami, po prostu szok.

Ogrodowe odwiedziny były, ale tylko bobki zostawione, może obejdzie się u mnie jak sarenki lubię, to w ogrodzie ich nie pragnę.
Szklarnię będę robić dopiero po świętach. Bo jeszcze u nas i sadzonek nie widzę w handlu, a to co jest, mnie nie interesuje.

Tyle u mnie, Niektóre rośliny poszły się gnieździć do kompostownika, bo już mnie się nie podobają takie suchelce sterczące na rabacie do wiosny.

Wszystkim życzę Wesołych Świąt i ogrodowego spełnienia.

Dziękuję Hanuś i serdecznie wzajemnie
Ps. Piękne kwiatki
eda 23:40, 28 mar 2026

U mnie dziś prace ogrodowe odgruzowywanie skalniaków oj potrwa to jeszcze potrwa ...rośliny przenosiłam od jesieni te co się nadają w doniczki i na rabaty wiosną teraz właśnie tak przeniosłam tulipany razem z doniczką do ziemi A Ziemia taczką na bok i pod rośliny to zawsze się przydaje ,pogoda była dobra tak pomiędzy ni zimno ni ciepło to robota szła .

Wczoraj przymrozek i ze słońcem znikał ...

ElzbietaFranka 23:46, 28 mar 2026

Praca wre. A co tam będzie bo się nie doczytałam.

Też mam sporo do przerobienia szczególnie przesadzania róż.
U nas też były przymrozki, ale teraz jest 9,5 stopnia to ciepło.
eda 00:00, 29 mar 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
Praca wre. A co tam będzie bo się nie doczytałam.

Też mam sporo do przerobienia szczególnie przesadzania róż.
U nas też były przymrozki, ale teraz jest 9,5 stopnia to ciepło.

Hej Elcia tu będzie po prostu taras przy grillu więcej miejsca i do przechodzenia i mniej pracy i już
Ooo no to też będziesz szaleć najgorsze to chyba szukanie odpowiedniego miejsca dla roślin - powodzenia