Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 16:37, 26 kwi 2026

Kordina napisał(a)

W nocy cały czas zimno, teraz 22.30 jest 3°C, wczoraj w nocy na minusie, rano było wszędzie biało - szron. Niektóre tulipy dostały po liściach, moje krzaczki lawendy padły wszystkie, wypuszczają gdzieniegdzie jakieś wątłe listeczki

Bożenko tak zimnica była przed północą teraz siedzimy z córcią na podwójnym kocu na trawie poubierane po uszy ale słońce grzeje
szronu współczuję u mnie nie było ooo lawendy szkoda no ..ale może trza poczekać ...
Uściskuje .
eda 16:43, 26 kwi 2026

violka171 napisał(a)
Współczuję Edziu to smutne.
Wiesz może czy ktoś ma jeszcze u siebie lilię Gobasiową tą mutantkę, mi się nie mutuje i nie wiem czy robię błąd że co roku ją przesadzam, może woli jedno miejsce

Wiolcia tak ogromna strata ...
Oj nie wiem kochana ale tak jak mówisz pewnie musisz ją zostawić w tym miejscu i lubią na pewno słoneczne jak ją przenosisz to nie zdąży się zaaklimatyzować i słaba jest chyba co ....
Uściskuje.
eda 16:47, 26 kwi 2026

Basilikum napisał(a)
Edyta, smutno jak dobrzy ludzie tak wcześnie odchodzą.

Epimedium masz śliczne, tez takie miałam ale albo zginęło gdzies albo nie kwitło- mam jedno stanowisko, gdzie tylko listki są.

Ie nadarzaj znow w ogrodzie, wczoraj sie tak narobiłam. Dzis przerwa.

Dziękuję Izabelka też jestem z niej dumna Epimedium mam w paru miejscach i najlepiej się na w półcieniu pod drzewem .
Oszczędzaj się trochę nie szalej tak dobrze mówić nie ? Ja też wczoraj przecholowałam ale cieszę się, że przed deszczem skończyłam ...
Uściskuje .
eda 17:03, 26 kwi 2026

Epimedium tu jest w słońcu więc rośnie dużo wolniej ale kwiatki są
pierwszy raz robię od razu fotkę i wstawiam nie zauważyłam do tej pory że tak można hii

Tu pod Perukowcem kwiatki opadły już bardziej liście

I w kamieniach to samo już po kwitnieniu

eda 17:05, 26 kwi 2026

Ten Lak mnie zachwyca ale czytałam ,że dwu letni tylko z tym ,że kwitnie jeszcze w czerwcu

Joku 20:25, 26 kwi 2026

Lak się chyba sam wysiewa. Jak zawiąże nasiona to zostaw. U mnie był spory samosiew ale prawdopodobnie mrozy go wykończyły. Nawet nie wiem skąd ten samosiew się wziął, być może niosłam wycięte suche pędy do kompostownika .