Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 23:41, 27 paź 2015

LewOgrodowy napisał(a)
Edka, ładną masz tą irgę. Ma chyba takie drobne, gęste listeczki? Znasz może jej nazwę? Ja mam trochę inną, mniej dekoracyjną. Potrzebuję coś gęstego zimozielonego, żeby przykryć brzydką klapę. Opadają jej liście? Moja chyba trochę żółknie i brązowieje.
No i gratulacje na 600 stron, nie obejrzysz się i będzie tysiak!

irga pozioma Variegatus musiałam najpierw nazwę wpisać bo trudna hi hi Dziękuję za gratki serdecznie Moni
ona gubi liście ale zostają jej owoce kuleczki i jest gęsta zwarta patyk na patyku wiosna jest zielono biała i później kwitnie na takie drobne kwiatuszki różowe zewnątrz białe w środku W pierwszym roku jesienią była bardziej różowa teraz jest ciemniejsza

śliczne kwiatuszki i trawka taka chyba jak moja bronze czy coś ?
LewOgrodowy 23:46, 27 paź 2015

Tak, trawa jest brązowa. To carex buchananii. Jest taka wzniesiona, bo jeszcze mam takie co nie rosną na wysokość, tylko w obwód i ona się chyba zwie carex bronze form. Kocham trawy mocno za efekt kudłatości, za wypełnienie przestrzeni, za uprzytulnienie rabat. Obczaję teraz irgę.
PS. Mail odczytany! Dziękuję!
eda 23:46, 27 paź 2015

Sebek napisał(a)
Miejsce na nowe rośliny zawsze się znajdzie - czy to kosztem trawnika czy innych roślin Ja na szczęście sobie w większości ustaliłem ramy z kostki brukowej to mnie jakoś ograniczają

Sesja u proboszcza? czemu nie?

Witaj Sebku sesja będzie na pewno u mnie kostki tonami by trza było trocinami obsypuje kanciki i trawa się trochę boi a jak wlezie to słabsza wiem jak bym trzasnęła ogranicznik to bym się wściekła że nie mogę sobie wybiec dalej ha ha doprowadzam do zniknięcia trawnika za dużo biegania

eda 23:49, 27 paź 2015

LewOgrodowy napisał(a)
Tak, trawa jest brązowa. To carex buchananii. Jest taka wzniesiona, bo jeszcze mam takie co nie rosną na wysokość, tylko w obwód i ona się chyba zwie carex bronze form. Kocham trawy mocno za efekt kudłatości, za wypełnienie przestrzeni, za uprzytulnienie rabat. Obczaję teraz irgę.
PS. Mail odczytany! Dziękuję!

A to się cieszę ze czytałaś
Ja tez lubię tą trawę tą bronze bo się tak śmiesznie zawija jak schnie teraz w taką spiralkę i długie wąsy ma wsadziłam sporo pod gryla porozrywałam na kępy i zobaczymy jak się spisze buziolki
eda 23:56, 27 paź 2015

Spokojnej nocki wszystkim

hanka_andrus 07:36, 28 paź 2015

Hej, słonecznego dnia życzę, żeby ten Twój przymrozek szybko z ogrodu znikł.

eda 15:16, 28 paź 2015

Dziękuję Hanusia szybko szybko Dziś jak mówiłaś pięknie słonecznie tylko wiaterek chłodny ale jak się szaleje ogrodowo to nie widoczny tylko jak sie idzie po roślinki do w gębę daje hi hi

Byłam zrobiłam poprawiłam ...całą noc myślałam bo coś mi nie grało i teraz pasuje choć pewnie na wiosnę znów coś strzeli mi do łba ...

zakupki

ewelaa74 15:25, 28 paź 2015

Ranczo w kolorach jesieni wygląda odjazdowo
Sadzisz coś jeszcze teraz? Takie zakupy...
eda 15:47, 28 paź 2015

rozplenica

proso

tawułkę dokupiłam bo jedną miałam

i coś nowego widziałam w katalogu jak kwitnie w maju na biało kupiłam dwa rodzaje zwie się fotergilla major i gardenia czy coś nie wiem czym się różnią ale piękne liście teraz mają

irga procumbens język idzie połamać...

eda 15:51, 28 paź 2015

i ooo tak wyszło foty słabe bo przeskadzajka wróciła ze szkoły