Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

hanka_andrus 05:52, 14 sty 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Edyto, ciemierniki masz 'zabójcze'

Basiu,
Wiem, że nie miałaś na myśli dosłownego znaczenia, bowiem cała roślina jest trująca, i jest używana do produkcji leków nasercowych, tak jak konwalia i naparstnica.
A teraz jest tyle nowych odmian. W przypadku ogrodników - kwiaciarzy, takie klonowanie jest wskazane.
eda 09:18, 14 sty 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Edyto, ciemierniki masz 'zabójcze'

Basiu dziękuję ha ha aby nie dosłownie hi hi buziaki
eda 09:19, 14 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)

Basiu,
Wiem, że nie miałaś na myśli dosłownego znaczenia, bowiem cała roślina jest trująca, i jest używana do produkcji leków nasercowych, tak jak konwalia i naparstnica.
A teraz jest tyle nowych odmian. W przypadku ogrodników - kwiaciarzy, takie klonowanie jest wskazane.

oooo jednak tak a nie wiedziałam o naparstnicy tak ale o ciemierniku nie ciekawe no Dzięki Hanusia
eda 10:24, 14 sty 2016

Dziś z lekka popruszyło i temp zerowa powietrze fajne tylko słońca brak wiec coś wkleję by było jeszcze milej ...

hanka_andrus 10:42, 14 sty 2016

Załapałam się na malinki i pomidorki! Mniam!

Malinki czekają na wiosenny rozruch, a pomidorki? Moje skupiły się w torebeczce z nasionkami!

Za miesiąc będziemy siać pierwsze nasionka na parapecie.
Miłego dnia Edytko! I dziękuję za piękne słoneczne fotki. Lecę u siebie coś wyszukać. Wczoraj był koperek , Dziś czas na pomidory mówisz?
No to, pa.
anabuko1 13:15, 14 sty 2016

Suuper warzywka.
Ja paluje w nowym ogrodzie też deko coś warzywek posadzić
ale nie mam jeszcze ani miejsca, ani koncepcji gdzie i jak ;(
a malinki,aż ślinka leciTak apetycznie wygladają
Basilikum 14:21, 14 sty 2016

mniam mniam
slonko podsylam, mam nadzieje ze doleci do wieczora i do Was. U nas tak mocno swieci, ze az okulary sloneczne trzeba ubrac, bo sie nie da autem jechac
hanka_andrus 17:00, 14 sty 2016

U mnie, niestety słonka nie było, a tylko popadał śnieg. Nawet intensywnie, ale tyko przez godzinę, to niewiele go przybyło.
eda 19:20, 14 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Załapałam się na malinki i pomidorki! Mniam!

Malinki czekają na wiosenny rozruch, a pomidorki? Moje skupiły się w torebeczce z nasionkami!

Za miesiąc będziemy siać pierwsze nasionka na parapecie.
Miłego dnia Edytko! I dziękuję za piękne słoneczne fotki. Lecę u siebie coś wyszukać. Wczoraj był koperek , Dziś czas na pomidory mówisz?
No to, pa.

tak Hanusia mniam mniam pomidorka bym zjadła z krzaczka bo nie mogę tych w domu dokończyć bez smaku beee no i mam nadzieję ze koktajlówki same się wysieją w tym miejscu gdzie były jak nie to przesadzę i dosadzę warto mieć swoje Malinki będą późno bo to jesienne bardziej ale za to są długo
Pa pa
eda 19:23, 14 sty 2016

anabuko1 napisał(a)
Suuper warzywka.
Ja paluje w nowym ogrodzie też deko coś warzywek posadzić
ale nie mam jeszcze ani miejsca, ani koncepcji gdzie i jak ;(
a malinki,aż ślinka leciTak apetycznie wygladają

Dzięki kochana teraz to by się schrupało
Warzywka warto mieć bo swoje choć nieraz i małe ale zdrowe o
Buziolki