Bardzo urokliwa ścieżka
Piękne piwonie, szczególnie ta koralowa .
Czy wiciokrzewy nie łapią u ciebie mszyc? Kiedyś jak zaczynałam robić ogród miałam sporo wiciokrzewów, wywaliłam wszystkie bo bardzo chorowały na mączniaka i mszyce je oblepiały
Witaj w moich kolorowych progach
Zamiast rabaty po prawo był trawnik, ale eM zbuntował się, że za dużo koszenia i wytyczył rabatę, powiedział że mają tam być trawy i są a po brzegach posadziłam krzewuszki,i ogniki a brzeg rabaty podkreśliłam jednobarwną żurawką i tak powstała ścieżka wokół tej rabaty.
Kilka wiciokrzewów w różnych częściach ogrodu, wyprowadziłam je z ogródka przydomowego i posadziłam przy drzewach, mszyca najbardziej upodobała sobie ten o barwie żółtej, mączniak atakował pomarańczowego, jak dostał podporę z drzewa to wyzdrowiał
Czekam na kwitnienie kaszubskiego i białego, te biały pachnie obłędnie, posadziłam go przy ławce, gdzie najczęściej siadamy, żeby popatrzeć na ogród
Haniu jak jest pogodnie to codziennie rano robię obchód ogrodu, rano nie jest jeszcze tak gorąco a można zauważyć coś nowego , co umknęło uwadze dnia poprzedniego
Piękne piwonie i róże pokazujesz
Też miałam tego białego wiciokrzewa właśnie dla zapachu, u mnie sadziłam je uparcie pod domem przy pergoli w pełnym słońcu, chyba dlatego tak źle to znosiły i mączniak je atakował.
Piwonia buraczkowa na przedostatnim zdjęciu przepiękna
A co to za roślinka niebiesko żółta, jakby irys jakiś ?