Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Donia72 16:04, 16 cze 2015

Mad my czekamy na deszcz cały czasA rachunku to aż się boję
Donia72 16:08, 16 cze 2015

Dorotkosama nie wiem skąd się wziął ten bodziszek? Mam jeszcze inne pod cyprysikami, ale tamte jakieś takie długie porosły, chyba do słońca się wyciągają Zakątek z ławką troszkę chcę zmienić
Donia72 16:10, 16 cze 2015

Marta na razie jeszcze nie spotkałam takich poduszek jakie chcę
Donia72 16:12, 16 cze 2015

Małgosiucieszę się, że do mnie zajrzałaś I kiedy wybierasz się w nasze rejony?
Margarete 16:20, 16 cze 2015

No i nadrobiłam , obrazkowe pismo głównie, teksty po łebkach
Przystankowa sie rozrosła, jak powiekszysz i dostawisz stolik to juz bedzie cudnie
Fotki pieknie pokazuja twój ogród, nawet tezwykłe krzewuszki w zblizeniu u ciebie wygladaja tak "niezwykle"

Naparstnice mam sztuk 3, białe, nie wiem skąd, ale jakies takie niewryosniete u mnie, musze poszukac tych liliowo-rózowych, jak u ciebie bo sliczne.

W ub. roku moja szłwia tez sie zmutowała i siegała mi do końca uda - a ja przecież wielka baba jestem, w tym roku spoko, nie jest taka wielka, ale i tak zamówiłam 3 sztuki nowej , niskiej tej granatowej bo dziewczyny robiły zamówienie u naszej Finki to i dla mnie 3 szt przyśla. Zrobie misz-masz. tę wysok dam okło róż, wtedy kwiaty róz bedz miały tło z szałwii a maluchy dam na brzeg rabaty i stopniowo zrobie sobie brzegiem "rzeczkę" z szałwii.

Ale sie nagadałam/napisałam, kto to czyta takie długasne posty....
Buziaki !
Warmia 16:20, 16 cze 2015

Donia72 napisał(a)
Marta na razie jeszcze nie spotkałam takich poduszek jakie chcę

To może trzeba uszyć
Donia72 16:20, 16 cze 2015

Wczoraj wywaliłam wiciokrzew, który rósł przy pergoli. Mimo przycinania był taki jakiś rozlazły i często atakowała go mszyca. Teraz kupię żółtą pnącą różę i tam posadzę. Z jednej strony rośnie róża czerwona

Warmia 16:28, 16 cze 2015

Donia72 napisał(a)
Wczoraj wywaliłam wiciokrzew, który rósł przy pergoli. Mimo przycinania był taki jakiś rozlazły i często atakowała go mszyca. Teraz kupię żółtą pnącą różę i tam posadzę. Z jednej strony rośnie róża czerwona

Też planuję wywalić wiciokrzew. Myślałam, że jak zakwitnie to będzie szaleństwo kwiatów, a jakoś tych kwiatków prawie nie widać i już mi się nie podoba.
Donia72 18:52, 16 cze 2015

Margarete cieszę się, że do mnie zajrzałaśObrazków to u mnie trochę mało...Oj, ta moja przystankowa trochę mi się nie podoba na pierwszym planie porosły mi wielkie roślinki i zasłoniły resztę. Chodzę i się przyglądam, co tam przesadzić. Dzisiaj pryskałam naparstnice, bo całe w mszycy, wierzbę też mi zaatakowały mrówki i porobiły dziurki w pniu....wreszcie wyleci z rabatyRóżową szałwię mam i faktycznie jest niziutka. Muszę jeszcze dokupić w naszej szkółce, jest po 8zł dość ładna sadzonkaI kochana pisz długie posty, ja bardzo lubię czytać. Teraz jak byłam na wyjeździe to miałam 24 książki na 6 tygodni
Donia72 18:54, 16 cze 2015

Marta masz rację, mus takie poduchy uszyć Fajnie by wyglądały we wzór angielski
A wiciokrzew wywaliłam właśnie z tych względów co napisałaś Poszedł w liście.