Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Agania 20:45, 17 maj 2016

Dla takich wspomnień warto uprawiać ogród i sadzić tulipany, oczekując co roku wiosny
Kiedy robisz zakupy na nową rabatę i co będziesz sadzić?
Donia72 20:52, 17 maj 2016

renatamama3 napisał(a)
Śliczne tulipanki ,ale Ci fajnie tyle miejsca na nowe nabytki ,ale będzie się działo .pozdrawiam

Renatko Tulipanków jakoś mało mi wyrosło. A nad nowymi nasadzeniami ciągle się zastanawiam. Miało być w białych kolorach, ale chyba skończy się na fiolecie i różu. Ha, no i podoba mi się żółty powojnik i co mam zrobić?
Donia72 20:54, 17 maj 2016

Margarete napisał(a)

Ja miałam białe lawendy...ale nie ma porównania do zwykłych, były bardziej wybujałe, słabiej kwitły...nigdy więcej

Małgosiu moje lawendy chyba są...fioletowe? Nie było żadnej tabliczki, ale u nas tylko fioletowe w szkółce były

Jeszcze jedna tuja została trochę ostrzyżona od dołu. Teraz widać więcej ogrodu Do ławeczki przydałby się stolik, ale na metalowych nogach. W tamtym roku miałam drewniany mały stolik, ale nogi od kamieni całe się pozdzierały.
Orliki mi sie nasiały, nawet nie wiem jakie kolory będą. Jutro zrobię obchód i dam Ci znać. Jak będą to Ci z chęcią wyślęA skąd go mam, to nawet nie wiem

Donia72 21:10, 17 maj 2016

Agcia napisał(a)

i jedno i drugie aczkolwiek bardziej kolor. W moim ogrodzie po suchym lecie wszystkie rośliny przed obawą wyginięcia wydawały na gwałt potomstwo. Mam w ten sposób mnóstwo siewek. Zwłaszcza ostróżek, rutewek, jeżówek, orlików itd.
Zrób zdjęcie tego żółtego. Uwielbiam orliki.

W takich kolorach to mam ich parę U mnie znowu nasiało się sporo werbeny. Ostatnio wpadłam w rabaty i chyba za dużo powyrywałam i to nie tylko chwastów
Jutro cyknę tego żółtego. A w szkółce też są te niskie odmiany, muszę sobie sprawić takie
Donia72 21:12, 17 maj 2016

yolka napisał(a)
Ale miałaś bogactwo tulipanów, no i ławeczka lawendowa, uśmiecham się do niej

Mało ich było i nie widziałam ich tak na żywo, tylko fotki.
Na ławeczkę zapraszam posiedzimy sobie i kawkę wypijemy
Donia72 21:22, 17 maj 2016

Agania napisał(a)
Dla takich wspomnień warto uprawiać ogród i sadzić tulipany, oczekując co roku wiosny
Kiedy robisz zakupy na nową rabatę i co będziesz sadzić?

Szkoda, że nie robiłam zdjęć jak się wprowadziłam, wzdłuż chodnika miałam posadzone same stokrotki i nie mam żadnego zdjęcia z tego okresu. Pod tarasem miałam słoneczniki i ozdobne trawy (a było to 14 lat temu). Już wtedy miałam trawyale nie zdawałam sobie sprawy, że będą takie sławne
A zakupy będę robiła teraz na dniach, tylko czekam na ciepełko. Co posadzę? Jeszcze tak do końca nie wiem. Ławka zostaje, więc trzeba coś posadzić przy pergolach. Miały być róże, a będą wiciokrzewy. Róże mam na innych rabatach.
Donia72 21:55, 17 maj 2016

Różyczka po radykalnym cięciu i nie okryciu na zimę daje radę i ma pączki.

Donia72 10:25, 18 maj 2016

Hibiskus pomalutku nabiera kolorków. A to jakieś cebulki.

Azalia pachnąca, nie wiem jak się nazywa.

To chyba przetacznik różowy. Ostróżka.

11:36, 18 maj 2016
Jak będziesz miała jakieś sadzonki orlików na zbyciu to uśmiechnę się,uszykuj mi a może będziesz u mamy to jakbyś chciała wziąć parę stip to Ci uszykuje.Ja mam tylko różowego i fioletowego orlika.U Ciebie więcej i fajne
11:39, 18 maj 2016
Donia72 napisał(a)

...i nie widziałam ich tak na żywo, tylko fotki....

Ciężki los ogrodnika na wiosnę jak nie widzi cebulowych,ech skąd to znam...
Dobrze,że są aparaty fotograficzne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies