Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

11:45, 18 maj 2016
Donia72 napisał(a)
A na razie mam tak przed domem

Przedpłocie aranżujesz czy to podjazd będzie?
11:50, 18 maj 2016
Donia72 napisał(a)
Jeszcze na tarasie królują bratki i stokrotki

Ale fajnie spatynował się ten kwietnik rustykalny.To ten co wtedy kupowałam? Czy jakiś inny?
Donia72 12:12, 18 maj 2016

Aniaaa napisał(a)
Jak będziesz miała jakieś sadzonki orlików na zbyciu to uśmiechnę się,uszykuj mi a może będziesz u mamy to jakbyś chciała wziąć parę stip to Ci uszykuje.Ja mam tylko różowego i fioletowego orlika.U Ciebie więcej i fajne

Nasiało mi się sporo, ale nie wiem jakie kolory, bo też te młode sadzonki przesadzałam. Nasionka też siałam z tych niskich, ale nie wiem gdzie trawki jakieś sobie siałam, rozplenicę perłową dostałam. Tulipanów jakoś mało się zrobiło, było więcej. A to rozkopane to podjazd z bloczków betonowych jest robiony. Kwietnik ten od Ciebie, trochę zaczęła farba złazić i trzeba go pomalować...a stoi na tarasie, nie na deszczu.
renatamama3 13:52, 18 maj 2016

Ale miejsca na przed płociu ,a jakieś roślinki będą ? Miałaś w końcu deszcz ? u mnie znów pada.
15:17, 18 maj 2016
Donia72 napisał(a)

Nasiało mi się sporo, ale nie wiem jakie kolory, bo też te młode sadzonki przesadzałam. Nasionka też siałam z tych niskich, ale nie wiem gdzie trawki jakieś sobie siałam, rozplenicę perłową dostałam. Tulipanów jakoś mało się zrobiło, było więcej. A to rozkopane to podjazd z bloczków betonowych jest robiony. Kwietnik ten od Ciebie, trochę zaczęła farba złazić i trzeba go pomalować...a stoi na tarasie, nie na deszczu.

Nie maluj go,teraz fajnie wygląda,taki shabby chic Rozplenicę perłową nasionka dostałam,posiałam i rośnie fajnie,na razie w doniczkach,wrócę to będę sadzić na rabaty.
Donia72 17:09, 18 maj 2016

renatamama3 napisał(a)
Ale miejsca na przed płociu ,a jakieś roślinki będą ? Miałaś w końcu deszcz ? u mnie znów pada.

Renatko, ja przedpłocia nie robię tam jest robiony podjazd.
Ale mam sporo miejsca na rabacie winogronowej (chociaż winogrona już nie ma). A co tam posadzę, to jeszcze nie wiem. Co do deszczu to szkoda gadać, wszędzie wkoło pada, tylko nie u nas
Donia72 17:10, 18 maj 2016

Aniaaa napisał(a)

Nie maluj go,teraz fajnie wygląda,taki shabby chic Rozplenicę perłową nasionka dostałam,posiałam i rośnie fajnie,na razie w doniczkach,wrócę to będę sadzić na rabaty.

U mnie trawki jakoś powschodziły, teraz stoją na balkonie i czekają na lepsze czasy
mirkaka 18:17, 18 maj 2016

Pisałaś u Doroty że słabo kwitnie Ci azalia bo jest w cieniu, jeśli to wielkokwiatowa to to jest przyczyną jeśli ziemię masz kwaśną i ją zasilasz.
Margarete 19:25, 18 maj 2016

Doniu naprawdę mogę liczyć na siewkę tego czerwonego orlika ?
Super bo bardzo mi się podoba. Ja nie wiem co ci w zamian mogę zaproponować. Mam białego orlika od Małej Mi ale nieduży jest i nie wiem czy się wysiał. No i te najpopularniejsze ciemnoniebieskie....a czego ty szukasz?
Może czymś cię obdaruję
Donia72 21:52, 18 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Pisałaś u Doroty że słabo kwitnie Ci azalia bo jest w cieniu, jeśli to wielkokwiatowa to to jest przyczyną jeśli ziemię masz kwaśną i ją zasilasz.

Nie wiem jaka to azalia Mam jeszcze na tej rabacie miniaturki i jedna w tym roku wcale mi nie kwitnie, nawet nie ma pączków. Tam ziemia była kwaśna, specjalnie robiona ta rabata była pod takie roślinki. Nawóz też dostają. Tam przez cały dzień praktycznie jest cień, ale zawsze mi kwitły. Nie wiem dlaczego tak się dzieje?