Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

agata19762 10:38, 16 sie 2016

Byłam pospacerowałam po Twoim ogrodzie
Masz tak czyściutko w każdym miejscu

W szkółkach często pomieszane są karteczki.
Fachowcem strasznym nie jestem ale dużo czytam i trochę roślin umiem nazwać ale czasem aż mnie śmieszą takie pomyłki.

Ta nowa hortka też ładna Bożena pomoże Ci w identyfikacji a Phantoma i tak sobie kup.
Ja właśnie też kupiłam w lipcu.

Donia72 10:39, 16 sie 2016

AgataP napisał(a)

Bardzo ładna, ja też muszę wprowadzic do ogrodu inne odmiany

Z tych podwójnych u nas w szkółce nie było innych kolorów. Ja też jeszcze będę chciała dokupić sobie jeżówek. Kindzia podała namiary na szkółkę z jeżówkami. Tam mają dużo fajnych odmian
malgorzata_s... 10:42, 16 sie 2016

Stoliczek idealnie się wpasował Brzoza w kosmosach cuuudo
Donia72 11:09, 16 sie 2016

agata19762 napisał(a)
Byłam pospacerowałam po Twoim ogrodzie
Masz tak czyściutko w każdym miejscu

W szkółkach często pomieszane są karteczki.
Fachowcem strasznym nie jestem ale dużo czytam i trochę roślin umiem nazwać ale czasem aż mnie śmieszą takie pomyłki.

Ta nowa hortka też ładna Bożena pomoże Ci w identyfikacji a Phantoma i tak sobie kup.
Ja właśnie też kupiłam w lipcu.

Agatko, w naszej szkółce tak właśnie jest, jak już pojawiają się etykietki, to pomylone. Jak kupowałam róże, to były podpisane tak: żółta pnąca, czerwona rabatowa itp. Tawuły mylą z tawułkami.
No trudno, dziś obcykam tę moją hortensję, Bożenka pomoże mi ją zidentyfikować
Namawiam męża, żeby ciachnął śliwowiśnię i klona, ale nie wiem, czy można?
Kindzia 12:45, 16 sie 2016

Ciachnął tak na cacy? Czy przyciął? Jak chcesz przycinać klona, to późną zimą-wczesną wiosną jest dobry termin, przed ruszeniem soków jeszcze. Nie będzie płakał.
Śliwę wiśniową też bym już teraz nie cięła, będzie słabo kwitła wiosną. Myślę, że na te drzewa to już późno na cięcie...
Mam Nigrę, ostatni raz tnę ją w lipcu.
Dominika11 13:02, 16 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Śliwę wiśniową też bym już teraz nie cięła, będzie słabo kwitła wiosną. Myślę, że na te drzewa to już późno na cięcie...
ja podobnie, swoje cielam w lipcu i teraz daję im spokój do przyszłego roku - ja mam Pisardii
Donia72 13:43, 16 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Ciachnął tak na cacy? Czy przyciął? Jak chcesz przycinać klona, to późną zimą-wczesną wiosną jest dobry termin, przed ruszeniem soków jeszcze. Nie będzie płakał.

Kindziu, przyciać, trochę uformować, bo już wielkie urosły. Były obcinane dość radykalnie wiosną.
No to się mój ucieszy, bo jakoś nie chciał ich przyciąć. Ale za to obetnie mi szmaragdy
Donia72 13:44, 16 sie 2016

Dominika11 napisał(a)
ja podobnie, swoje cielam w lipcu i teraz daję im spokój do przyszłego roku - ja mam Pisardii

No to będą musiały poczekać do wiosny....szkoda, chociaż mój się ucieszy jak mu powiem, że teraz nie czas na cięcie
Dominika11 13:49, 16 sie 2016

nawet lepiej dla pewności poczekać niż zrobić im krzywdę - ciachniesz w przyszłym roku bez problemu
Donia72 15:46, 16 sie 2016

Dominika11 napisał(a)
nawet lepiej dla pewności poczekać niż zrobić im krzywdę - ciachniesz w przyszłym roku bez problemu

Tak zrobię, chociaż trochę mi za bardzo się rozrosły