Dorotko, przy ciurkadełku na leżakach spędzamy całe dnie(jak jest pogoda). Bardzo fajnie plumka woda, tak wycisza
Wczoraj malowałam na fioletowo doniczki, ozdobny domek.
O orlikach pamiętam, po moim powrocie wyslę Ci sadzonki i nasionka
Cześć AgatkoMuszę przyznać, że sporo pomysłów mam od mojej siorki AniOna też dużo mi podpowiada w kwestii roślinek
Teraz kombinuję z małymi metalowymi płotkami
Tej kamionki z różą nie widziałam, ciurkadełko świetna sprawa, widziałam oba na żywo.
Przysłali mi dziś obręcz na rośliny.
Naparstnice u Ciebie świetnie się prezentują.Ta róża przy kratce taka delikatna. Mi kwitną irysy od Ciebie, takie dziwne, wstawię u siebie.
To jak ty nie możesz, to ktoś dba w tym czasie o ogród, podlewanie itd ?
Czy po przyjeździe masz taaakie zaległości na rabatach i nadrabiasz ?
Ale co zrobić, są rzeczy ważniejsze...
Posadź koniecznie lawendy, bo i ławeczka lawendowa
Kąkol ogrodowy to jaki? Ja znam tylko polny, ale tak mi się podoba, że aż miałam chęć sobie przynieść. Powstrzymała mnie myśl, że jak przyniosę coś z rowu to potem walczę i wyplenić nie mogę. Tak było najpierw z kocanką, potem z rozchodnikiem ostrym. Na trawniku tak się rozhulało, nie mogłam zwalczyć tego dziadostwa. Teraz zamiast trawy mam żółty dywan, nie wygląda to dobrze .
Kamionkę mam od Ani Nie widziałaś, bo szybko obleciałyśmy rabaty, za zimno było
gdzie te obręcze wstawisz?,Nie wiem czy ta róża przy kratce to "new dawn"? taka jakaś jest delikatna i jak widziałam na innych fotkach to ma ciemniejszy kolor. Moja taka blada jakaś. Dziś troszkę chwasty wyrywałam, podlałam i w drogę