Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Donia72 21:19, 20 cze 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)

To jak ty nie możesz, to ktoś dba w tym czasie o ogród, podlewanie itd ?
Czy po przyjeździe masz taaakie zaległości na rabatach i nadrabiasz ?
Ale co zrobić, są rzeczy ważniejsze...
Posadź koniecznie lawendy, bo i ławeczka lawendowa
Kąkol ogrodowy to jaki? Ja znam tylko polny, ale tak mi się podoba, że aż miałam chęć sobie przynieść. Powstrzymała mnie myśl, że jak przyniosę coś z rowu to potem walczę i wyplenić nie mogę. Tak było najpierw z kocanką, potem z rozchodnikiem ostrym. Na trawniku tak się rozhulało, nie mogłam zwalczyć tego dziadostwa. Teraz zamiast trawy mam żółty dywan, nie wygląda to dobrze .

Naparstnice masz supcio!

Witaj Daria Jak mnie nie ma to o ogród dba mój mąż. Więcej dba o trawę, moje są rabaty i nie za bardzo każę wyrywać na nich chwasty, bo tam rosną młode siewki Zaległości mam zawsze jak wracam i ciężko idzie nadrabianie, ale jak się zawezmę to rabaty ogarniam Teraz wszystko schnie mimo podlewania, bo nie ma to jak deszcz.
A kąkol to chyba jest ogrodowy, bo ten na polach jest taki jakby rzadszy, ma mało liści. Tego rozchodnika też mam sporo i też mi się rozlazł. Lawendy kupię jak już będę, muszę trochę przerobić rabatę hostową.
Miłych zakupów na targach, bedę myślami z Wami pa

elka_ 00:56, 21 cze 2017

Donia72 napisał(a)

Och, ta twoja ławeczka, też już mam, ale kiedy ja ją pomaluję? Stoi nie rozpakowana i czeka na wenę twórczą, przychodzę na razie do ciebie i przysiadam sobie patrząc jak ci wszystko kwitnie

Co to za kwitnący krzew na zdjęciu?
mirkaka 06:41, 21 cze 2017

Też bardzo podoba mi się zdjęcie z pęcherznicą na pierwszym planie, super ujęcie
agata19762 12:59, 21 cze 2017

Pozdrowienia zostawiam
Dorota123 21:42, 22 cze 2017

Dziękuję, u mnie zawiązały orliki nasionka, czekamy aż dojrzeją.
Zdjęcia z ogrodu bardzo fajne.
gosika67 11:45, 25 lip 2017

Siostra witaj.
gosika67 23:22, 26 lip 2017

I co chwastom stop? Pewnie zryłaś dzisiaj pół ogrodu?
Donia72 19:27, 27 lip 2017

gosika67 napisał(a)
I co chwastom stop? Pewnie zryłaś dzisiaj pół ogrodu?

A, szkoda gadać, chwasty rosną jak głupie nie zrobiłam za wiele, bo deszcz padał. Może jutro dam radę dokończyć. A u Ciebie co tam w ogrodzie?
Warmia 19:34, 27 lip 2017

Donia72 napisał(a)

A, szkoda gadać, chwasty rosną jak głupie nie zrobiłam za wiele, bo deszcz padał. Może jutro dam radę dokończyć. A u Ciebie co tam w ogrodzie?

Mam wrażenie, że jeszcze szybciej Mnie nie było tylko tydzień w domu, a one jakby zwołały kolegów z działek obok i wszystkie postanowiły zostać.
gosika67 22:30, 27 lip 2017

U mnie też pada, w ogrodzie nic nie robiłam, w sobotę mam gości , to coś trzeba uszykować. Jutro do pracy, nie wiem czy wstanę, odzwyczaiłam się od rannego wstawania.Miałam kosić trawę, zrobić porządek z resztą ziemi i kamykami, pomalować listewki. Cały dzień przesiedziałam w domu, od rana umyłam okno, dzisiaj mało wydajna byłam. A co u naszej siostry? Byłaś u niej?