Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 22:30, 17 cze 2014

Agania napisał(a)
Ewuś w burgundzie to nie poszalejemy, nikt nie ma zdecydowanych propozycji , bo ich po prostu nie ma, to co chcemy , to możemy mieć, dzięki wiośnie czyli tulipanom, twoim iryskom i dzięki tojeści z Chelsa 2014 i berberyskom, ja na nic innego nie wpadłam, u Ciebie brakuje tła, tak jak u mnie

Wspieram Cię w poszukiwaniach, róża piękna , buziak

Fakt , to trudny kolor jeżeli chodzi o kwiaty. Ta tojeść jest śliczna i może kiedyś......, ale nie na tej rabacie. Moje iryski też mają być tutaj i tulipany z biedronki. Jeżeli chodzi o tło to już rośnie, tylko go słabo widać.
paniprzyroda 22:53, 17 cze 2014

Trudne początki rabat... jak już jest początek, łatwiej o ciąg dalszy. W nowym mam podobny narożnik, w którym w ubiegłym roku parokrotnie przesadzałam rośliny i tak do końca nie wiem, czy czegoś jeszcze nie zmienię. Na razie wypełniłam bylinami, muszę poczekać, aż jodła ruszy i rosnące nieopodal trzy serby. Jak drzewka małe, to denerwuje, potem urosną i będziemy podcinać
Róże masz piękne i subtelne
ewsyg 23:00, 17 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Trudne początki rabat... jak już jest początek, łatwiej o ciąg dalszy. W nowym mam podobny narożnik, w którym w ubiegłym roku parokrotnie przesadzałam rośliny i tak do końca nie wiem, czy czegoś jeszcze nie zmienię. Na razie wypełniłam bylinami, muszę poczekać, aż jodła ruszy i rosnące nieopodal trzy serby. Jak drzewka małe, to denerwuje, potem urosną i będziemy podcinać
Róże masz piękne i subtelne

Mam nadzieję, że szybko urosną. W przyszłym roku zadbam o nie, dam im smaczne papu
ewsyg 23:18, 17 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Przybiegłam piękne róze pooglądać i nie zawiodłam się Śliczne

O tak, róże są piękne chociaż trudne i wymagają sporo pracy. I te kolce.....
Milka 11:42, 18 cze 2014

Dokładnie, jak po walce z kotami rabata powstaje i to najważniejsze, lepiej powoli i z planem, niz potem przesadzać, choć ja szykuję się do przesadzania róży w trakcie kwitnienia, mocno będę podlewać, może uda się bez strat
ewsyg 11:48, 18 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Dokładnie, jak po walce z kotami rabata powstaje i to najważniejsze, lepiej powoli i z planem, niz potem przesadzać, choć ja szykuję się do przesadzania róży w trakcie kwitnienia, mocno będę podlewać, może uda się bez strat

Irenko, ja przesadzałam róże w trakcie kwitnienia, ale obcinałam jej wszystkie kwiaty, całą przycinałam a patyczki ukorzeniałam
Milka 11:53, 18 cze 2014

Wiem, ze tak można, ale cały ambaras w tym, że chciałabym jej długie pędy z kwiatami do muru przyczepić, może się uda, poczekam na chłodniejszy czas i po jakiejś ulewie, bo teraz to koszmar tak sucho..
ewsyg 13:16, 18 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Wiem, ze tak można, ale cały ambaras w tym, że chciałabym jej długie pędy z kwiatami do muru przyczepić, może się uda, poczekam na chłodniejszy czas i po jakiejś ulewie, bo teraz to koszmar tak sucho..

Ciekawa jestem tego eksperymentu.

Może się uda. Tak przesadzałam liliowce i kwitły i borówkę amerykańską z zielonymi owocami i dojrzały. Powodzenia Irenko
kasiek 20:25, 18 cze 2014

ewsyg napisał(a)
I coś się zaczyna dziać na nowej działce. Powstaje pierwsza rabata. Róża Burgundy Iceberg znalazła swoje miejsce. Ta róża póki co super. Nie tylko piękna, ale i bardzo zdrowa i mało kolców Kwiat utrzymuje się już około dwa tygodnie.

tp://assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/63/631867/original.JPG[/img]

No i super, tło urośnie Tyle że świerk będzie wielki może z wiekiem przysłonic róże.
Moje wskazówki dla widowiskowego efektu - dokup róże - co najmniej jeszcze 2 takie same i posadź po obu stronach tej co masz - zamiast jałowców (chyba jałowców)
Po drugie co to za roslinki po prawej stronie? Ja bym dała w to miejsce purpurową krzewuszkę lub bez black lace by pociągnąć dalej odcień żurawek .
ewsyg 20:38, 18 cze 2014

kasiek napisał(a)

No i super, tło urośnie Tyle że świerk będzie wielki może z wiekiem przysłonic róże.
Moje wskazówki dla widowiskowego efektu - dokup róże - co najmniej jeszcze 2 takie same i posadź po obu stronach tej co masz - zamiast jałowców (chyba jałowców)
Po drugie co to za roslinki po prawej stronie? Ja bym dała w to miejsce purpurową krzewuszkę lub bez black lace by pociągnąć dalej odcień żurawek .

Kasiu, kochana jesteś, że zajrzałaś i podajesz mi swoje sugestie. Ta róża rozrasta się w duży krzak, świerk będzie podciosywany. Obok po prawej stronie są moje kochane jeżówki Aloha w kolorze budyniu waniliowego a za nimi będzie Pęcherznica bordowa. Po lewej stronie nie widać, ale między dużym świerkiem i brzozą szczepioną jest brzoza o bordowych liściach. Mam jeszcze jedną różę bordową cardinal hume, która będzie rosła po lewej stronie pod dużym świerkiem. Dosadzę jeszcze z tyłu rodki i hortki.

W miejsce pęcherznicy myślałam o tym bzie co Ty, ale on bardziej się rozrasta. braknie mi na niego miejsca.