Kasia, Agatka, Basia, Viva, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Lubię amarylisy za to że mają piękne kwiaty i kwitną zimą. To takie przedłużenie działki.
Ależ dzisiaj piękny dzień. Parada barw dookoła, jak tu się nimi nie zachwycić
Dzisiaj sadziłam czosnek, zwłaszcza koło drzewek owocowych. Mam takie młodziutkie, chyba niezły kąsek dla nornic i karczownika. Wysiałam też pod nimi gorczycę. Obejrzałam dokładnie i niektóre powiązały pąki kwiatowe. Magnolie zresztą też A południu imprezka u starszej córci, dzisiaj kończy dwadzieścia pięć lat. Kiedyś w tym dniu obchodziło się dzień wojska polskiego.
Witaj Ewo wpadłam z rewizytą i najpierw odniosę się do ogrodu masz już wiele pięknych roślin i zazdraszczam lasku brzozowego, super sprawa.Widzę że lubisz kosaćce i liliowce bardzo ładne odmiany.Podziwiam że dajesz radę na tej piaskowni, ale przecież dla ogrodnika nie ma rzeczy niemożliwych; )
I mnie zdecydowanie grecka architektura bardziej się podoba.
Żeby nie zapomnieć a amarylisach ach och piękne!!
Piękne kwiaty aż dech zapiera czy to są amarylisy? widziałam że ,nabyłaś mojego ulubionego zebrinusa coraz więcej osób w nim się lubuje super buźiam dobrej nocki Ewciu
Ewa, cuda pokazałaś. Pewnie pięknie wyglądają w domu. U nas też dzisiaj była pogoda wymarzona, na imprezie imieninowej też byłam. Zjadłam dwa kawałki tortu i teraz mam wyrzuty sumienia. Nornicom podsypałam trutki, a one nawet jej nie ruszyły, cwaniary