Luki
18:45, 20 sty 2014

Aniu żurawki na słońce w odcieniach zbliżonych do czerwieni to Cherry Cola, Mahogany, Sparkling Burgundy, Rio, Paprika. Bardziej w pomarańczu to Georgia Peach, Marmelade, Kassandra, Redstone Falls, Amber Waves, Sweet Tea. Na mocnym słońcu każdej żurawce mogą blaknąć stare liście i podczas upałów lekko się przypalać, ale nie nadmiernie. Rosną u mnie w słońcu i dobrze sobie radzą. Podstawą na słońcu to zapewnienie wilgotnego podłoża 
A co do zielonej żurawki z czerownymi kwiatami to na pewno najzwyklejsza żurawka krwista, ale jest też bardzo ładna odmiana Hercules z białymi przebarwieniami na liściach wiosną. Polecam
Wiadomo która
kwiaty na żywo są bardziej czerwone.
A co do buksika. Powstał przyapdkiem, rósł za innymi krzewami niewidoczny, a ja raz w roku przycinałem przy okazji strzyżenia innych krzewów. No i odkryłem jego piękno w zeszłym roku, kiedy już stał się wymiarowym stożkiem

A co do zielonej żurawki z czerownymi kwiatami to na pewno najzwyklejsza żurawka krwista, ale jest też bardzo ładna odmiana Hercules z białymi przebarwieniami na liściach wiosną. Polecam

Wiadomo która

A co do buksika. Powstał przyapdkiem, rósł za innymi krzewami niewidoczny, a ja raz w roku przycinałem przy okazji strzyżenia innych krzewów. No i odkryłem jego piękno w zeszłym roku, kiedy już stał się wymiarowym stożkiem