Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 18:45, 20 sty 2014

Aniu żurawki na słońce w odcieniach zbliżonych do czerwieni to Cherry Cola, Mahogany, Sparkling Burgundy, Rio, Paprika. Bardziej w pomarańczu to Georgia Peach, Marmelade, Kassandra, Redstone Falls, Amber Waves, Sweet Tea. Na mocnym słońcu każdej żurawce mogą blaknąć stare liście i podczas upałów lekko się przypalać, ale nie nadmiernie. Rosną u mnie w słońcu i dobrze sobie radzą. Podstawą na słońcu to zapewnienie wilgotnego podłoża
A co do zielonej żurawki z czerownymi kwiatami to na pewno najzwyklejsza żurawka krwista, ale jest też bardzo ładna odmiana Hercules z białymi przebarwieniami na liściach wiosną. Polecam
Wiadomo która kwiaty na żywo są bardziej czerwone.

A co do buksika. Powstał przyapdkiem, rósł za innymi krzewami niewidoczny, a ja raz w roku przycinałem przy okazji strzyżenia innych krzewów. No i odkryłem jego piękno w zeszłym roku, kiedy już stał się wymiarowym stożkiem
Luki 18:47, 20 sty 2014

Czekają mnie 3 okropne dni, a środa najgorsza. Ojj jak bym chciał, żeby było już po wszystkim bo stres już mnie paraliżuje...
anna_g 21:08, 20 sty 2014

Łukasz - bardzo Ci dziękuję za poradę - przekopiowałam do siebie żebym miała łatwiej znaleźć Tak o tą zieloną mi chodzi. No właśnie to jest najzwyklejsza ale te kwiaty ma b. ładne.

Trzymam Łukasz za jutro i pojutrze. Kiedyś przeczytałam taki cytat: "Wyzwania stawiane Ci przez życie nie mają Cię sparaliżować - one mają pomóc Ci odkryć, kim jesteś". Tak więc Łukaszu - głęboki oddech i do przodu.
malgorzata_s... 21:43, 20 sty 2014

Ja także trzymam kciuki Będzie dobrze jesteś solidna firma Nie daj się
Jagodaa 19:39, 21 sty 2014

Łukasz, pięknie! Rośliny zdrowe, wszystko aż kipi z rabat, widać, że o nie dbasz. Rojniki rewelacyjne, lilie niesamowite, ależ one muszę pięknie pachnieć!
Powodzenia jutro, bo czytam, że ciężki dzień!
Bogdzia 19:53, 21 sty 2014

Luki napisał(a)
Czekają mnie 3 okropne dni, a środa najgorsza. Ojj jak bym chciał, żeby było już po wszystkim bo stres już mnie paraliżuje...

Trzymam kciuki. A zurawki masz najpiękniejsze z wszystkich.
Luki 19:52, 23 sty 2014

Dziękuje za wsparcie, przydało się ogromnie, jeszcze tylko krótka rozmowa jutro i mam nadzieje, że to koniec edukacji na tym etapie Co najlepsze miałem 5 wynik na 50 osób i to solidna mocna trója \ wyższej oceny nie było to jest dopeiro ciekawe, podziwiam niektórych prowadzących za swoje wymagania...

Aniu zdani, które napisałaś bardzo motywuje, już zapisane w widocznym miejscu

Gosiu firma może czasem solidna, ale na pewno nie do wszystkiego, dziękuje.

Jagoda dziękuje za odwiedziny i miłe słowa zapraszam.

Bogdziu bardzo dziękuje jak widzę nowości wśród żurawek na ten rok to aż 'paszcza' się cieszy
anna_g 20:02, 23 sty 2014

Luki napisał(a)
Dziękuje za wsparcie, przydało się ogromnie, jeszcze tylko krótka rozmowa jutro i mam nadzieje, że to koniec edukacji na tym etapie Co najlepsze miałem 5 wynik na 50 osób i to solidna mocna trója \ wyższej oceny nie było to jest dopeiro ciekawe, podziwiam niektórych prowadzących za swoje wymagania...

Aniu zdani, które napisałaś bardzo motywuje, już zapisane w widocznym miejscu

Gosiu firma może czasem solidna, ale na pewno nie do wszystkiego, dziękuje.

Jagoda dziękuje za odwiedziny i miłe słowa zapraszam.

Bogdziu bardzo dziękuje jak widzę nowości wśród żurawek na ten rok to aż 'paszcza' się cieszy

Właśnie się zastanawiałam Łukaszu co tam u Ciebie Cieszę się, że choć ciut mogłam pomóc w motywacji. Mnie samej takie sentencje nieraz pomagają więc z nich korzystam Nie przejmuj się że nie do wszystkiego - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - solidna firma do tego co ważne i potrzebne to zupełnie wystarczy
Pozdrawiam i cieszę się że już jest ok
anna_g 13:19, 24 sty 2014

Luki napisał(a)
A co do zielonej żurawki z czerownymi kwiatami to na pewno najzwyklejsza żurawka krwista, ale jest też bardzo ładna odmiana Hercules z białymi przebarwieniami na liściach wiosną. Polecam
Wiadomo która kwiaty na żywo są bardziej czerwone.

Luki - znalazłam jeszcze zieloną taką http://zurawka.pl/heuchera-zurawka/122-heuchera-lipstick-zurawka.html - też pięknie kwitnie Pozdrawiam
anna_g 15:00, 24 sty 2014

Trochę nadganiam w Twoim wątku - głównie pismo obrazkowe bo trudno tyle przeczytac. Luki - masz przecudowne liliowce i lilie... napatrzyć się nie mogę. Piękne