Przemek będę się starał, aby nie było zbyt kolorowo, a w jednej tonacji, ale nie zaprzeczę ma być bylinowo i bujnie
Dorcia z jednej strony się cieszę, z drugiej mam przed nosem spis potrzebnych roślin i szacunkowy kosztorys... to już zbyt mi się nie podoba, ale gdzie się da to staram się redukować
Iwonko Ja zaczynam od nacięcia trawnika po lini rabaty, następnie szpadlem wycinam pasek 20cm darni po lini rabaty. Resztę zrywam motyczką stroną z 'dzidami'

małymi kępkami. U mnie ten sposób bardzo dobrze się sprawdza i jest w miarę szybki. Tyle, że przy dużej powierzchni ręka może boleć
Mirello jak jestem w stanie to pomagam, bardzo to lubię
Agato nad kancikiem się nie skupiałem, ale wyszedł równiutko, ale do czasu nasadzeń jeszcze nie raz będzie trzeba poprawiać
Anito z rabaty z bukszpanami jestem bardzo zadowolony, cały rok dobrze wygląda, a teraz jeszcze cieszy cebulowymi

Na nowej rabacie będą byliny, trawy i róże, plan dawałem na 497stronie lub w poście do Przemka powyżej jest link
Agato dla mnie najgorsze jest zdobywanie potrzebnych roślin. Szkółking bardzo lubię, ale nie wtedy jak potrzebuje konkretne rośliny bo zazwyczaj wtedy ich nie ma

Muszę obdzwonić dwie szkółki, w których jeszcze nie byłem, jeżeli będą mieli to co jest mi potrzebne większość problemów z roślinami się rozwiąże