Aniu tak wczoraj patrzyłem na żurawki przy podlewaniu i zauważyłem, że mam jeszcze inne na prawdę fioletowe żurawki Sugar Plum i Plum ROyale jednak rosną tak sobie i mnie nie zachwycają, na słońcu liście się przypalają.
Gunsmoke jest na obu zdjęciach tak jak napisałaś polecam ręcami i nogami

rośnie u mnie znakomicie, rewelacyjnie się rozmnaża, rośnie na każdym stanowisku. Mam już 15 roślin w ogrodzie, a to przy mojej różnorodności odmiana musi sobie na to zasłużyć
W podobnym kolorze dobrze rośnie jeszcze Fire Frost jednak potrzebuje półcienia, Gaugin, Solar Eclipse i Solar power dobrze rośnie, ale mają bordowe plamki na liściach. Kupiłem teraz Lime Ruffles i ładnie wygląda, ale dużo na jej tema nie mogę powiedzieć. Bardzo dobrze rośnie też u mnie Alabama Sunrise.
Fire Alarm i Paprika jak dla mnie to jedne z najgorszych odmian pod względem ich jakości bo kolory mają super. Zobacz sobie Amber Lady, Honey Rose, Buttered Rum, Apricot, Sweet Tea Redstone Falls.
Georgia Plum bardzo się różni od pozostałych, dobrze rośnie na słońcu, ale jest mniejsza od pozostałych bardziej kompaktowa i ma piękny fioletowy kolor. Niestety moje przesadzone w zeszłym roku do większego cienia zgniły w kwietniu od nadmiaru wody, zatem trzeba posadzić w miejscu, które wiosną ma dostęp do słońca.
Cześć
Mateusz i dzięki bardzo, już dawno miałem do Ciebie 'wpaść' ale ostatnio strasznie jestem zakręcony, obrona się zbliża i sprawy z nią się komplikują, przez upały pewne prace spowolniły, ale wpadnę dzisiaj, z resztą już byłem na samym początku, ale śladu nie zostawiłem