Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

mateuszmichn 13:09, 06 cze 2015

Witaj Łukaszu.
Piękne rabaty, jest naprawdę zielono i kolorowo. Trzymaj tak dalej
Pozdrawiam Mateusz
Luki 11:47, 07 cze 2015

Aniu tak wczoraj patrzyłem na żurawki przy podlewaniu i zauważyłem, że mam jeszcze inne na prawdę fioletowe żurawki Sugar Plum i Plum ROyale jednak rosną tak sobie i mnie nie zachwycają, na słońcu liście się przypalają.

Gunsmoke jest na obu zdjęciach tak jak napisałaś polecam ręcami i nogami rośnie u mnie znakomicie, rewelacyjnie się rozmnaża, rośnie na każdym stanowisku. Mam już 15 roślin w ogrodzie, a to przy mojej różnorodności odmiana musi sobie na to zasłużyć

W podobnym kolorze dobrze rośnie jeszcze Fire Frost jednak potrzebuje półcienia, Gaugin, Solar Eclipse i Solar power dobrze rośnie, ale mają bordowe plamki na liściach. Kupiłem teraz Lime Ruffles i ładnie wygląda, ale dużo na jej tema nie mogę powiedzieć. Bardzo dobrze rośnie też u mnie Alabama Sunrise.

Fire Alarm i Paprika jak dla mnie to jedne z najgorszych odmian pod względem ich jakości bo kolory mają super. Zobacz sobie Amber Lady, Honey Rose, Buttered Rum, Apricot, Sweet Tea Redstone Falls.

Georgia Plum bardzo się różni od pozostałych, dobrze rośnie na słońcu, ale jest mniejsza od pozostałych bardziej kompaktowa i ma piękny fioletowy kolor. Niestety moje przesadzone w zeszłym roku do większego cienia zgniły w kwietniu od nadmiaru wody, zatem trzeba posadzić w miejscu, które wiosną ma dostęp do słońca.

Cześć Mateusz i dzięki bardzo, już dawno miałem do Ciebie 'wpaść' ale ostatnio strasznie jestem zakręcony, obrona się zbliża i sprawy z nią się komplikują, przez upały pewne prace spowolniły, ale wpadnę dzisiaj, z resztą już byłem na samym początku, ale śladu nie zostawiłem

Mala_Mi 12:11, 07 cze 2015

Luki napisał(a)
Do czego to doszło... ja taki wielki przeciwnik róż dzisiaj się nimi zachwycam

Pierwsza Queen of Sweeden mnie zachwyciła

Kolor masz przejaskrawiony w aparacie... ona nie jest różowa, możesz wprowadzić w błąd kolorem.. u mnie też jeszcze nie ten odcień

Tu jest dobry kolor..
mateuszmichn 13:34, 07 cze 2015

Luki napisał(a)

Cześć Mateusz i dzięki bardzo, już dawno miałem do Ciebie 'wpaść' ale ostatnio strasznie jestem zakręcony, obrona się zbliża i sprawy z nią się komplikują, przez upały pewne prace spowolniły, ale wpadnę dzisiajbardzieją już byłem na samym początku, ale śladu nie zostawiłem

Życzę powodzenia podczas obrony, pewnie pójdzie równie dobrze jak w ogrodzie
A tak z ciekawości zapytam, licencjat, inzynierka czy magisterka?
Luki 14:01, 07 cze 2015

Aniu prawda taka, że moje nie mają ani takiego koloru jak na moim jak i na Twoim zdjęciu, ja zdjęcia robię w pośpiechu zazwyczaj późno po podlewaniu, ale skoczę się teraz spróbować zrobić jak najwierniejsze kolorystycznie.

Mateusz obrona jak obrona, ale praca, problemy i czas...
Teraz już magisterka i koniec z moją edukacją, ja już podziękuje i więcej nie skorzystam
mateuszmichn 14:15, 07 cze 2015

Luki napisał(a)

Mateusz obrona jak obrona, ale praca, problemy i czas...
Teraz już magisterka i koniec z moją edukacją, ja już podziękuje i więcej nie skorzystam

Chociaż jestem na drugim roku to wiem co to znaczy i chciałbym już mieć tą inzynierke za sobą, ale jeszcze zostały 2 lata. Z chęcią też zakończę edukację za 2 lata
nicol21 15:21, 07 cze 2015

Oczy wypatrzyłam u Ciebie już Miło się siedziało, lecę dalej na kominki
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Luki 15:37, 07 cze 2015

Mateusz drugi raz na magisterkę bym nie poszedł bo w moim przypadku i w przypadku mojej uczelni nie ma to najmniejszego sensu, ale jak się zaczęło trzeba skończyć

Ewelino sam bym sobie pokominkował, ale teraz to wygląda jak przelot rakietą przez wątki, aby być w miarę na bieżąco. Pozdrawiam
Luki 15:42, 07 cze 2015

Aniu próbowałem oddać kolor królowej, ale sam już nie wiem jak ją widzę jak dla mnie drugie zdjęcie najbardziej oddaje kolor w najładniejszej fazie rozkwitu.

Do nazewnictwa kolorów to proszę się nie czepiać ja włosy rwę jak mam czasem nazwać kolory żurawek, a jak w zeszłym roku trwałą debata nad kolorami róż u mArzenki i rzucane był amaranty karminowe, bardziej malinowe itd to mózg miał mi się zagotować... a ja tylko facet jestem

Przy okazji William będzie chyba sobą bo pąk mocno ściemniał i przy okazji wypuścił kolejne 2

Maria Theresia też jak sflaczały łosoś w pąku

mateuszmichn 15:43, 07 cze 2015

Luki napisał(a)
Mateusz drugi raz na magisterkę bym nie poszedł bo w moim przypadku i w przypadku mojej uczelni nie ma to najmniejszego sensu, ale jak się zaczęło trzeba skończyć

Racja szkoda przerwać, najgorsze czego żal to czas. A jeśli można zapytać to co studiujesz?
Ja jestem na budownictwie i w moim przypadku magisterka w zasadzie nic więcej nie daje, tylko podnosi ego ale to mi nie potrzebna Xd