Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Pluszakowa 11:09, 23 sie 2016

Hej trwa wątek, który i u mnie na tapecie wiec pora się ujawnić też mam taki wąski fragment i się zastanawiam co z nim. Myślałam o bluszczu ale równie mocno rozmyślam nad deseczkami jak ci Renia podesłała.

Ile ma dokładnie ta zaznaczona linia?
Luki 22:40, 24 sie 2016

Kasiu wiesz ja też mam dużo bluszczu fakt u mnie mniej takiego z korzeniami bo tylko tam gdzie pozwoliłem mu się dalej przemieścić, ale chciałem kupić coś wyrośniętego w donicach by szybciej zaczął rosnąć bo jakoś u mnie ten z sadzonek powoli rośnie, może mój bluszcz jakiś powolny, jak będę na tym etapie na pewno się upomnę, a jak w tym roku nie będę sadzić to na pewno się zgłoszę

Sebek dzięki za propozycje

Magda deseczki bardzo mi się podobają, ale mimo wszystko słabo u mnie by to wyglądało bo chałupa stara i wszystko bardziej stonowane i nijakie niż nowoczesne

Nie wiem o któą linie pytasz, ale u mnie fragment do zasłonięcia to 10 metrów, a szerokośc przejścia to niecałe 4 metry, cała nowa rabat, któa by powstała, a raczej łącznik między już istniejącymi to jakieś 18 metrów.
Luki 22:46, 24 sie 2016

Miałem zdjęcia, ale zostawiłem aparat w domu. Obecnie jestem na wygnaniu i dobrze mi tak w totalnej ciszy i spokoju
Ogrodowo tylko porządki w międzyczasie, róże chyba po narzekaniu na nie chcą się zrehabilitować bo nawet ładnie zaczynają kwitnąć. Vanilki na bylinowej w końcu zabierają się za kwitnienie... nie powiem rychło wczas

U Iwonki przeczytałem o tym co nie ma miejsca na rabatach i zostaje z tą doniczką i szuka miejsca na szybko sobie policzyłem i mam w przechowalniku 53 rośliny do wysadzenia... nie znając tej liczby jakoś lżej mi się żyło dobrze, że większośc z rozmnożenia pochodzi, a co najlepsze to wszystko ma mi się przydać. Oczywiście jak opatentuje piętrowe sadzenie.

60 właśnie przypomniało mi się o zawilcach, jeżówkach i magnolii...
Zielona 22:54, 24 sie 2016

Luki - uwielbiam Twoją szczegółowość
Załamię Cię - nie mam żadnej doniczki przechowalnikowej
mikina34 08:45, 25 sie 2016

Luki napisał(a)

U Iwonki przeczytałem o tym co nie ma miejsca na rabatach i zostaje z tą doniczką i szuka miejsca na szybko sobie policzyłem i mam w przechowalniku 53 rośliny do wysadzenia... nie znając tej liczby jakoś lżej mi się żyło dobrze, że większośc z rozmnożenia pochodzi, a co najlepsze to wszystko ma mi się przydać. Oczywiście jak opatentuje piętrowe sadzenie.

60 właśnie przypomniało mi się o zawilcach, jeżówkach i magnolii...

Łukaszu, jak robisz (i kiedy) sadzonki jeżówek?
Kawa 09:26, 25 sie 2016

miłego wygnania Łukasz
Kindzia 10:03, 25 sie 2016

Łukasz, świeżok bluszcz zawsze wolno rośnie. Utniemy z korzonkami, mam takie. Tylko daj cynk kiedy...
lojalna_ 10:05, 25 sie 2016

oj ja bym tez chciałą tak sobie # przypomniec ) niestety puste doniczki ))
Luki 10:48, 25 sie 2016

Martuś uwierz mi to nie jest śmieszne tym bardziej jak przychodzi zima i część trzeba zadołować... teraz na prawdę się zastanawiam co ja z tym doniczkowem na zimę zrobię bo jego wykorzystani zapowiada się najszybciej na wiosnę.
Jeszcze przyjdzie taki moment, że będziesz miała podobny problem i życzę Ci tego i to w dobrej wierze bo to będzie świadczyć, że ogród skończony i obsadzony... pomijając fakt, że ogród nigdy nie jest skończony

Moni ja tylko z siewek rozmnażam te najzwyklejsze jeżówki, odmianowe można dzielić tak mniej więcej w maju jak już mają ładne rozetki liści, ale też nie można tego robić nadmiernie, jak już są rozrośnięte i trzeba je odmłodzić

Kamilo ja tylko domu za płotem pilnuję, ale co nie zmienia faktu, że mam spokój

Kasiu tak jest, dam znać

Jolu uwierz mi nie chciałabyś bo to sam problem

kasja83 11:11, 25 sie 2016

Zielona napisał(a)
Luki - uwielbiam Twoją szczegółowość
Załamię Cię - nie mam żadnej doniczki przechowalnikowej

YYYYY-ja też jeszcze nie...nawet nie mam jeszcze czego przechowywać w doniczce, której nie mamTo juz chyba next level