Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 09:26, 05 lis 2015

babka napisał(a)
Przyszły sezon u Ciebie Olu będzie MEGA !! Już przytupuję niecierpliwie

as226 napisał(a)

Witaj Olu, piszę pierwszy raz u Ciebie, ale pierwszy raz tu nie jestem Stworzyłaś ogród przecudowny. Pozdrawiam serdecznie

dziękuję i zapraszam częściej

inag napisał(a)
Ola, pamiętasz jak pytałam kiedy sadziłaś czosnki główkowate, bo w ulotce jest napisane żeby to robić w kwietniu? Mówiłaś, że sadziłaś jesienią i ja też tak zrobiłam ale dziś zobaczyłam, że one wszystkie wzeszły i mają już kły długości około 10cm!!! (sadzone w połowie października). Wetknęłam w ziemię 200 sztuk i teraz się boję, ze nic z nich nie będzie Jak było u Ciebie? Też powschodziły tak szybko???

sadziłam jesienią dość późno, wyszły początkiem stycznia i też miały z 10cm
nie przejmuj się nic im nie będzie
MariolaB 10:10, 05 lis 2015

Witam. Prześledziłam cały wątek- choć nie jest to łatwe Piękny ogród- w moich klimatach i do tego w moich stronach, więc sentyment większy. Jest to mój pierwszy wpis na forum- choć czytam go regularnie od dwóch lat. Bardzo proszę o namiary na sprzedawcę serbów. Wiosną mam zamiar zacząć moją przygodę z ogródkiem przydomowym i chciałabym posadzić parę roślin przed zimą, żeby nie było całkowicie pusto. Pierwsze nasadzenie mam za sobą: to 5 brzózek doorenbos (mikrusowe jak na razie), między nimi wkopałam cebulki czosnków i zamierzam jeszcze nasadzić trawy. Druga rabatą, którą chcę jeszcze w sobotę obsadzić "rzutem na taśmę" przed zimą to właśnie serby plus hortensje- i tu jeszcze się zastanawiam czy Limelight czy Polar Bear. Skłaniam się ku tym drugim.
Pozdrawiam.
Ewkakonewka 10:50, 05 lis 2015

Oczkowa okolica jest ideałem. U Ciebie to normalnie można myśli uporządkować
nicol21 13:01, 05 lis 2015

Dobrze, że niektórzy cytują zdjęcia - mogę wracać często i nie muszę aż tak bardzo się wygrzebywać żeby je znów znaleźć i móc sobie powzdychać
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
leon60 19:01, 05 lis 2015

MariolaB napisał(a)
Witam. Prześledziłam cały wątek- choć nie jest to łatwe Piękny ogród- w moich klimatach i do tego w moich stronach, więc sentyment większy. Jest to mój pierwszy wpis na forum- choć czytam go regularnie od dwóch lat. Bardzo proszę o namiary na sprzedawcę serbów. Wiosną mam zamiar zacząć moją przygodę z ogródkiem przydomowym i chciałabym posadzić parę roślin przed zimą, żeby nie było całkowicie pusto. Pierwsze nasadzenie mam za sobą: to 5 brzózek doorenbos (mikrusowe jak na razie), między nimi wkopałam cebulki czosnków i zamierzam jeszcze nasadzić trawy. Druga rabatą, którą chcę jeszcze w sobotę obsadzić "rzutem na taśmę" przed zimą to właśnie serby plus hortensje- i tu jeszcze się zastanawiam czy Limelight czy Polar Bear. Skłaniam się ku tym drugim.
Pozdrawiam.

już wysyłam pw
leon60 19:02, 05 lis 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Oczkowa okolica jest ideałem. U Ciebie to normalnie można myśli uporządkować

oczkowa to moje oczko w głowie
kiedyś znajomi zapytali czy można po trawniku na skos chodzić
leon60 19:02, 05 lis 2015

nicol21 napisał(a)
Dobrze, że niektórzy cytują zdjęcia - mogę wracać często i nie muszę aż tak bardzo się wygrzebywać żeby je znów znaleźć i móc sobie powzdychać

jakie to miłe buziak
Zielona 19:06, 05 lis 2015

leon60 napisał(a)

kiedyś znajomi zapytali czy można po trawniku na skos chodzić

Haha! Dobre! Uśmiechnęłam się szczerze.
/Córka zapytała, co mnie tak rozbawiło/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies