Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Zielona 21:36, 15 lut 2016

leon60 napisał(a)

nie powiem

PS Ola, pamiętam, jak skracałaś swoje FC. Były wtedy młode, ale ładnie odbiły, prawda? W jaki sposób będziesz je odświeżać wiosną? Planujesz cięcie, czesanie, czy może zostawiasz je w spokoju?
leon60 12:43, 16 lut 2016

Zielona napisał(a)

PS Ola, pamiętam, jak skracałaś swoje FC. Były wtedy młode, ale ładnie odbiły, prawda? W jaki sposób będziesz je odświeżać wiosną? Planujesz cięcie, czesanie, czy może zostawiasz je w spokoju?

Mam AM ale to prawie to samo na pewno je przytnę bo mają dużo suchego i nie wyglądają atrakcyjnie.. jak ? nie wiem jeszcze, pewnie ok 15cm czupryny zostawię i poczekam na nowe włosy
Konieczki 13:12, 16 lut 2016

Witam pracusia

Ola a Majter to kto? Ups może być na priva
Janinę już obcziłam ale z majstrem gorzej HAHAHA
Zielona 14:57, 16 lut 2016

leon60 napisał(a)

Mam AM ale to prawie to samo na pewno je przytnę bo mają dużo suchego i nie wyglądają atrakcyjnie.. jak ? nie wiem jeszcze, pewnie ok 15cm czupryny zostawię i poczekam na nowe włosy

Oczywiście, że AM. Myślę o jednym, a piszę o drugim

Sugeruję się opinią, że są niemal nie do odróżnienia. A pytam o cięcie, bo w ubiegłym roku zrobiłam ze swoich długie jeże i... do końca sezonu widziałam, że przycięte źdźbła sterczały z kępy. Denerwowały tym bardziej, że zostawiłam je takie długie i nowe nie przykryły sterczących sucharków. Na pewno jest tak, że tnąc carexy uśmiercamy cięte źdźbła. Ale czy ryzykujemy, że nowe w ogóle nie wyrosną? Tego ostatniego się obawiam i... mam cykora przed cięciem, choć jest nieuniknione, bo też mam teraz mało atrakcyjne czupryny.
butterfly 19:08, 16 lut 2016

Ja swoich FC nigdy nie ciełam. Zawsze targałam za te długie czupryny i darłam do momentu aż wszystko wyszło co miało wyjść. Tzn. wychodziło gładko to co uschło.
Tak było 2 lata temu. w poprzednim roku jakby tego suchego w tym targaniu mniej wyszło... jedna FC nawet całkiem wyleciała... jakby za mokro miał i wygniła (a rok przecież suchy był)
Na szczęcie obok wysiewaja mi sie małe FC i je zamieniam bo zdaje mi się ze im starsze tym brzydsze...
leon60 19:08, 17 lut 2016

Konieczki napisał(a)
Witam pracusia

Ola a Majter to kto? Ups może być na priva
Janinę już obcziłam ale z majstrem gorzej HAHAHA

hehe Majster to po prostu Majster
Borbetka 07:51, 18 lut 2016

Widziałam u producenta sadzonek, że np. carex Ice Dance jest cięty, ale już Evergold jest rozmnażany z podziału. Ja zrobię tak jak oni. Frosted wyciągam jeszcze łapoma, ale pewnie im starsza kępa tym brzydsza będzie.
lojalna_ 21:00, 18 lut 2016

leon60 napisał(a)

hehe Majster to po prostu Majster

rycze ze smiechu ja tez czesto nie wiem o co coman hihi

buziaczki )))
Konieczki 13:34, 19 lut 2016

Kurde u nas nie ma Majstrów
leon60 19:45, 20 lut 2016

Borbetka napisał(a)
Widziałam u producenta sadzonek, że np. carex Ice Dance jest cięty, ale już Evergold jest rozmnażany z podziału. Ja zrobię tak jak oni. Frosted wyciągam jeszcze łapoma, ale pewnie im starsza kępa tym brzydsza będzie.

niestety frosted tak jak amazon z wiekiem brzydnie..