Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

nawigatorka 08:03, 21 lut 2016

Macham przed druga cala gosci.jutro wroce do zywych
leon60 11:55, 21 lut 2016

paola1a napisał(a)
Dziękuje Ci bardzo za informację, a czy folię miałaś zgrzewaną czy można w większych kawałkach kupić?

zgrzewana z pasów na podany wymiar

AgaeM napisał(a)

Dzięki za instrukcję oczka, tak sobie właśnie ostatnio lookam na oczka, choć bardziej kałuźe w moim przypadku. I bym chciała i się boję. Delikatne dotykanie tematu. Moźe by tak coś kiedyś.
I takim sposobem, cudnym przypadkiem, trafiłam na donice. Skąd takie wziąć!?!?

Gorąco namawiam do nawet małej kałuży , u Ciebie bardzo by pasował jakiś element wodny
Donice jak i inne elementy z cortenu robił mój mąż. Coraz więcej pojawia się na rynku gotowych produktów niestety ceny masakryczne..

nawigatorka napisał(a)
Macham przed druga cala gosci.jutro wroce do zywych

Miłego imprezowania zatem
Makao_J 16:10, 21 lut 2016

Przebrnęłam
Mam nadzieję że nie będziesz miała mi za złe że tylko pierwsze 100 str i ostatnie 234. Ale widziałam jak wyglądał ogród przed pracami. Mam nadzieję że Twojej mamie nie było szkoda pracy którą w niego włożyła bo obecny efekt jest świetny i bardziej pasuje do Waszego domku

Metamorfoza "palce lizać". I to wszystko w ciągu jednego sezonu. U mnie to nie realne

Przy okazji poczytałam o lnie i się doszkoliłam. Tymi rdzawiakami mnie rozwaliłaś totalnie.

Pozdrawiam gorąco.
AgaeM 16:45, 21 lut 2016

leon60 napisał(a)

Gorąco namawiam do nawet małej kałuży , u Ciebie bardzo by pasował jakiś element wodny
Donice jak i inne elementy z cortenu robił mój mąż. Coraz więcej pojawia się na rynku gotowych produktów niestety ceny masakryczne..

No to zdolny typ. Swietnie wygladaja.

Jesli chodzi o oczko to patrzylam gotowe formy. Zabawa z folią raczej nie dla mnie. Ja bym chciala cos prostokatnego. Dostepne dla mnie sa niestety obłe i zawijaski mają. A nie o to mi chodzi. Mam rowniez dwa dylematy. Nie pociagniety tam prad wiec czy da rade bez pompy (chemia? rosliny specjalne?, pompka spalinowa istnieje takowa??)
No i dylemat najwiekszy - w ktorym miejscu?
Kacha123 17:10, 21 lut 2016

Doczytałam, że rączki już Cię świerzbią do pracy i dobrze, bo nie mogę się doczekać kolejnych cudów spod Twojej ręki
leon60 18:53, 21 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Przebrnęłam
Mam nadzieję że nie będziesz miała mi za złe że tylko pierwsze 100 str i ostatnie 234. Ale widziałam jak wyglądał ogród przed pracami. Mam nadzieję że Twojej mamie nie było szkoda pracy którą w niego włożyła bo obecny efekt jest świetny i bardziej pasuje do Waszego domku

Metamorfoza "palce lizać". I to wszystko w ciągu jednego sezonu. U mnie to nie realne

Przy okazji poczytałam o lnie i się doszkoliłam. Tymi rdzawiakami mnie rozwaliłaś totalnie.

Pozdrawiam gorąco.

Witaj Aniu !
Rozmijamy się po różnych wątkach a szczerze nie miałam czasu by do Ciebie zajrzeć..
Zawsze podziwiam osoby które piszą, że przeczytały wątek od deski do deski to mega wyzwanie także nie mogę mieć Ci za złe heh Dom jak i ogród kiedyś były zupełnie inne, pasowały do siebie ale mam nadzieję że mama patrzy z góry i jest zadowolona ze zmian. Pracy było mega ale już tak mamy że jak się za coś bierzemy chcemy to skończyć w miarę szybko. Wciąż jest wiele jeszcze do zrobienia a eM ma zapisany cały kalendarz także nie wiem ile uda się zrobić w tym sezonie...
Rdzawkę kocham i może niedługo pojawi się także w domu

AgaeM napisał(a)

No to zdolny typ. Swietnie wygladaja.

Jesli chodzi o oczko to patrzylam gotowe formy. Zabawa z folią raczej nie dla mnie. Ja bym chciala cos prostokatnego. Dostepne dla mnie sa niestety obłe i zawijaski mają. A nie o to mi chodzi. Mam rowniez dwa dylematy. Nie pociagniety tam prad wiec czy da rade bez pompy (chemia? rosliny specjalne?, pompka spalinowa istnieje takowa??)
No i dylemat najwiekszy - w ktorym miejscu?

Rozumiem, że chodzi o wodę ze ścianką ?
Jeśli masz oświetlenie w ogrodzie to prąd możesz dorobić bez większego kopania a lokalizacja najlepiej w miejscu gdzie wypoczywacie może przy pergoli ?

Kacha123 napisał(a)
Doczytałam, że rączki już Cię świerzbią do pracy i dobrze, bo nie mogę się doczekać kolejnych cudów spod Twojej ręki

Jak pogoda pozwoli jutro zaczynamy rozbierać szopę