Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

ren133 09:14, 22 lut 2016

Olu
A myślisz, że jaki głęboki ten zbiornik przy ściance powinien być jeśli zrobimy kamienie na wierzchu?
Gardenarium 09:50, 22 lut 2016

Wg mnie ta rabata jest za duża żeby ją tak po całości robić. Oli propozycja jest wg mnie prawie dobra, ale ja bym zrobiła i intuicja mi podpowiada wydzielenie części rabaty albo z trawnikiem albo z powtórzeniem czegoś co już ci zaprojektowałam po tamtej stronie, czyli powiem, o co mi chodzi.

Tutaj masz bukszpan i miskanty ML?

Powiązałabym obie części ogrodu w ten sposób bukszpanem

wydzieli to chociaż część rabaty czymś innym niż tylko kreskami roślin, żeby nie było nudno. Ponadto w tym zygzaku możesz umieścić drzewo,ja bym dała to samo co po lewej stronie, żeby jakby przechodziło też na drugą stronę.

Piszesz, że masz dwa graby, ostatecznie (piszę ostatecznie) może być.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:57, 22 lut 2016

5 na dole mi się krzywo narysowała, ale ma być dokładnie prostopadle do tej linii bukszpanu.

1 - dałabym to samo drzewo, co po lewej (1)i to co w haku, w projekcie jest Umbraculifera, może być grab a nawet bym dała coś fioletowego czy purpurowego

2 kreski jeżówek stipy i cebulowych czy sesleria dowolnie

3 świerki dwa rzędy po 3 czy 4 szt, nie wiem ile wejdzie

4. drugie takie samo drzewo a pod nim cztery miskanty, te same co po lewej, jeśli masz to co w projekcie, to daj w skarpecie drzewa M. Light, na prawo dalej też M L

5 bukszpan powtórzony podwójnie, jak bliżej domu, czyli taki hak pod drzewem albo żwir albo Ophiopogon lub kulki z berberysu który masz

Masz jeszcze wysokie drzewo za świerkami, powinno równoważyć budynek dawać tło. Świerki nie mogą wyrosnąć większe niż to drzewo. Powinny być równe wysokością (równane czytaj)

Nie wiem jak ze skalą, pewnie zmieści się trochę więcej roślin np. miskantów czy tych kresek.

W każdym razie ja widzę podwójny żywopłot po prawej od wjazdu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:02, 22 lut 2016

Zerknij co rośnie z drzew po lewej i albo powtórz drzewo, albo przy budynku za świerkami daj całkiem jakiegoś olbrzyma np. platana zwykłego, Najwyżej będziesz ciąć.

Instagram Ogrodowiska
as226 12:21, 22 lut 2016

Olu przepiękna wizytówka. pozdrawiam
nawigatorka 13:01, 22 lut 2016

A jak rozbieranie idzie.u nas leje.teraz masz o czym myslec w trakcie roboty
monika78 14:03, 22 lut 2016

Witam,Olu ogród Twój jest jednym z kilku najpiękniejszych ogrodów na Ogrodowisku.Wątek przeczytałam od dechy do dechy.Pozdrawiam serdecznie
leon60 18:12, 22 lut 2016

Gardenarium napisał(a)

O to, to - dokładnie tak siem czję Ubogie te babki co tylko myślą o kolorze paznokci

Na razie czytam po kolei i skopiowałam rabatę na pulpit. Nadrabiam, chociaż mama po raz kolejny w szpitalu Ale staram się nie zwariować. Ja bym się zapisała w takim razie do Klubu Szalonych Wariatek Inaczej.

nie pamiętam kiedy ostatnio miałam lakier na pazurkach chyba na Boże Narodzenie a dziś to ja mam czarny french i dobrze mi z tym

Magda70 napisał(a)
Ja czekam na Twoje okna a ty się za demolkę szopy bierzesz

okna muszą poczekać są rzeczy ważne i ważniejsze a graby do przekopania czekają i o serbach muszę myśleć a eM na dniach do pracy idzie.

Asiuniaa napisał(a)
Olu piękna wizytówka. JA x prośbą czy możesz podrzucić mi gdzie znajdę i Ciebie wykonanie ścianki wodnej?

Dziękuję
tutaj przejrzyj https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=606

as226 napisał(a)
Olu przepiękna wizytówka. pozdrawiam

dziękuję i buziaki posyłam

monika78 napisał(a)
Witam,Olu ogród Twój jest jednym z kilku najpiękniejszych ogrodów na Ogrodowisku.Wątek przeczytałam od dechy do dechy.Pozdrawiam serdecznie

niezmiernie mi przyjemnie dziękuję !