Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 07:54, 27 maj 2016

Mathildis napisał(a)

Ja nie bawię się w worki , kupuję korę wywrotkami

Nenufary śliczne w moim ulubionym kolorze. Podjazdowa już cudna, aż się boję pomyśleć co będzie w sezonie.

Melduję u mnie również susza

u mnie nie ma gdzie na wywrotki...
fajnie, że do mnie zajrzałaś
Zielona napisał(a)
U Ciebie znowu deszcz, a u nas nadal bez jednej kropli...

Moje Dawycki też mają takie przewieszające się wędki. Lubię je, bo dzięki tym gałązkom są delikatniejsze od Rohan Obelisk.

z tym brakiem deszczu to ja Wam szczerze współczuję
frezja 08:30, 27 maj 2016

leon60 napisał(a)

u mnie nie ma gdzie na wywrotki...
fajnie, że do mnie zajrzałaś

z tym brakiem deszczu to ja Wam szczerze współczuję

Oluś, ja sobie też współczuję..a roślinki nic nie są wyrozumiałe na ten stan rzeczy
Madzenka 09:28, 27 maj 2016

Zazdroszczę deszczu!
LeniwaOla 09:59, 27 maj 2016

Olu piękne te Twoje nenufary. Uważaj na Pana Familiadę .

U mnie też deszczu brak. Straszna susza. A dzisiaj zapomniałam wyłączyć podlewaczkę na noc i lało się od 21 do 6... Dobrze, że chociaż akurat w tym najgorszym miejscu była ustawiona. Ciekawe czy Em się skubnął...;P

A o miskantach kwitnących w maju to jeszcze nie słyszałam. Coś to podejrzane...Twoja miotła to taka normalna jest? Do zamiatania?
leon60 21:21, 27 maj 2016

LeniwaOla napisał(a)
Olu piękne te Twoje nenufary. Uważaj na Pana Familiadę .

U mnie też deszczu brak. Straszna susza. A dzisiaj zapomniałam wyłączyć podlewaczkę na noc i lało się od 21 do 6... Dobrze, że chociaż akurat w tym najgorszym miejscu była ustawiona. Ciekawe czy Em się skubnął...;P

A o miskantach kwitnących w maju to jeszcze nie słyszałam. Coś to podejrzane...Twoja miotła to taka normalna jest? Do zamiatania?

Pan Familiada? to coś z telewizji? nie oglądam nie znam
Ogród porządnie podlałaś
Ja dziś w godzinę na dwie konewki zlałam wszystko gnojówką z pokrzywy i wrotyczu, capi równo o sobie nawet nie wspominam
Miotła z brzozowych witek do latania idealna, polecam
kasja83 22:16, 27 maj 2016

Makao_J napisał(a)

Nenufary dla mnie to klasyk. Są cudne i kojarzą mi się z filmem "Noce i dnie".
Masz jednego i widać że drugi za chwilę też będzie.

Mnie teżtylko, że w filmie Strasburger zbierał białe? No i ta muzyka!

Olu za każdym razem jak Cię odwiedzam widzę coś nowego nie będę oryginalna-bankowo jestczy u Ciebie był kiedyś klasyczny ugór?; -)
sylwai 23:33, 27 maj 2016

Olu przepraszam że zawracam ci głowę ale znalazłam trawke carex gold fountain.Mogłabyś spojrzeć czy ta jest warta zakupu?http://www.futuregardens.pl/turzyca-sztywna-bowles-golden-sedge-carex-elata-duplikat-2.html
leon60 07:51, 28 maj 2016

kasja83 napisał(a)

Mnie teżtylko, że w filmie Strasburger zbierał białe? No i ta muzyka!

Olu za każdym razem jak Cię odwiedzam widzę coś nowego nie będę oryginalna-bankowo jestczy u Ciebie był kiedyś klasyczny ugór?; -)

ugoru nie pamiętam ale pamiętam drewniany dom dziadków w miejscu kałuży, ponad 40 kur i stadko baranów które codziennie przed szkołą musiałam wyprowadzać na łąkę cholery mi uciekały i ciągle byłam spóźniona na pierwszą lekcję Gdy mama zamieszkała u ojca kończyli z gospodarką, szczepiła namiętnie iglaki a przed domem było morze kwiatów
leon60 07:52, 28 maj 2016

sylwai napisał(a)
Olu przepraszam że zawracam ci głowę ale znalazłam trawke carex gold fountain.Mogłabyś spojrzeć czy ta jest warta zakupu?http://www.futuregardens.pl/turzyca-sztywna-bowles-golden-sedge-carex-elata-duplikat-2.html

jak dla mnie mała i droga a chyba potrzebujesz większą ilość
Kuba 07:55, 28 maj 2016

leon60 napisał(a)

ugoru nie pamiętam ale pamiętam drewniany dom dziadków w miejscu kałuży, ponad 40 kur i stadko baranów które codziennie przed szkołą musiałam wyprowadzać na łąkę cholery mi uciekały i ciągle byłam spóźniona na pierwszą lekcję Gdy mama zamieszkała u ojca kończyli z gospodarką, szczepiła namiętnie iglaki a przed domem było morze kwiatów

o kurcze, robi wrażenie
ale wiadomo po kim masz miłość do zieleniny