Chyba jako jedyna jestem przeciwna rzeżbie w tym miejscu, będzie zbyt wyeksponowana i w centralnym punkcie, jakbyś wchodziła do obiektu użyteczności publicznej. Swietny pomysł z rezżba ale nie w tak centralnym punkcie. W tym miejscu widzialabym wielki okaz drzewa wielopniowego.
Ola prezcież my wszyscy mieszkamy na wsi i ta rzeżba będzie dziwnie wyglądała na froncie.... Blizej wejścia, na dodtek bez płotu lub w głebi ogrodu by mi pasowało. W tym miejscu dałabym centralny, duzy akcent roślinny. Chyba idelany byłby wielki dereń pagodowy, ktory jest bonzajowaty. ŚŚ sa zbyt popularne wiec pewnie nie chcesz , klon palmowy bedzie za mały, grab wielopniowy a'la wielki bonzaj lub poprostu na tle tej geometrii poczochrane wielopniowe drzewo. Na razie nie mam jednak koncepcji jakie duze drzewo, aby nie kosztowało majatku
A rok temu gdy wybierałam SS Marzeno pisałas: nie bierz Magnoli weź ss bo nikt jej nie ma widać jak silne są mody ogrodowe
Ale muszę przyznać ze może Co do rzeźby jest trochę w tym racji...
Na pewno jest w tym trochę racji też o tym już wcześniej myślałam tyle, że nie planowałam jakiejś mega rzeźby na postumencie... raczej elementy dekoracyjne nawiązujące do donic przed domem.
Mus ten temat jeszcze przegryźć dzięki za opinię Marzenko
Jeśli nie corten posadzę bonsaja pewnie bo jakoś nic innego w tym miejscu nie widzę
Olu bardzo ciekawy koncept z tą cortenową instalacją!W końcu ten materiał to znak rozpoznawczy Twojego ogrodu. Jeśli mogę wyrazić swoje skromne zdanie-też widziałabym coś prostego i geometrycznego (skoro już nie czapla )