Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 21:39, 10 maj 2017

kaz742011 napisał(a)
Znowu wszystko pozakrywałaś? U mnie ma być +3. Dzisiaj nie zakładam osłonek. Mam nadzieję że się prognoza sprawdzi.

okryłam bo miałam przygotowane
jeszcze godzinę temu pokazywali -4 a teraz ta sama pogoda podaje +3 heh
zgłupieć można
Kacha123 21:48, 10 maj 2017

Widzę, że hakone już jest! Rzeźba będzie kolejnym hitem
kaz742011 22:13, 10 maj 2017

leon60 napisał(a)

okryłam bo miałam przygotowane
jeszcze godzinę temu pokazywali -4 a teraz ta sama pogoda podaje +3 heh
zgłupieć można

No można .
nawigatorka 22:25, 10 maj 2017

Mam nadzieje ze będziesz zadowolona
Bo nie lubie gaf
A zmarzluchy tylko się dzieki temu zagęszcza
Madzenka 06:54, 11 maj 2017

Chyba jako jedyna jestem przeciwna rzeżbie w tym miejscu, będzie zbyt wyeksponowana i w centralnym punkcie, jakbyś wchodziła do obiektu użyteczności publicznej. Swietny pomysł z rezżba ale nie w tak centralnym punkcie. W tym miejscu widzialabym wielki okaz drzewa wielopniowego.
Ola prezcież my wszyscy mieszkamy na wsi i ta rzeżba będzie dziwnie wyglądała na froncie.... Blizej wejścia, na dodtek bez płotu lub w głebi ogrodu by mi pasowało. W tym miejscu dałabym centralny, duzy akcent roślinny. Chyba idelany byłby wielki dereń pagodowy, ktory jest bonzajowaty. ŚŚ sa zbyt popularne wiec pewnie nie chcesz , klon palmowy bedzie za mały, grab wielopniowy a'la wielki bonzaj lub poprostu na tle tej geometrii poczochrane wielopniowe drzewo. Na razie nie mam jednak koncepcji jakie duze drzewo, aby nie kosztowało majatku
nawigatorka 07:25, 11 maj 2017

A rok temu gdy wybierałam SS Marzeno pisałas: nie bierz Magnoli weź ss bo nikt jej nie ma widać jak silne są mody ogrodowe
Ale muszę przyznać ze może Co do rzeźby jest trochę w tym racji...
leon60 07:37, 11 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Chyba jako jedyna jestem przeciwna rzeżbie w tym miejscu, będzie zbyt wyeksponowana i w centralnym punkcie, jakbyś wchodziła do obiektu użyteczności publicznej. Swietny pomysł z rezżba ale nie w tak centralnym punkcie. W tym miejscu widzialabym wielki okaz drzewa wielopniowego.
Ola prezcież my wszyscy mieszkamy na wsi i ta rzeżba będzie dziwnie wyglądała na froncie.... Blizej wejścia, na dodtek bez płotu lub w głebi ogrodu by mi pasowało. W tym miejscu dałabym centralny, duzy akcent roślinny. Chyba idelany byłby wielki dereń pagodowy, ktory jest bonzajowaty. ŚŚ sa zbyt popularne wiec pewnie nie chcesz , klon palmowy bedzie za mały, grab wielopniowy a'la wielki bonzaj lub poprostu na tle tej geometrii poczochrane wielopniowe drzewo. Na razie nie mam jednak koncepcji jakie duze drzewo, aby nie kosztowało majatku

Na pewno jest w tym trochę racji też o tym już wcześniej myślałam tyle, że nie planowałam jakiejś mega rzeźby na postumencie... raczej elementy dekoracyjne nawiązujące do donic przed domem.
Mus ten temat jeszcze przegryźć dzięki za opinię Marzenko

Jeśli nie corten posadzę bonsaja pewnie bo jakoś nic innego w tym miejscu nie widzę
leon60 07:37, 11 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
A rok temu gdy wybierałam SS Marzeno pisałas: nie bierz Magnoli weź ss bo nikt jej nie ma widać jak silne są mody ogrodowe
Ale muszę przyznać ze może Co do rzeźby jest trochę w tym racji...

Asiu nawet tak coś prostego jak obgadałyśmy ?
nawigatorka 07:53, 11 maj 2017

leon60 napisał(a)

Asiu nawet tak coś prostego jak obgadałyśmy ?
może niepotrzebne to moje zwatpienie...
kasja83 07:54, 11 maj 2017

Olu bardzo ciekawy koncept z tą cortenową instalacją!W końcu ten materiał to znak rozpoznawczy Twojego ogrodu. Jeśli mogę wyrazić swoje skromne zdanie-też widziałabym coś prostego i geometrycznego (skoro już nie czapla )