Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 12:35, 17 lip 2017

iwonkap napisał(a)

Podpytam zatem co mu dobrego dałaś do ziemi ?

Rodzimą glinę przekopałam z piaskiem, dużą ilością drobnej kory, kompostu i ziemią uniwersalną z worka

SlonecznyOgrod napisał(a)
Olunia masz pięknie , ty to wiesz, ale możesz byc z siebie dumna jesteś perfekcjonistką, jesteś konsekwentna, pracowita i masz gust dziewczyno.

Ja bym od Ciebie wszystko kupiła

A tak naprawdę poszczułaś mnie i narobiłaś apetytu na molinię v. a nigdzie nie ma, wiadomo jak to z moim szczęściem

A te 4 paskowane trawy pod oknem to ?

Dziękuję
Molinia Variegata to najbardziej popularna po szkółkach molinia, nie mów że ciężko ją kupić ?
Pod oknem to miskanty Morning Light.

ren133 napisał(a)

Olu
Pięknie masz
A mogłabyś mi przypomnieć jaka jest szeroka ta rabata? i ile od tujek masz posadzone graby? Przed hortkami sesleria jesienna?

Od tujek do brzegu rabaty jest 2 metry, między tujami a grabami jest 1,7m
Przed hortensjami rosną żurawki i jezówki a na brzegu po całości s.jesienna.
iwka 12:38, 17 lip 2017

Dzięki za info o jeżówkach będę szukać
leon60 12:42, 17 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Domagałam się fotek i przegapiłam.

Ola jak Ty i Twój ogród mnie inspirujecie. Parzę na niego zamykam oczy i od razu mam masę pomysłów co do swojego ogrodu. Zdecydowanie za mało go pokazujesz bo jak długo go nie widzę to się gubię w tym co robię.

Masz graby Fastigiata przy wjeździe- tak? Chcę kupić 3 szt takie 180 cm bo kolejne mają już ponad 3m i cenę 190zł+vat więc chyba za dużo dla mnie. I dlatego pytanie jak duże Ty kupowałaś? Ładnie przyrastają?

Aniu badzo miłe to co piszesz ale nie chcę zanudzać wciąż tym samym, aż tak mój ogród nie jest zmienny
Moje Fastigiaty przy podjeździe miały jakieś 250cm, jeden był wymieniony dość późno wiosną i coś kuleje ale daję mu szansę. Sporo przyrastają w sezonie więc możesz kupić mniejsze ale ceny widzę powalają...
iwonkap 13:09, 17 lip 2017

leon60 napisał(a)

Rodzimą glinę przekopałam z piaskiem, dużą ilością drobnej kory, kompostu i ziemią uniwersalną z worka

no teoretycznie zrobiłam tak samo, zobaczymy czy tez będą takie piękne
Makao_J 13:10, 17 lip 2017

Oj cena powala. Te 160-180 cm są po 52 zł. Różnica jest spora więc chyba damy im szansę się wykazać. Zadbamy o glebę by nie stracić jakiegoś bo potem dokupienie może już nie być łatwe no i tak jak u Ciebie może się różnić.
250 cm to duże kupowałaś. Też bym takie wolała ale akurat tego przedziału nie mają. Mam nadzieję że szybko nabiorą masy.
iwonkap 13:13, 17 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Oj cena powala. Te 160-180 cm są po 52 zł. Różnica jest spora więc chyba damy im szansę się wykazać. Zadbamy o glebę by nie stracić jakiegoś bo potem dokupienie może już nie być łatwe no i tak jak u Ciebie może się różnić.
250 cm to duże kupowałaś. Też bym takie wolała ale akurat tego przedziału nie mają. Mam nadzieję że szybko nabiorą masy.

Aniu czy to źródełko ma więcej tych grabów i mogła byś podzielić się namiarem ? bo ceny w mojej okolicy zabijają a powoli rozglądam sie za drzewkami i tez dala bym im chętnie szansę
amelia_b 13:13, 17 lip 2017

leon60 napisał(a)

Dzięki dziewczyny trawnik to zwykłe chwastowisko nisko koszone nie ma czego zazdrościć..
przynajmniej jest zielony u was to widać było ze padało, jadąc po trasie z zazdrością oglądałam zielone trawniki
ren133 13:37, 17 lip 2017

Olu dziękuję