Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

nawigatorka 07:11, 04 gru 2017

Ale cudnie i motywujesz do oświetlenia. Ale to już chyba na styczeń przedłożymy
leon60 07:35, 04 gru 2017

nawigatorka napisał(a)
Ale cudnie i motywujesz do oświetlenia. Ale to już chyba na styczeń przedłożymy

Tylko ulicznego nie montuj
Kabelki w ziemi już macie czy szykują się styczniowe wykopki ?
Mari 07:36, 04 gru 2017

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/155/1550725/original.jpg[/img]

Zapytam bo widzę ze będziesz wiedzieć. Trawę Krater lepiej posadzić za hortensjami czy przed nimi a może na zasadzie dwie hortensje i Krater w jednej linii??
leon60 07:41, 04 gru 2017

Mari napisał(a)

Zapytam bo widzę ze będziesz wiedzieć. Trawę Krater lepiej posadzić za hortensjami czy przed nimi a może na zasadzie dwie hortensje i Krater w jednej linii??

Przed hortensjami odpada, za lub w jednej linii może być tylko pamiętaj o dużych odstępach bo Kratery są szerokie.
nawigatorka 08:42, 04 gru 2017

leon60 napisał(a)

Tylko ulicznego nie montuj
Kabelki w ziemi już macie czy szykują się styczniowe wykopki ?
kabel wyprowadzony do ogrodu z pstryczkiem w domu mamy od czasów budowy. Ale i tak rzeź c caly gród trzeba poprowadzić 160 M kabla. Wiec będzie co kopać. Ale u nas musza być lampy by raczynac robote nigdy nie inaczej ale znaleźliśmy już firmę która nas nie ograbi zanadto ale musimy zrobić próbę, a ze ta firmanjest 100 km od nas to chwile wszystko zajmie i wiosna faktycznie przyjść może
leon60 09:05, 04 gru 2017

nawigatorka napisał(a)
kabel wyprowadzony do ogrodu z pstryczkiem w domu mamy od czasów budowy. Ale i tak rzeź c caly gród trzeba poprowadzić 160 M kabla. Wiec będzie co kopać. Ale u nas musza być lampy by raczynac robote nigdy nie inaczej ale znaleźliśmy już firmę która nas nie ograbi zanadto ale musimy zrobić próbę, a ze ta firmanjest 100 km od nas to chwile wszystko zajmie i wiosna faktycznie przyjść może

Będzie trochę roboty ale warto i oby firma nie zawiodła.
W skrzynce zamontuj programator czasowy i zapominasz o świeceniu i gaszeniu
Ja mam taki https://www.ceneo.pl/7367300
09:18, 04 gru 2017
podświetlane drzewka ....długo ie przyglądałam ...bo fajne foty zrobiłaś ...idealny klimat na święta może kiedyś i u mnie światło zawita do ogrodu a że już o tym zaczynamy głośno myśleć ...to juz duży plus

ooo programator czasowy .... dobrze wiedzieć że sie sprawdza
Mixtoorka 09:53, 04 gru 2017

łooo jak pięknie taki grudzień jak z bajki
Mari 11:00, 04 gru 2017

leon60 napisał(a)

Przed hortensjami odpada, za lub w jednej linii może być tylko pamiętaj o dużych odstępach bo Kratery są szerokie.

Powiedz mi jeszcze taka mała sadzonka (naprawdę mała) ile potrzebuję czasu aby się rozrosnąć...masz może zdjęcia jak sadziłaś swój Krater??
leon60 11:17, 04 gru 2017

eee_taam napisał(a)
podświetlane drzewka ....długo ie przyglądałam ...bo fajne foty zrobiłaś ...idealny klimat na święta może kiedyś i u mnie światło zawita do ogrodu a że już o tym zaczynamy głośno myśleć ...to juz duży plus

ooo programator czasowy .... dobrze wiedzieć że sie sprawdza

Warto zainwestować w oświetlenie robi super robotę a programator bardzo się sprawdza, nie interesują nas zmiany czasu, przerwy w dostawie prądu, włączanie, wyłączanie itd. jest bezobsługowo.