Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 20:39, 07 sie 2018

lawenda001 napisał(a)

pięknie wyglądają te trawy z jeżówkami Chciałam zapytać co jest posadzone w tej donicy? I ile sezonów mają twoje jeżówki?
Mąż mój (nie widząc twoich zdjęć ) wymyślił, żeby kupić do donicy przed domem (ok. 2m) właśnie różowe jeżówki, ja dobrałam trawki. Zastanawiam sie jednak czy jesienią nie przesadzić jeżówek do gruntu? I jak szybko rozrastają się jeżówki?
lubię oglądać twój ogród

W długiej donicy jest hakonechloa Beni Kaze i wilczomlecz mirtowaty, w niskiej sesleria jesienna. Jeżówki mam 5, 4 i najmłodsze 3 sezon. Już w drugim roku z małych sadzonek są ładne kępki. Donice masz ocieploną ?
Johanka77 21:04, 07 sie 2018

Ja myślę też, żeby w przyszłym roku w donicach posadzić trawy.
Bratki i pelargonie mi się przejadły...

Wypróbowałam na eksmitowanych overdamach i rzeczywiście, efekt traw w donicach jest mega!

Nie wspomnę o Twoich hakonkach w cortenie
Jagodaa 21:41, 07 sie 2018

Ścinam seslerię dopiero wiosną i nic mi się nie wysiało. Za to mam w niektórych kępach odnogi od korzenia i podobnie wyglądają jak Twoje siewki.

Już nawet nic nie piszę, bo mi wstyd, że ja z moim Dzidziajem chyba nie daję rady, bo nawet nie mam przyciętego bukszpanu w szerokim żywopłocie .
lawenda001 21:42, 07 sie 2018

leon60 napisał(a)

W długiej donicy jest hakonechloa Beni Kaze i wilczomlecz mirtowaty, w niskiej sesleria jesienna. Jeżówki mam 5, 4 i najmłodsze 3 sezon. Już w drugim roku z małych sadzonek są ładne kępki. Donice masz ocieploną ?

nie ocieploną, to jest donica z palisady betonowej. Kupiłam jedenaście sadzonej jezówki i 5 szt. trawek. (skromnie wygląda )
beata_m 07:35, 08 sie 2018

Jak Ty to robisz Olala!? Jestem zachwycona za każdym razem Twoim porządkiem Jak Ty organizacyjnie dajesz ze wszystkim radę?!?! Może jakiś przepis
beata_m 07:35, 08 sie 2018

Masz pięknie
leon60 21:41, 08 sie 2018

Johanka77 napisał(a)
Ja myślę też, żeby w przyszłym roku w donicach posadzić trawy.
Bratki i pelargonie mi się przejadły...

Wypróbowałam na eksmitowanych overdamach i rzeczywiście, efekt traw w donicach jest mega!

Nie wspomnę o Twoich hakonkach w cortenie

Pelargonie czerwone dawno temu latami sadziła moja mama, potem ja też ale ile można bratki lubię ale nie mam zamiennych wkładów do donic więc są tylko trawy.
Przed domem miałam turzyce Variegata, rozplenice ale baron najlepszy
Hakonki szaleją
leon60 21:42, 08 sie 2018

Jagodaa napisał(a)
Ścinam seslerię dopiero wiosną i nic mi się nie wysiało. Za to mam w niektórych kępach odnogi od korzenia i podobnie wyglądają jak Twoje siewki.

Już nawet nic nie piszę, bo mi wstyd, że ja z moim Dzidziajem chyba nie daję rady, bo nawet nie mam przyciętego bukszpanu w szerokim żywopłocie .

Też byłam zdziwiona siewkami
Jak nie teraz to za rok przytniesz na wszystko przyjdzie czas co się martwisz

lawenda001 napisał(a)

nie ocieploną, to jest donica z palisady betonowej. Kupiłam jedenaście sadzonej jezówki i 5 szt. trawek. (skromnie wygląda )

a jaka wysokość donicy ? może warto przed zasypaniem ziemią wyłożyć styropianem

beata_m napisał(a)
Jak Ty to robisz Olala!? Jestem zachwycona za każdym razem Twoim porządkiem Jak Ty organizacyjnie dajesz ze wszystkim radę?!?! Może jakiś przepis

Na razie jakoś daję rady, przepisu nie mam na co mam czas lub chęci to ogarniam

beata_m napisał(a)
Masz pięknie

dziękuję