Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 10:26, 04 sie 2018

ANKAg napisał(a)
Ola zagladam tu do Was czasmi...podziwiam, zazdroszcze, odpoczywam ogladajac kadry. Chcialaby sie Ciebie podpytac jezeli trawa osiaga max 40 cm i ma pokroj kaskadowy to w jaki przedziale wzrostu powinnam poszukac jezowki zeby posadzic ja za trawa i zeby ladnie wspolgraly.

Myślę, że max do 60cm
ANKAg 10:46, 04 sie 2018

Dzieki za odpowiedz. Nigdy w zyciu nie osiagne takiego celu jednak ogladajac Wasz ogrod motywacja przynajmniej jakas jest. Zastanawiam sie czy ja jestem taka powolna czy to jest rzecz normalna ze przy nowo zalozonym ogrodzie jest tyle pracy
Sebek 13:51, 04 sie 2018

Barony w donicach - cuuudne! Zostawisz je na zimę?
Figaro 13:54, 05 sie 2018

Nie przezyja one w donicach ale nic nie stoi na przeszkodzie wiosna je tam znowu posadzic. Efekt uzyskalas lepiej niz bardzo bardzo fajnie.
kasja83 07:36, 07 sie 2018

Olu wszystko pięknie-jak zawsze można u Ciebie nacieszyć oko. Barony w Twoich donicach to jakieś piekiełko-wyglądają dosłownie jak jęzory ognia. Gorąca kompozycja
lawenda001 18:39, 07 sie 2018

leon60 napisał(a)

pięknie wyglądają te trawy z jeżówkami Chciałam zapytać co jest posadzone w tej donicy? I ile sezonów mają twoje jeżówki?
Mąż mój (nie widząc twoich zdjęć ) wymyślił, żeby kupić do donicy przed domem (ok. 2m) właśnie różowe jeżówki, ja dobrałam trawki. Zastanawiam sie jednak czy jesienią nie przesadzić jeżówek do gruntu? I jak szybko rozrastają się jeżówki?
lubię oglądać twój ogród
leon60 20:37, 07 sie 2018

Sebek napisał(a)
Barony w donicach - cuuudne! Zostawisz je na zimę?

W zeszłym roku stały do grudnia w marcu przesadziłam i wystawiłam miały już z 10cm. Teraz pewnie będzie podobnie.
leon60 20:38, 07 sie 2018

Figaro napisał(a)
Nie przezyja one w donicach ale nic nie stoi na przeszkodzie wiosna je tam znowu posadzic. Efekt uzyskalas lepiej niz bardzo bardzo fajnie.

Szkoda mi wolę schować by przezimowały

ANKAg napisał(a)
Dzieki za odpowiedz. Nigdy w zyciu nie osiagne takiego celu jednak ogladajac Wasz ogrod motywacja przynajmniej jakas jest. Zastanawiam sie czy ja jestem taka powolna czy to jest rzecz normalna ze przy nowo zalozonym ogrodzie jest tyle pracy

Każdy ogród wymaga pracy ale jak sobie przypomnę ile nieraz było roboty wyburzeniowej, wycinek, nadsypywania itd. zanim coś zaczęliśmy właściwego robić to masakra.. nowy chyba lepiej zakładać, jak nie ma nic to ciężkim sprzętem wjedzie a u nas tony ziemi czy piachu pod kostkę przewoziliśmy taczką..
Dasz rady wystarczy chcieć

kasja83 napisał(a)
Olu wszystko pięknie-jak zawsze można u Ciebie nacieszyć oko. Barony w Twoich donicach to jakieś piekiełko-wyglądają dosłownie jak jęzory ognia. Gorąca kompozycja

Dzięki kochana ostatnio kilka osób zachwycało się u mnie baronami, ja je uwielbiam !