Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Madziarzeszow 19:23, 12 wrz 2013

Tylko kusicie swoimi "wodami ogrodowymi "
ależ pięknie , naprawdę
Sonka 09:00, 14 wrz 2013

Olu, ale masz cudny ogród, a ogromna ketmia boska, wszystko mi się u Ciebie podoba, a jesteś taka młoda, to masz czas by następne cuda zdziałać. Mi ubiegłej zimy ketmia zmarzła, pomimo okrycia, niebieską miałam. Chyba się skuszę na zakup. Gratuluje ogrodu, piękny jest.
Borbetka 10:41, 14 wrz 2013

Krysiu też jesteś młoda! Każdy młody z takim hobby jak ogród . Jak mi przyjdzie po czworakach iść do ogrodu kiedyś, to pójdę! Macham Ola!
malgorzata_s... 11:40, 14 wrz 2013

No proszę masz nadmiar rybek a u mnie rozmnożyły się tylko raz i przetrwały tylko dwie. Chyba w górach za długo zimna woda.
leon60 16:35, 14 wrz 2013

Zbiorowo dziękuję za wszystkie miłe słowa

Chciałam dziś nieco posadzić według wcześniejszych założeń bo w końcu można wbić łopatę w ziemię ale mi się nie podoba
Załączam zdjęcia i liczę na Waszą pomoc...
Czerwone kreski to planowane linie rabat bo jednak będzie na prosto
Miłorzęba miałam podsadzić trzema kulami bukszpanu ale w tym układzie jakoś mi to nie pasi. Mam dwie większe kule (na foto) i dwie mniejsze w przechowalniku własnej produkcji.
Kolejny problem to żurawki... zostawić jak na zdjęciu a brzegiem posadzić coś innego ewentualnie co ? czy dać je na brzeg a w środek coś innego ? Normalnie brak weny...

leon60 16:38, 14 wrz 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Tylko kusicie swoimi "wodami ogrodowymi "
ależ pięknie , naprawdę

Magda jeśli tylko masz miejsce rób oczko bo warto
leon60 16:39, 14 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
Krysiu też jesteś młoda! Każdy młody z takim hobby jak ogród . Jak mi przyjdzie po czworakach iść do ogrodu kiedyś, to pójdę! Macham Ola!

Gdzie jak gdzie ale do ogrodu to i ja na czworakach pójdę
Borbetka 16:52, 14 wrz 2013

Olka, a na tę nową linię trawnika to M. nic nie powie? No bo to przecież taaaakie trudne cofnąć się kosiarą jak się ma kąt prosty do zrobienia! Mniemam, że tak zrobiłaś żeby było ciekawiej . Żurawki dałabym na brzeg, za nimi trawki jakieś a potem ... tam hortensje są tak? Chyba w ogrodzie z lustrem są horti, a przed nimi trawy. Bosko to wygląda, no i z czerwonymi żurawkami to już w ogóle. Trawki mogłyby być żółte. A że wyłażą później, to bym czosnki posadziła między nimi i tulipanki. Miałabym od wczesnej wiosny aż do jesieni coś. Tak wymyśliłam na szybko.
aga_k 17:17, 14 wrz 2013

Jak też uważam, że żurawki do przodu za nimi nie wysokie trawki z kulkami buksikowymi, pod miłorzębem możesz zrobić kwadratową skarpetę żeby nawiązać do prostych linii
leon60 17:36, 14 wrz 2013

Monia ja koszę trawnik M w to nie wnika
Miłorzęba chyba troszkę przesunę bo za bardzo wciśnięty pod horti i ML a dziś kupiłam tulipki i czosnki z myślą właśnie o tej rabacie
Dziewczyny jakie trawki proponujecie ?