Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 18:09, 19 paź 2014

asica napisał(a)

MI się podoba bardzo. Bardzo żałuję, że wybierając dach wybrałam brązowy kolor blachodachówki.
Teraz wybrałabym ten kolor, który jest u Ciebie.
W dodatku dekarz źle złożył zamówienie i w czasie układania okazało się że w środku dachu brakuje 2 pasów blachy. I ten środek po 2 latach zaczął odbiegać kolorem od pozostałej części dachu. I dach teraz mam w ciapki.
Dekarz mieszka naprzeciwko i powiedział że największą karą dla niego jest, że co dzień na ten spierdzielony dach patrzy.
Więc teraz jak widzę Twój dach to mnie letko skręca z zazdrości

Asiu przeważnie po jakimś czasie zrobiłoby się pewne rzeczy inaczej to normalne więc nie żałuj szkoda tylko, że ten pas tak się różni ale temat jest mi troszkę znany z opowiadań eMa... najważniejsze to się nie przejmować
leon60 18:13, 19 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
To ja już się piszę na metamorfozę ogrodzenia

Marzenko nie jest łatwo zmienić 72 mb ogrodzenia... ale mam nadzieję, że nowe wypełnienia i kolorystyka trochę go odnowią i będzie pasował do reszty otoczenia
leon60 18:14, 19 paź 2014

lenka napisał(a)
Ola masz piękny,zadbany ogród i fajne przemyślane rabaty. W Twoim ogrodzie jestem po raz pierwszy ale nie ostatni! Jesteś kolejnym dowodem na to ile wspaniałych ogrodów jest na Ogrodowisku a ja tak żałuję, że nie mogę do każdego zajrzeć choć bardzo bym chciała.....
Pozdrawiam

Lenko dziękuję !
Ja znam Twój od podstaw i podziwiam jak pięknie się rozrósł
Zapraszam częściej i pozdrawiam
leon60 18:18, 19 paź 2014

Madziarzeszow napisał(a)
Olu dziś bardzo ambitnie podeszłam do Twojego wątku, obejrzałam i trochę przeczytałam go od deski do deski ....
Zmiany jakie zaszły i ogrom pracy jakiej włożyliście w stworzenie własnego azylu jest niesamowity i piorunujący
Wszystko cudnie stworzone z taką dbałością o szczegóły , że dech zapiera
pozdrawiam serdecznie

Madziu dziękuję za miłe słowa przed nami jeszcze sporo do zrobienia ale to co już jest bardzo cieszy i motywuje do dalszych zmian
Pozdrówki
leon60 18:22, 19 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dziś jest piękny dzień.. i tak może trwać .do zimy

Kolorowe domki i u mnie są... sąsiadki fioletowy dom ma jedną zaletę, jak ktoś zgubi drogę do mnie, to wystarczy, że powie że jest koło fioletowego domku i od razu jasne gdzie zabłądził Mi ogólnie takie kolory domów nie podobają się, ale o gustach się nie dyskutuje

Nie miałabym nic przeciwko by go grudnia tak było choć to raczej mało realne
O gustach się nie dyskutuje wiadomo ale nie mogę patrzeć jak ludzie paskudzą nowo wybudowane domy... i współczuję sąsiadom, że muszą to oglądać na szczęście obok mnie nie ma jeszcze takich dziwactw
leon60 18:23, 19 paź 2014

elzbieta_g napisał(a)
Olu pozdrawia ta z kolorowego domku walczę o zmianę koloru ale ...z moim M to jak walka z wiatrakami forum otwiera oczęta nie tylko na ogród
ale w końcu wywalczę do nie zniesie mojego ględzenia

Elu dasz rady Jaki kolorek Ci się marzy ?
WilczaGora 09:21, 22 paź 2014

Olu wpadłam na ogrodowe zdjęcia ...a u Ciebie nadal zachwyty nad domkiem...nie dziwne...jest pięknie, ale o tym już pisałam...teraz bezie ogrodzenie od wiosny i git !
ana_art 09:43, 22 paź 2014

a czym będziesz wypełniać ogrodzenie? teraz u mnie we wsi zrobili fajne wypełnienie z takich metalowych sztachet w poprzek. Inną sprawą że tak 'nowoczesne' ogrodzenie nie pasuje do domu ale to szczegół
leon60 13:04, 22 paź 2014

WilczaGora napisał(a)
Olu wpadłam na ogrodowe zdjęcia ...a u Ciebie nadal zachwyty nad domkiem...nie dziwne...jest pięknie, ale o tym już pisałam...teraz bezie ogrodzenie od wiosny i git !

Ogrodowych zdjęć brak, buro ponuro i leje...nie cierpię takiej pogody i ciemności o 18.00
Miałam dokończyć sadzenie cebul i ostatniego zakupu w tym sezonie /proso Shenandoah/ ale dopiero koło soboty pogoda ma się nieco poprawić
bdan 13:10, 22 paź 2014

leon60 napisał(a)

ciemności o 18.00

A w przyszłym tygodniu o 17.00

A proso musze sobie wygooglować.

Pozdrowienia zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies