Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

leon60 18:10, 22 lis 2014

beata_m napisał(a)
Dzięki za radę, no właśnie mi te fale też jakoś zaczęły przeszkadzać, może dlatego, że każda inna mi wyszła i postanowiłam od początku. Dla mnie dobrze, że zima bo zdążę w głowie uporządkować... pozdrawiam cieplutko

Zima to dobry czas na planowanie by wiosną ruszyć z planem w ręce
Byłam u Ciebie
leon60 18:12, 22 lis 2014

Zielona napisał(a)

Aguś. Moje doświadczenia i obserwacje są takie, że wszystkie purpurowe buki pod koniec sezonu zielenieją.

Mam Koleżankę z dojrzałym ogrodem i wszystkimi możliwymi bukami bordowymi /rohan, dawyck, pendula, purple fontain, atropunicea/, każdy powyżej 4m i... każdy jesienią zieleniał.

U siebie mam 1 purple fountain, 3 dawyck purple i 5mb żywopłotu z atropunicea. Wszystkie zieleniały.

Tak samo zmienia się w sezonie kolor dawyck gold. Tylko na początku ma jasny, limonkowy kolor. Potem ciemnieje i daleko mu do gold...

Wygląda na to, że wszystko jest ok ciekawe jak będzie się zachowywał w przyszłym sezonie
Dzieki Marta
leon60 18:12, 22 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Olu cudnie zadanie znowu odrobione na piatke z plusem pozdrawiam

Uwielbiam Twoje porzadnictwo....uwielbiam....

Jolu staram się
Macham weekendowo
beata_m 19:00, 22 lis 2014

Zgadza się, porządku nigdy dość dzięki za radę
Zielona 21:19, 22 lis 2014

leon60 napisał(a)

Wygląda na to, że wszystko jest ok ciekawe jak będzie się zachowywał w przyszłym sezonie
Dzieki Marta

Moim zdaniem one tak po prostu mają. I nie jest to uzależnione od warunków. U Danusi też buk zielenieje pod koniec sezonu, by zakończyć sezon w miedzianym kolorze.
bociek 13:30, 23 lis 2014

Witaj Olu,

Pooglądałam Twojego buczka, śliczne drzewko A ponieważ powoli się ogarniam i zaczynam snuć plany na przyszły rok, tym bardziej drzewa mnie interesują. Napisz proszę, czy on po tym jak zzieleniał a potem zrudział to czy nabrał jeszcze więcej żółci czy tak w tych rudościach został.
W ogóle wypiękniał Twój ogród
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie
leon60 19:09, 23 lis 2014

Zielona napisał(a)

Moim zdaniem one tak po prostu mają. I nie jest to uzależnione od warunków. U Danusi też buk zielenieje pod koniec sezonu, by zakończyć sezon w miedzianym kolorze.

Też to samo u Danusi zaobserwowałam
leon60 19:12, 23 lis 2014

bociek napisał(a)
Witaj Olu,

Pooglądałam Twojego buczka, śliczne drzewko A ponieważ powoli się ogarniam i zaczynam snuć plany na przyszły rok, tym bardziej drzewa mnie interesują. Napisz proszę, czy on po tym jak zzieleniał a potem zrudział to czy nabrał jeszcze więcej żółci czy tak w tych rudościach został.
W ogóle wypiękniał Twój ogród
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie

Hej Bociuś
Cieszę się, że wróciłaś Buczek w miedzi pozostał poczym wyłysiał tak zakończył sezon ale było to piękne przedstawienie
Dziękuję za miłe słowa
Buziaki
lojalna_ 08:53, 24 lis 2014

Sama jestem ciekawa moich buczków w wiosennej odsłonie twój pieknie sie prezentuje
ewakatowice 15:25, 25 lis 2014

Olcia już kolejna setka będzie
z szampanem czekam

Ściska i jestem czujna